Atrankos

Lietuvos žiūrovai ir komisija vienareikšmiškai nusprendė, kas patenka į kitą atrankos etapą

Mia

Šįvakar Lietuvos nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos scenoje stebėjome 13 antrojo pogrupio dalyvių, kurie pirmą kartą atliko savo konkursines dainas. Nors komisijos balus žinojome jau nuo antradienio, žiūrovų balsavimas daugelį laikė įtampoje iki pat laidos galutinių rezultatų paskelbimo.

Į kitą etapą pateko: Mia, Kotryna Juodzevičiūtė, Gabrielius Vagelis, Valdas Lacko, Ieva Zasimauskaitė ir grupė „E.G.O.“. Deja, tačiau šiemet su atranka privalės atsisveikinti MONEE, Rasa Kaušiūtė, Rugilė Daujotaitė, Gabrielė Vilkickytė, Lawreigna, grupė „Variete“ ir Deividas Žygas.

Komisijos kėdes šįsyk užėmė muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, „LRT Opus“ vadovas Darius Užkuraitis, dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu ir buvęs laidos „Estrados orbitoje“ kūrėjas Kazimieras Šiaulys.

Antros laidos rezultatai

Komisijos favorite tapo Mia, o žiūrovai labiausiai palaikė Kotryną Juodzevičiūtę. Kadangi Mia žiūrovų balsavime liko antra, o Kotryną komisija įvertino tik 7 taškais, vakaro daina nugalėtoja buvo paskelbta „Sacrifice“.  Įdomiausia, jog komisijos ir žiūrovų nuomonės dėl keliaujančiųjų į kitą etapą beveik sutapo. Visi 6 dalyviai atsidūrė tiek žiūrovų, tiek komisijos  rezultatų lentelių viršūnėse. Tiesa, nors komisija vienodai įvertino „E.G.O.“ ir Rasą Kaušiūtę, visgi žiūrovai stipriau palaikė vyrukų grupę.

Išsami antros laidos balsavimo rezultatų lentelė:

Nr. Atlikėjas Kūrinys Komisijos balai Žiūrovų balai Iš viso (Vieta) 
1. Grupė „E.G.O.“ „My Story“ 5 6 11 (6)
2. MONEE „Nnn“ 3 5 8 (7)
3. Grupė „Varieté“ „My Story“ 0 0 0 (12-13)
4. Gabrielius Vagelis „Feel  Myself Free“ 8 7 15 (3)
5. Ieva Zasimauskaitė „You Saved Me“ 10 3 13 (5)
6. Rugilė Daujotaitė „Perkūne Ugniaveidi“ 2 4 6 (9)
7. Mia „Sacrifice“ 12 10 22 (1)
8. Deividas Žygas „Only You“ 0 0 0 (12-13)
9. Rasa Kaušiūtė „Fly“ 5 2 7 (8)
10. Gabrielė Vilkickytė „Jūra“ 4 1 5 (10)
11. Lawreigna „Freedom“ 1 0 1 (11)
12. Kotryna Juodzevičiūtė „Love Shadow“ 7 12 19 (2)
13. Valdas Lacko „It‘s So Unfair“ 6 8 14 (4)

Dainų įrašus ir daugiau informacijos apie Lietuvos nacionalinę atranką į „Euroviziją“ ieškokite skiltyje „Nacionalinė atranka“.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
euro2017
euro2017
prieš 7 metus

Sutikite, kad visiški prasčiokai daugumoje ir dalyvauja. Jiems paprasčiausia reikia eterio, kad juos pastebėtų. Kitame etape bus sunkiau, taigi tokiems reiks pasistengti labiau.

MJ
MJ
prieš 7 metus

Man vakar įdomi buvo tik Rugilė. Žiūrėjau išsižiojęs. Tai toli gražu nebuvo tobulas pasirodymas, jame daug ką būtų galima keisti. Bet tai buvo įspūdinga, įdomu ir įsimenama. Būtent tai, ko reikia eurovizijai, Ne taip, kaip kituose pasirodymuose – atėjo, padainavo, užsimiršo. O mūsų pseudoprofesionali komisija suvarė visiškai tą merginą.

mantas
mantas
prieš 7 metus

komisijai prastai su skoniu. Visiskai vidutinybės pateko, mia ar koks valgeis gaus is UK ir Airijos po 8 taskus ir basta. Lacko – isvis 0 gautų. Kotryna – kazkas geriau.