Trečiosios nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos laidos dalyviai
Atrankos

Nacionalinė „Eurovizijos“ atranka tęsiasi: kurie 6 dalyviai prisijungs prie jau įveikusiųjų pirmą etapą?

Trečiosios nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos laidos dalyviai
Trečiosios nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos laidos dalyviai

Pirmasis nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos etapas įpusėjo – jau turėjome galimybę išvysti pusę visų atrankoje dalyvaujančių dalyvių pasirodymų. Šį vakarą prisistatys dar trylika dalyvių, iš kurių tik šeši tęs kovą dėl galimybės atstovauti Lietuvai Kijeve.

grazvydas2

Savo žinomumo kelią televizijos projekte „Chorų karai“ pradėjęs Gražvydas nacionalinėje atrankoje dalyvauja antrąjį kartą. Debiutavęs 2012 m. su kūriniu When I Say Yesį kitą etapą jis neprasibrovė. Stanislavo Stavickio-Stano vadovaujamame Aklųjų ir silpnaregių chore dainavęs vaikinas dažnai sulaukdavo galimybės atlikti ir solo partijų, tad buvo pastebėtas ir išgirstas ne tik žiūrovų, bet ir paties Stano. Jis ir pradėjo rūpintis jaunojo atlikėjo karjera – 2015 m. muzikiniame projekte „Dainų daina“ Gražvydas perdainavo grupės „Delfinai“ dainą Saulė“, o netrukus pristatė ir debiutinį singlą –Lauk, mano meile“. „Eurovizijos“ atrankoje jis atliks kūrinį „Paint the Sky Blue“.

fusedmarcAudiovizualinės elektronikos grupė „Fusedmarc“ dar vieni šių metų atrankos, tačiau jokiu būdu ne scenos, naujokai. Antrąją kūrybos dešimtį skaičiuojantis „Fusedmarc“ duetas – Denisas (Vakx) ir Viktorija (Cilia) – dar 2005 m. publikai pristatė debiutinį EP albumą „Contraction“ ir tapo tikru lietuviškos alternatyviosios muzikos proveržiu. 2007 m. „Fusedmarc“ buvo pripažinta geriausia eksperimentine grupe Lietuvoje, o dar po metų – geriausia elektronikos grupe. Koncertuose, festivaliuose „Fusedmarc“ bando muziką derinti su scena, vaizdu, ir, žinoma, žmonėmis joje. Jie pirmieji pradėjo gyvų koncertų tradiciją LRT OPUS ORE, o šiemet dalyvauja nacionalinėje atrankoje su daina „Rain of Revolution“.

marius„Lietuvos talentų“ nugalėtojas Marius Petrauskas po pergalės šiame projekte dingo iš televizijos ekranų, tačiau koncertinės veiklos nenutraukė. Jį buvo galima išvysti dainuojantį įvairiuose labdaringuose renginiuose. Pirmosios populiarumo bangos sulaukęs dar realybės šou „Dangus 2“ metu, Marius nusprendė, kad pats laikas apie save priminti tiems, kas galbūt jį kiek primiršo. „Eurovizijos“ dainų konkursui atlikėjas paruošė dainą „She‘s My Universe“.

dovydasDovydas Petrošius nacionalinėje atrankoje dalyvauja jau antrą kartą. Pernai vaikinas savo laimę bandė su kūriniu Starlight, bet buvo priverstas pasitraukti jau po pirmojo etapo. Praėjusiais metais Dovydui pavyko sėkmingai pasirodyti muzikinio projekto „X faktorius“ perklausoje, kurioje visi keturi teisėjai jaunajam atlikėjui pasakė „taip“. Visgi, pasiekti finalų jam taip ir nepavyko. Šįkart vaikinas bandys patekti į didžiąją „Euroviziją“ su kūriniu „Love Is Free“.

strelesKūrybinį duetą „Strėlės“ sudaro Jekaterina Pranevič ir Anna Polukord. Šiais metais merginos pasirodė muzikinio projekto „X Faktorius“ scenoje. Sėkmingai įveikusios „kėdžių iššūkį“, „Strėlės“ su šou turėjo atsisveikinti jau pirmojo finalo metu. Grupė į šių metų nacionalinę atranką žengia su daina Bastard. Verta paminėti, kad grupės narė Jekaterina, geriau žinoma kaip Catrinah, pernai taip pat dalyvavo „Eurovizijos“ atrankoje. Tąkart jos kūrinys Be Free merginą atvedė iki pat pusfinalio.

virgisDar vienas realybės šou „Dangus“ išgarsėjęs atrankos dalyvis Virgis Valuntonis savo laimę bandys ir šiųmetinėje atrankoje į „Euroviziją“. Buvęs Panevėžio „Vanilinio dangaus“ choro generolas neišplėšė pergalės savo miestui muzikiniame projekte „Chorų karai“. Šiandien viešumoje retai pasirodantis Virgis nusprendė pirmąjį kartą išbandyti jėgas nacionalinėje atrankoje su daina Victorious, kurią sukūrė graikų kompozitorius Georgios Kalpakidis, anksčiau „eurovizines“ dainas rašęs daugeliui kitų lietuvių atlikėjų.

