Atlikėjo asmeninio archyvo nuotr.
Eurovizija 2017 (dalyviai)

Hovig iš Kipro tampa pirmuoju 2017 metų „Eurovizijos“ dalyviu

Atlikėjo asmeninio archyvo nuotr.
Atlikėjo asmeninio archyvo nuotr.

Kipro nacionalinis transliuotojas paskelbė, jog šaliai 2017 metų „Eurovizijoje“ atstovaus atlikėjas Hovig. Šiek tiek turėsime palaukti Kipro konkursinės dainos, tačiau jau aišku, kad ją rašys garsus švedų kompozitorius Thomas G:son, ruošęs dainas tiek šįmet finale pasirodžiusiems „Minus One“, tiek daugeliui kitų šalių dalyvių. Iš viso autorius savo sąskaitoje turi sukaupęs 12 „eurovizinių“ dainų, o 2017 metų Kipro paraiška taps tryliktąja.

Hovig gimė Kipre, nors turi ir armėnų šaknų. Studijavo rinkodarą, dirbo biure, o netrukus iškeitė monotonišką darbą į dainininko amatą. Išmoko skambinti fortepijonu, įvaldė gitaros stygas ir nusprendė studijuoti džiazo vokalą. 2009 metais išgarsėjo vietiniame „X faktoriuje“, o po metų startavo Kipro nacionalinėse atrankose į „Euroviziją“, su daina „Goodbye“ užėmęs 3 vietą. Antrą kartą dėl bilieto į populiarųjį dainų konkursą Hovig kovojo 2015 metais su kūriniu „Stone in a river“, kuris pelnė atlikėjui 4 vietą finale.

Savo „Facebook“ paskyroje atlikėjas prisipažino, jog labai džiaugiasi, kadangi jam atiteko garbė ir atsakomybė atstovauti mažai, tačiau pilnai talentingų žmonių salai. Hovig pažadėjo, jog ruošis tiek dieną, tiek naktį, siekdamas nenuvilti savo tautiečių ir sėkmingai pasirodyti Kijeve.

Hovig – „Stone in a river“:

Primename, jog Hovig yra pirmasis išrinktas 2017 metų „Eurovizijos“ dalyvis. Dar šiemet turėtume sužinoti Nyderlandų atstovus, o gruodžio pabaigoje stebėsime Albanijos nacionalinės atrankos koncertus.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus