Facebook nuotr.
Eurovizija 2016 (dalyviai)Gyvenimas po Eurovizijos

Paaiškėjo, kokios nesėkmės lydėjo Jamalos „1944“ vaizdo klipo filmavimus

Facebook nuotr.
Facebook nuotr.

Prodiuserė Nadežda Požarskaja papasakojo ukrainiečių portalui „Buro247“ apie sunkiausią filmavimą savo gyvenime. „Euroviziją“ nugalėjusios dainos „1944“ klipas buvo pradėtas filmuoti gegužės mėnesį iš karto po Jamalos pergalės.

Iš pradžių klipas turėjo būti filmuojamas Turkijoje, Kapadokijos kalnuose. Ši vieta garsi įspūdingais kraštovaizdžiais, tačiau vien šokėjų trupę sudarė 60 žmonių, o organizatoriai neturėjo pakankamai pinigų visų dalyvių transportavimui.

Visgi ambicingieji prodiuseriai nenuleido rankų – pasiėmė Ukrainos žemėlapį ir pradėjo ieškoti išskirtinės vietovės, šalia kurios oštų jūra. Pasak Nadeždos, pagal pradinę mintį Jamala turėjo būti kaip Mozė su sijonu – ji vestų tautą per kalnus ir miškus, o vėliau jie pasiektų jūrą ir išplauktų. Visą šią istoriją turėjo lydėti šokis. Netikėtai klipo operatorius atsiuntė šalia Rumunijos sienos esančios apleistos priešlėktuvinės gynybos bazės nuotraukas, kuriose buvo pavaizduoti Kupolai (taip vadinami du balti pastatai, kuriuos matome vaizdo klipe). Jau po kelių dienų administratoriai išvažiavo į potencialią filmavimo vietą. Černovcove atvykėlius pasitiko vietinis huculas, kuris nuvežė smalsuolius tiesiai į Kupolų vietą. Administratoriai su siaubu įsivaizdavo, kaip paplautais keliais į kalnus bus vežami visi šokėjai, filmavimo grupė ir technika.

buro247.ua nuotr.
buro247.ua nuotr.

Jau netrukus pozityviai nusiteikęs aktorių būrys dviem autobusais išvyko į filmavimo vietą. Vienas autobusas sugedo iš karto, o antros transporto priemonės vairuotojai nuvažiavo neteisingu maršrutu. Prodiuserė Nadežda ilgai bandė prisiskambinti kalnuose esantiems administratoriams, tačiau dėl ryšio problemų su pastaraisiais susikalbėti nepavyko.

buro247.ua nuotr.
buro247.ua nuotr.

Pagaliau vargais negalais Jamala kartu su savo komanda pasiekė Kupolus. Merginos buvo apgyvendintos apleistame pastate, o vaikinai palapinėse. Pirmąjį vakarą visi kartu grožėjosi kerinčiu saulėlydžiu, o ryte kūrybinę grupę pasitiko tankus rūkas. „Šešta valanda ryto, šaltis, vandens nėra, neaišku kurioje vietoje įrengtas tualetas. Vakare niekas nieko nepaaiškino, o rūke jį surasti buvo neįmanoma. Maisto nėra, viskas atidrėko, huculai negalėjo nieko pagaminti. Maitino konservuotu maistu“, – tarytum baisų sapną prisiminė Nadežda.

buro247.ua nuotr.
buro247.ua nuotr.

Dėl blogų oro sąlygų klipą buvo nuspręsta filmuoti bunkeryje. „Rūkas darosi vis tankesnis, lietus apsėmė palapines, dalis technikos neveikia. Nieko nesimato, nesuprantame ką mes filmuojame. Tikėjomės, jog kitą dieną orai mus pagailės. Atsibundame – o jie dar blogesni, prasidėjo šlykšti ledinė liūtis. Šokėjai permirko, nežinojome kaip džiovinti drabužius“, – nevilties kupinomis akimirkos dalijosi prodiuserė.

Galų gale filmavimai buvo baigti. Režisierius nusprendė, jog tęsti būtų beprasmiška, tad vaizdo klipą beliko montuoti iš jau nufilmuotos medžiagos. Daugelis šokėjų tą pačią dieną visureigiais išvyko į Kijevą, o režisierius, operatorius ir keli pagrindiniai aktoriai neturėdami jėgų kelionei nusprendė pernakvoti trečią naktį. Ironiška, tačiau ryte juos pažadino ryškūs saulės spinduliai.

Jamala – „1944“ (oficialus vaizdo klipas):

Filmavimų užkulisiai:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus