ERR nuotr.
Atrankos

Estija ir Malta pristatė savo kandidatus į „Euroviziją“

ERR nuotr.
ERR nuotr.

Estijos nacionalinis transliuotojas ETV paskelbė 20 pretendentų, kurie susirungs dėl vienintelio kelialapio į Kijeve gegužę vyksiantį „Eurovizijos“ dainų konkursą. Nacionalinėje atrankoje buvo leista dalyvauti tik Estijos piliečiams arba nuolatiniams jos gyventojams, o dainų autoriais galėjo būti ir užsieniečiai, bet su sąlyga, kad bent pusę dainos bendraautorių sudarys patys estai.

Šiemet į atranką vėl sugrįžo Elina Born, gana sėkmingai kartu su scenos partneriu Stig Rästa pasirodžiusi 2015-ųjų konkurse (7-a vieta finale). Didžiosios „Eurovizijos“ patirties taip pat turi Ivo Linna (1996 metais kartu su Maarja-Liis Ilus užėmęs 5-ą vietą), Koit Toome (1998-siais likęs dvyliktas) bei Laura, atstovavusi Estijai 2005-siais grupės „Suntribe“ sudėtyje. Savo jėgas nacionalinėje atrankoje taip pat jau yra išbandę ir Liis Lemsalu bei Daniel Levi. 

Ką pasirinks mūsų netolimieji kaimynai, sužinosime kovo 4-ąją, „Eesti Laul 2017“ finalo metu. Tiesa, prieš tai atrankos dalyviams teks įveikti savuosius pusfinalius. Iš abiejų pusfinalių į finalą bendru žiūrovų ir komisijos sprendimu pateks tik pusė atlikėjų ir grupių. Kviečiame išgirsti ir įvertinti atrankos kūrinius:

I PUSFINALIS (vasario 11):

  1. Lenna Kuurmaa – Slingshot
  2. Elina Born – In or Out
  3. Carl-Philip – Everything But You
  4. Ivo Linna – Suur loterii
  5. Ariadne – Feel Me Now
  6. Uku Suviste – Supernatural
  7. Laura Prits – Hey Kiddo
  8. Karl-Kristjan & Whogaux feat. Maian – Have You Now
  9. Janno Reim & Kosmos – Valan pisaraid
  10. Leemet Onno – Hurricane

II PUSFINALIS (vasario 18):

  1. Liis Lemsalu – Keep Running
  2. Koit Toome ja Laura – Verona
  3. Rasmus Rändvee – This Love
  4. Kerli – Spirit Animal
  5. Daniel Levi – All I Need
  6. Alvistar Funk Association – Make Love, Not War
  7. Close To Infinity feat. Ian Karell – Sounds Like Home
  8. Almost Natural – Electric
  9. Antsud – Vihm
  10. Angeelia – We Ride With Our Flow

Talino „Saku Suurhall“ arenoje jau devintąjį kartą vyksiančiame „Eesti Laul 2017“ finale susigrums 10 sėkmingai pusfinalio barjerą peržengusių grupių ir atlikėjų. Finalo dalyviai, savo dainas atlikę po vieną kartą, vėl sulauks televizijos žiūrovų ir žiuri verdikto – į superfinalą bus deleguoti tik trys daugiausia taškų surinkę konkursantai. Galutinį sprendimą, kuri „Eesti Laul 2017“ daina skambės „Eurovizijoje“, priims tik žiūrovai.

Praėjusiame konkurse Stokholme Estijai atstovavo Jüri Pootsmann su kūriniu „Play“. Pasirodymo metu rodyti triukai su kortomis atlikėjui nepadėjo – savajame pusfinalyje vaikinas liko paskutinis.


PBS nuotr,
PBS nuotr.

Kol estai vasario 18-ąją rinks paskutiniuosius „Eesti Laul 2017“ finalistus, Maltos televizijos žiūrovai spręs, kuriam iš 16 atrankos dalyvių patikėti garbę atstovauti savajai šaliai.

Nacionalinis transliuotojas PBS šiemet sulaukė 156 dainų paraiškų. Vienuolika šalies muzikos scenai gerai žinomų komisijos narių, jas perklausę, pirmiausiai atrinko 60 geriausių, kol galiausiai liko finalinis 16-tukas. Tam, kad kūrinių atrankos procesas būtų kuo skaidresnis, žiuri perklausoje dalyvavo ir tarpusavyje besivaržantys atlikėjai bei dainų autoriai. Štai tie laimingieji, kuriems dabar teks pelnyti žiūrovų simpatijas:

Tarp paskelbtų dalyvių matome ir kelis senbuvius – ne kartą laimę atrankoje bandžiusius Deborah C ir Franklin Calleja, 2013-siais per plauką nuo pergalės likusį Kevin Borg bei Richard Edwards, 2014-ųjų Maltos „eurovizinės“ vilties – grupės „Firelight“ vokalistą.

Primename, kad 2016-siais Maltai atstovavo Ira Losco, atlikusi dainą „Walk On Water“. Ji užėmė 3-ą vietą pusfinalyje ir sėkmingai pateko į „Eurovizijos“ finalą, kuriame kartu su Nyderlandų atstovu pasidalijo 11-ąja pozicija.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus