Dobilo Kudlos nuotr.
Atrankos

Atrankos maištininkė Otreya: „Negalėčiau būti laiminga kitų žmonių sąskaita“

Dobilo Kudlos nuotr.
Dobilo Kudlos nuotr.

Šių metų Lietuvos nacionalinėje atrankoje dalyvauja atlikėja, prisistatanti pseudonimu Otreya. Tačiau neapsirikite, tai ne atrankų debiutantė. Šios atlikėjos „eurovizinė“ kelionė prasidėjo dar 2012 metais su daina „Call To Your Mum“. Tuo metu atlikėjai buvo tik penkiolika metų, tačiau ši patirtis motyvavo ją judėti pirmyn ir sugrįžti į atranką 2016 metais su dainomis „You Don‘t Know“ ir „Did It All“. Tikriausiai jau supratote – tai Ugnė Kudlaitė, seniau žinoma kaip Ugnė Smile. Šįsyk Ugnė atrankoje dalyvauja su ypatinga savo kūrybos daina „Last two weeks“.

– Labas, Ugne! Tik pasirodžiusi atrankoje daugelį nustebinai pakeitusi sceninį slapyvardį. Kokios aplinkybės nulėmė šį sprendimą?

– Savo sceninį slapyvardį iš Ugnės Smile į Otreya nusprendžiau pakeisti prieš kelis mėnesius. 2016-ieji man tapo permainų metais, o pokyčių neišvengiau tiek muzikiniame, tiek asmeniniame gyvenime. Nenorėdama gilintis į detales tik pabrėšiu, jog tiek geros, tiek blogos permainos žmogų „augina“ ir verčia tapti stipresnį. Mano nuomone, tai yra svarbi kiekvieno asmens gyvenimo dalis, be kurios nepavyktų judėti pirmyn. Nors 2011 metais slapyvardis Ugnė Smile man atrodė puikus, vėliau supratau, jog tiesiog „nebetelpu“ į jo ribas. Todėl pasivadinau mano širdžiai šiuo metu artimesniu vardu Otreya. Ar jis yra sėkmingas, parodys laikas, tačiau tikiuosi, jog jis taps artimas ir mano klausytojams.

– Kodėl nusprendei dar kartą dalyvauti nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje?

– Dalyvauti šių metų atrankoje nusprendžiau tik rudenį. Dainą, su kuria šiais metais dalyvauju konkurse, sukūriau ir įrašiau dar būdama 9-oje klasėje. Tiesa, tuomet įsisukome į darbus su kitomis dainomis ir „Last Two Weeks“ buvo padėta į stalčių beveik 5-eriems metams. Lapkričio pradžioje buvau labai nustebinta, kai daugumos mano dainų prodiuseris Mr. Jumbo atsiuntė visiškai aranžuotą „Last Two Weeks“ versiją. Vos tik išgirdau pirmus jos akordus, iš karto supratau, jog turiu pabandyti laimę ir išsiųsti šį kūrinį į „Eurovizijos“ atranką.

Dobilo Kudlos nuotr.
Dobilo Kudlos nuotr.

– Ko Tave išmokė praėjusios atrankos? Ar atsižvelgei į išsakytus komisijos patarimus?

– Praėjusios atrankos man davė be galo daug patirties, teigiamų emocijų ir motyvacijos. Be to, atrankų metu susipažinau su daug įdomių žmonių, todėl kiekvieną savo dalyvavimą atrankose miniu tik geru žodžiu, o anksčiau išgirsti tiek teigiami, tiek neigiami komisijos komentarai mane paskatino tobulėti ir „spausti“ iš savęs maksimumą.

– Kaip gimė pati daina? Kuo būtent Tau ypatingos apdainuojamos „dvi pastarosios savaitės“?

– Šios dainos gimimo istorija nukelia mus penkerius metus atgal. „Last Two Weeks“ tekstą parašiau mokykloje, jeigu gerai atsimenu, per anglų kalbos pamoką. O pasibaigus pamokoms, nuskubėjusi namo ir pasiėmusi gitarą į rankas, sukūriau dar ir dainos melodiją. Kalbant apie tai, kas įkvėpė parašyti šią dainą, mano įkvėpėjai buvo du – paaugliška meilė ir, kaip visada, skaudus išsiskyrimas. Manyčiau, jog ši daina gali būti artima daugeliui mūsų, nes kiekvienas nors kartą gyvenime esame išgyvenę būtent tokią santykių situaciją, nepriklausomai nuo žmogaus amžiaus.

