Ketvirtosios nacionalinės atrankos laidos dalyviai
Atrankos

Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos scenoje – paskutinis dalyvių vienuoliktukas

Ketvirtosios nacionalinės atrankos laidos dalyviai
Ketvirtosios nacionalinės atrankos laidos dalyviai

Pirmasis nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos etapas šįvakar baigsis paskutinių dalyvių pasirodymais, kurių televizijos žiūrovai dar nematė. Nors šiame pogrupyje susigrumti turėjo 13 atlikėjų, dar savaitės pradžioje paaiškėjo, kad iš konkurso be kovos pasitraukė Ruslanas Kirilkinas ir Soliaris. Komisijos ir žiūrovų sprendimu šiandien dar 6 dalyviai vienu žingsniu priartės prie atrankos nugalėtojo titulo.

elvina22010 m. Lietuvos šlagerių princesei Elvinai Milkauskaitei konkurencinę kovą nacionalinėje atrankoje teks atlaikyti jau antrą kartą. Į „Euroviziją“, vykusią Malmėje, Švedijoje, atlikėjai nepavyko išvykti nei vienai su kūriniu „Closer“, nei kartu su Mundžiu. Daugelio tarptautinių konkursų laureatė, šalies televizinių projektų dalyvė Elvina šįkart pristato dainą „Try“, su kuria ir pabandys įgyvendinti savo „eurovizinę“ svajonę.

JulijaJegorovaMuzikinio projekto „Lietuvos balsas“ nugalėtoją Juliją Jegorovą „Eurovizijos“ atrankoje matome taip pat nebe pirmą kartą. 2013 m. atrankoje Julija atliko užsienio kompozitorių kūrinį „I’ll Carry You“, bet vėliau paaiškėjo, kad buvo pažeistos konkurso taisyklės (šią dainą vokiečių atlikėja Onita Boone jau buvo atlikusi dar prieš rugsėjo 1-ąją), todėl daina buvo diskvalifikuota. Atrodo, kad šiųmetinėje atrankoje tokių nesklandumų bus išvengta ir Julijos atliekamas kūrinys Higher, kuris nė iš tolo neprimena atlikėjai įprastų lyrinių baladžių, bus sėkmingai atiduotas komisijos ir žiūrovų teismui.

evaldas„Eurovizijos“ atrankoje debiutuojantis, Šiaulių universitete muzikos pedagogikos studijas baigiantis Evaldas Vaikasas scenoje ne naujokas. Jis jau yra išbandęs savo jėgas „Lietuvos balse“, dainavo miuzikluose, daugelyje festivalių. Nacionalinėje atrankoje Evaldas atliks užsienio autorių dainą „Fire Kisses“, kuri atlikėją iš kitų atrankai pasiūlytų kūrinių sužavėjo labiausiai.

neringaKeletą sykių į „Euroviziją“ bandžiusi išvykti Neringa Šiaudikytė nepasiduoda ir šiemet vėl sugrįžta į konkurso atranką. Iš merginų grupės „Naujosios pupytės“ pasitraukusi Neringa nori iš naujo pristatyti save klausytojams. Šįkart jos koziris – Vytauto Bikaus, Vaido Baumilos ir Monikos Linkytės „eurovizinės“ dainos „This Time“ autoriaus, parašytas kūrinys One More Night.

vladmaxPraėjusių metų atrankoje debiutavęs Vlad Max šiais metais sieks įrodyti, kad su kūriniu „Don’t Wanna Let It Go“ patirta nesėkmė jaunąjį atlikėją tik dar labiau užgrūdino. Nors nei komisija, nei žiūrovai į Lietuvą sugrįžusio emigranto tąkart neįvertino teigiamai, Vlad Max vis dar nenuleidžia rankų ir konkursui siūlo dainą I’ll Never Let You Down.

shiny2Alternatyviosios muzikos atlikėja, kompozitorė, būgnininkė Rasa Vaštakaitė – dar viena šių metų nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos debiutantė, kurios atliekama muzika gerokai skiriasi nuo to, ką esame įpratę girdėti populiariausių radijo kūrinių sąrašų viršūnėse. Rasa, klausytojams prisistatanti kaip Shiny Raia, teigia, jog tai jos alter ego. Atrankoje Shiny Raia pristatys autorinį kūrinį All You.

alanas22014-aisiais scenoje vėl pasirodžiusios grupės „Naktinės personos“ lyderis Alanas Chošnau grįžta ir į „Eurovizijos“ atranką. Ištikimiausi konkurso gerbėjai turėtų prisiminti 2005 m. atrankos finalą, kuriame Alanas su daina „Light Up The World“ vos kelių šimtų balsų persvara nusileido Laurai & „The Lovers“, o po metų kūrinys The Heat“ jam atnešė 3 vietą. Šįkart Alanas savąją laimę bando su daina 7 Days.

valerija2Įvairių tarptautinių ir vietinių konkursų laureatė, muzikinių projektų dalyvė Valerija Iljinaitė atrankose į „Euroviziją“ matoma taip pat nebe pirmą kartą. 2012 m. atrankoje ji pasirodė kartu su Vytautu Matuzu ir daina Take it Back“, tiesa, atrankos finale Vytautui pritarė jau kita vokalistė. Į nacionalinę atranką Valerija sugrįžo kitais metais, tačiau kūrinys Taip noriu vėl“ nesulaukė pakankamai žiūrovų ir komisijos simpatijų, kad skambėtų kituose etapuose. Šiųmetinei atrankai ji pristato dainą You Made Me Glow.

rosesPraėjusiais metaisEurovizijos“ atrankoje dalyvavusi grupė „4 Roses” savo sudėties nepakeitė, tačiau šiandien visiems prisistato kaip Queens of Roses. Giedrė, Akvilė ir Dileta šįsyk bandys visus sužavėti su kūriniu Fisherman. Ar pavyks merginoms sužvejoti bilietą į Kijevą? Pamatysime.

janonisPrieš kelerius metus su grupe „Kvinta-Loudside” ir daina „Toks gyvenimas“ atrankoje į „Euroviziją“ dalyvavęs Audrius Janonis šiemet bandys laimėti konkursą vienas. Iširus grupei solinę karjerą pradėjęs vaikinas dalyvavo keliuose muzikiniuose šalies projektuose, o „Eurovizijos“ atrankoje jis atliks kūrinį „Run“.

aiste2Aistė Pilvelytė nacionalinėje atrankoje dalyvavo tiek kartų, kad kartais yra lengviau nusakyti, keliose atrankose mes jos nematėme. Labiausiai nusivilti Aistei teko 2008 ir 2010 m., kai kūriniai „Troy on Fire“ ir „Melancolia“ jai atnešė 2 vietą. Pernai su Rafael Artesero daina „You Bet“ buvo likusi penkta, o šiemet atlikėja dalyvauja su latvės Aminatos, kuri po 6 metų pertraukos atvedė Latviją į „Eurovizijos“ finalą, kūriniu I’m Like a Wolf“. Galbūt būtent ši daina pagaliau atvers Aistei kelią į „Eurovizijos“ dainų konkursą?

Kas iš šio paskutinio pogrupio keliaus toliau į kitą nacionalinės atrankos etapą, sužinosime šiandien nuo 21.00 val. per LRT televiziją ir LRT radiją. Tiesioginė transliacija internetu. 

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus