Roberto Pledo nuotr.
Atrankos

Gabrielius Vagelis: „Jau buvau pasiilgęs scenos“

Roberto Pledo nuotr.
Roberto Pledo nuotr.

Į didžiąją „Eurovizijos“ atrankos sceną sugrįžęs Gabrielius Vagelis pirmąjį dainų konkurso etapą įveikė užtikrintai, sulaukęs tiek komisijos, tiek žiūrovų simpatijų. Nors atlikėjas buvo dingęs iš muzikos pasaulio, jo grįžimą tikrai galima būti pavadinti sėkmingu ir itin užtikrintu. Pats Gabrielius tvirtina jau spėjęs pasiilgti scenos, todėl ir vėl ryžosi dalyvauti ,,Eurovizijos“ atrankose.

– Labas, Gabrieliau! Kaip galėtum trumpai prisistatyti?

– Pagrindinės mano veiklos – dainininkas ir dainų autorius, savo solinę karjerą pradėjęs pirmajame „Lietuvos balso“ sezone, kuris vyko 2012 metais. Tiesa, tais pačiais metais dalyvavau ir „Eurovizijos“ konkurso atrankoje su dviem kūriniais. Tarp kitko, man teko garbė dainuoti ir finale. Be galo mėgstu kurti ir savo muzika dalytis su klausytojais. Taip pat po truputį bandau save realizuoti ir kaip modelį.

– Buvai padaręs muzikinę pertrauką. Ką veikei pastaruosius kelerius metus?

– Taip, tiesa. Baigęs vidurinę išvykau studijuoti į Didžiąją Britaniją, tačiau baigiantis pirmiems metams supratau, jog nesu visiškai ten, kur norėčiau būti – pasiilgau visko, ką turėjau Lietuvoje, todėl nusprendžiau grįžti. Praėjusiais metais pradėjau mokytis iš esmės to paties dalyko – kompozicijos Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Čia aš iš naujo atradau save ir esu labai patenkintas studijomis. Prisipažinsiu, scenos jau tikrai buvau pasiilgęs ir labai džiaugiuosi vėl būdamas joje.

Donato Damarodo nuotr.
Donato Damarodo nuotr.

– Kodėl nusprendei sugrįžti į atranką?

– Manau, pagrindinė priežastis, jog per tuos metus šiek tiek pasikeičiau ir noriu parodyti save tokį, koks esu dabar, ir savo kūrybą.

– Komisija Tau skyrė itin aukštus balus, ar tikėjaisi tokio rezultato? Ar manai, kad „Eurovizijos“ žiūrovus žavi minimalistiniai pasirodymai?

– Apie balus stengiausi per daug negalvoti, bet juk visi dalyvaudami atrankoje tikimės kuo aukštesnių įvertinimų. Mintys sukosi aplink vidurį, tačiau labai apsidžiaugiau išgirdęs, jog pavyko pakilti į trejetuką. Žiūrovus žavi skirtingi dalykai, tačiau manau, kad baladės ir neperkrauti pasirodymai gali išties pasiekti klausytoją, sukelti jam stiprių emocijų.

Danoto Domarodo nuotr.
Donato Damarodo nuotr.

– Dainą atrankai kūrei pats, kas Tave įkvėpė? Kokią informaciją bandai ištransliuoti?

– Tikriausiai mane įkvėpė užsienyje praleisti metai ir grįžimas atgal ten, kur jaučiuosi laimingas. Pati daina yra apie tai, kaip kartais mes pavargstame nuo kasdienybės ir norime dingti kur nors, kur būtume laisvi ir neįspausti į jokius rėmus.

– Kaip manai, ar modelio ir muzikanto karjera yra suderinami dalykai?

– Šios dvi sritys yra ne tik suderinamos, bet ir panašios. Įvairios fotosesijos, vaizdo klipų filmavimai, tie patys ar panašūs renginiai. Dainavimas ir modelio veikla puikiai vienas kitą papildo.

– Daugelį Tavo gerbėjų domina vienas klausimas – kodėl užsiauginai plaukus? Ar tai tam tikras būdas save išreikšti?

– Viskas labai paprasta – trumpai kirpti šonai ir ilgesnis viršus man tiesiog pabodo, norėjosi pokyčių. Jau esu turėjęs gana ilgus plaukus vaikystėje ir dėl jų sulaukdavau nemažai gerų žodžių, todėl nusprendžiau vėl juos užsiauginti. Esu labai patenkintas, nes tokia šukuosena leidžia man jaustis savimi. Tai tarsi mano išskirtinumas.

– Kokią žinutę norėtum perduoti „Eurodiena.lt“ skaitytojams?

– Svarbiausia, kad skaitytojai palaikytų savo favoritą ir pasibaigus atrankai neliūdėtų dėl išrinkto atstovo į didžiąją „Euroviziją“.

Dėkojame Gabrieliui už nuoširdžius atsakymus ir linkime dangiškų aukštumų tiek muzikinėje, tiek modelio karjeroje. Ar jau girdėjote Gabrieliaus atliekamos dainos „Feel myself free“ studijinę versiją? Kviečiame įvertinti!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Evita
Evita
prieš 7 metus

Favoritas tiek šiais, tiek praėjusiais metais, kai Gabrielius dalyvauja Eurovizijoje. ????????❤❤ Ir balsas ir išvaizda osummmmm. Negaliu atsižavėt ????????

warduzz
warduzz
prieš 7 metus

Neprimena jis jums baltarusio Ivano su tokiais ilgais plaukais? 😀