– Kaip žinai, pramogų pasaulis dažnai reikalauja įvairių šou triukų. Ko niekada nepasiryžtum daryti dėl populiarumo?

– Dėl populiarumo niekada gyvenime nelipčiau kitiems žmonėms per galvas. Negalėčiau būti laiminga ir džiaugtis populiarumu, jeigu žinočiau, kad savąjį pasiekiau kito žmogaus nesėkmių sąskaita. Ir apskritai, mano nuomone, kad ir kaip banaliai tai nuskambėtų, jeigu sieki populiarumo, tai turėtum daryti ne šou triukais, o darbais – savo muzika. Galbūt mano požiūris prieštarauja šou pasaulio taisyklėms, tačiau, kadangi roko muzikos atlikėjai yra maištininkai ir „prieštarautojai“, tai daryti esu įpratusi.

– Kuo domiesi gyvenime be muzikos? Kaip atrodo Tavo laisvalaikis?

– Nors muzika užima labai didelę mano gyvenimo dalį, tačiau taip pat labai mėgstu leisti laiką sporto klube. Nuo penkiolikos metų reguliariai lankau treniruotes. Praėjusių metų pavasarį, po ilgai trukusio intensyvaus darbo treniruoklių salėje, sudalyvavau IFBB Lietuvos jaunimo grupių, naujokų ir veteranų kultūrizmo, fitneso, bikinio pirmenybėse. Pasiruošimas varžyboms atėmė labai daug jėgų ir laiko, taip pat pareikalavo ypač daug valios, tačiau visa tai atpirko tos keliolika minučių scenoje.

Gabrieliaus Riaubos nuotr.
Gabrieliaus Riaubos nuotr.

– Pastebėjau, kad šiemet scenoje ir vėl pasirodai ne viena. Kas sudaro Tavo grupę?

– Tiek ruoštis atrankoms, tiek pasirodyti scenoje ne vienai yra žymiai smagiau, todėl labai džiaugiuosi, kad šiais metais scenoje esu su grupe. Grupę sudaro gitaristas Dangiras Petraitis, bosistas Edgaras Naseckas ir būgnininkas Staska (Stanislovas Augonis). Su kiekvienu iš jų esame pažįstami iš anksčiau. Būtent su Dangiru ir pradėjau savo muzikinę veiklą, na, o Staską galite pamatyti viename iš mano senesnių muzikinių vaizdo klipų „Taste You“. Šiuo metu, be pasiruošimo kitam pasirodymui „Eurovizijos“ atrankoje, taip pat renkamės mano autorines dainas ir pradedame ruošti naują akustinę programą, kuri, tikimės, patiks ir klausytojams.

– Kokią žinutę norėtum perduoti „Eurodiena.lt“ skaitytojams?

– „Eurodiena.lt“ skaitytojams norėčiau palinkėti sėkmingai išsirinkti pačią tinkamiausią ir labiausiai patinkančią dainą, kuri atstovaus Lietuvai šių metų „Eurovizijos“ konkurse. Ir, žinoma, dar noriu palinkėti apsupti save ir aplinkinius pozityvumu, gera nuotaika ir muzika!

Atlikėja Otreya sėkmingai įveikė pirmąjį 2017 metų nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos etapą. Mergina prisipažino, jog nemėgsta nepasiruošimo jausmo, ir vos tik išsiuntusi paraišką, iš karto pradėjo kruopščiai ruoštis pasirodymui. Darbštus ir ambicingas atlikėjos požiūris verčia mus tikėtis, jog kitame etape pamatysime dar stipresnį pasirodymą, kuris nuties Otreyai kelią į sėkmę. Būtent tokios kloties jai ir palinkėsime!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
ana
ana
prieš 6 metus

visos dainos vienodos, ta pati kniaukianti intonacija. atsibodo!