vilijaBene garsiausias vardas šiame nacionalinės atrankos pogrupyje priklauso Vilijai Matačiūnaitei. 2014 m. Vilija tapo Lietuvos atstove „Eurovizijoje“. Konkurse ji atliko dainą Attention. Pasirodymas nepaliko abejingų – vieni žavėjosi originaliu kūriniu ir sceniniu kostiumu, kiti taip ir liko nesupratę. Rezultatas – gautos trys minutės dėmesio scenoje ir 11 vieta pusfinalyje, vos per žingsnį nuo finalo. Šiemet Vilija grįžta į atranką su kūriniu I See the Lights ir pabandys pakartoti savąją sėkmę nacionalinėje atrankoje.

saulenemildaPernai metų „Eurovizijos“ atrankoje sužibėjusios Milda Martinkėnaitė ir Saulenė Chlevickaitė vienija jėgas ir šįkart pasirodys duetu. Nors nei Mildai su daina If Tomorrow Never Comes, nei Saulenei su Strong pernai nepavyko pasiekti finalo, merginos tiki, kad įgyta patirtis padės joms pasirodyti kur kas geriau. Atrankoje šis duetas atliks užsienio kompozitorių kūrinį „Paperheart“, kurio bendraautorius yra ir vieno iš „Grammy“ apdovanojimų komisijos narių Alan Roy Scott.

lolitaŠokėjas, choreografas ir aktorius Gytis Ivanauskas tapo tikra staigmena šių metų nacionalinėje atrankoje. Jo kuriamas Lolitos Zero personažas jau susilaukė nemenko dėmesio tarp konkursą stebinčių žmonių. Netrukus kino ekranus pasieksiančioje režisieriaus Emilio Vėlyvio juostoje „Zero III“ Gytį išvysime būtent tokiame vaidmenyje. Kone identišką pasirodymą atrankai parengusi Lolita atliks dainą Get Frighten. Kūrinio autoriai – grupės „Happyendless“ nariai Marius Narbutis ir Andrius Kauklys.

HITMerginų grupė „HIT“ taip pat yra vienos šių metų nacionalinės atrankos debiutančių. „Eurovizijos“ dainų konkursui jos paruošė kūrinį I Wanna Love You Tonight. „Chorų karuose“ ir kituose Lietuvos televizijos projektuose atskirai dalyvavusios Miglė Šidlauskaitė, Vilma Vainauskaitė ir Gabija Lokytė kartu susibūrė tik 2015 m. vasarą. Prodiuseris, grupės „E.G.O.“ lyderis Karolis Šliažas įžvelgė jose potencialą. Ir tikrai, debiutinė grupės daina Šiandien gyvenu jau skaičiuoja daugiau nei 1,5 mln. peržiūrų. Pamatysime, ar merginų „eurovizinė“ daina bus dar sėkmingesnė.

vidasRežisierius, aktorius, „Auksinio scenos kryžiaus“ laureatas, muzikantas Vidas Bareikis, neseniai su kitais Lietuvos aktoriais varžęsis televizijos projekte „Auksinis balsas“, nusprendė šturmuoti ir „Eurovizijos“ atranką. Ryžtingai nusiteikęs Vidas iš pradžių ketino dalyvauti vienas, tačiau įkalbėjo kitą šiųmetinės atrankos dalyvę Ievą Zasimauskaitę prisijungti prie jo pasirodymo. Į „Euroviziją“ Kijeve jie bandys patekti su kūriniu „I Love My Phone“.

erikaDar viena „Eurovizijos“ atrankos debiutantė, dainavimo mokytoja Erika Astrauskaitė savo muzikinę karjerą pradėjo nuo dalyvavimo televizijos projektuose „Lietuvos balsas“ ir „X faktorius“. Nors nei vieno, nei kito šou jai laimėti neteko, Erika sulaukė daugybės žiūrovų simpatijų, kurių tikrai prireiks „eurovizinėje“ kovoje. Nacionalinėje atrankoje ji atliks dainą No More, kurią sukūrė iš šiųmetinio konkurso jau anksčiau pasitraukęs Justinas Stanislovaitis.

gretaApie Gretą Sliaužytę, visiems geriau žinomą Gretos Zazza sceniniu vardu, Lietuvoje išgirdome 2014 m., kada pasirodė jos debiutinis kūrinys Let Him Go“. Net 12 metų chore „Liepaitės“ dainavusi Greta kurį laiką buvo ir eksperimentinio roko grupės „Days of Eclipse“ nare. Vėliau merginą pastebėjo žinomas švedų prodiuseris William Butt. Su juo dirbusi atlikėja netruko pasirodyti televizijoje, jos debiutinį singlą buvo galima išgirsti radijo stotyse, o „Eurovizijos“ gerbėjai Lietuvoje vylėsi, kad Greta Zazza kada nors pasirodys ir nacionalinėje atrankoje. Laukti ilgai neteko ir Gretą jau šiemet matome dalyvaujančią joje. Į „Euroviziją“ ji bandys patekti su kūriniu Like I Love You, kurį parašė pernai Lietuvai atstovavusio Donny Montell dainos I‘ve Been Waiting For This Night autorius švedas Jonas Thander.

Kaip seksis šiam dalyvių tryliktukui, stebėkite šiandien nuo 21 valandos per LRT televiziją ir LRT radiją. Tiesioginė transliacija internetu. 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus