Organizavimas

Paaiškėjo Ukrainos miestai, pasirengę priimti 2017 metų „Euroviziją“

eurovision-2017-ukraineNorą priimti 2017 metų „Eurovizijos“ dainų konkursą pareiškė Kijevas, Odesa, Lvovas, Chersonas, Dnepropetrovskas ir Irpeno miestas.

Primename, jog nugalėtojo spaudos konferencijos metu Ukrainos nacionaliniam transliuotojui NTU buvo suteikta visa informacija apie konkurso rengimo vietos reikalavimus. Visų pirma, renginiui tinkama arena kitąmet turėtų būti atlaisvinta ir rezervuota šešioms savaitėms – nuo balandžio 10 iki gegužės 23 dienos. Į reikalavimus nebuvo įtraukta minimali koncertų salės talpa, tačiau sąraše buvo detalizuota informacija apie „žaliojo kambario“, užkulisių zonos ir įrangos išdėstymą, sunkvežimių privažiavimo vietas ir pan. Numatyta, jog salė neturėtų būti atviras stadionas, kadangi prie lubų bus prikabinta būtina įranga, kuri taip pat buvo smulkiai aprašyta sukauptos informacijos rinkinyje.

Olimpinis stadionas, kurį „Eurovizijos“ rengimui pasiūlė Kijevo meras Vitalij Klyčko / inforportal.kiev.ua nuotr.
Olimpinis stadionas, kurį „Eurovizijos“ rengimui pasiūlė Kijevo meras Vitalij Klyčko / inforportal.kiev.ua nuotr.

EBU nustatė reikalavimus ir spaudos centrui: žurnalistų zona turėtų būti įrengta greta arenos, siekti maždaug 6000 kv. metrų plotą, palaikyti telefono ir interneto ryšį, pajėgianti aptarnauti 1500–2000 žurnalistų. Susidomėję miestai taip pat turėtų pasiūlyti iki 3000 vietų viešbučiuose, esančiuose centrinėje miesto dalyje. Be abejo, miesto paraiškoje privalo būti pasiūlytos ir vietos renginio atidarymo ceremonijai (talpinti 1500–1700 dalyvių), dūzgėms, „Euroklubui“ (plotas ne mažesnis kaip 1000 kv. metrų) ir „Euromiesteliui“.

Ukrainos kultūros ministras Evgen Niščiuk gegužės 15 dieną buvo susitikęs su Švedijos kultūros ir demokratijos ministre Alice Bah Kuhnke. Švedų ministrė pabrėžė, jog jos šalis yra pasiruošusi pasidalyti sukaupta patirtimi ir padėti ukrainiečiams rengti „Euroviziją“. Niščiuk taip pat pabrėžė, jog vien Ukrainos nacionalinio biudžeto dainų konkurso organizavimui nepakaks, todėl ukrainiečių komanda pasirengusi aktyviai ieškoti investuotojų iš užsienio.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

6 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
wow...
wow...
prieš 7 metus

Sako tinginiai. Niekas geriau uz skandinavus nesurengtu. Kai laimi tokios salys kaip is balkanu ir pan, jos visiskai pamirsta pacia eurovizijos ideja ir isreklamuoja savo cigoniska kultura. Pvz Rusija 2009- saves reklama. Azerbaidznas 2012- VISISKA saves reklama, net slykstu pagalvoti kad visam tam spektakliui state nauja arena, aisku pries tai paliekant daug zmoniu benamiais. Kita karta, Vita, saves paklausk kokiu tikslu tie baklazanai balkanai ir kitos rytu salys dalyvauja, ir kokiu tikslu skandinavai.

ERJ
ERJ
prieš 7 metus

Tikra nugalėtoja yra Jamala ir tu su tuo susitaikysi Vita.

svensk
svensk
prieš 7 metus

@Vita
Švedams neįdomu eurovizija? Ahahahahaha, baik juokaut. Pusė šalies žiūri atrankas į euroviziją, o atrankos vyksta pilnutėlėse arenose, į šou investuojami milijonai. Ne taip kaip pas mus kažkokioj LRT kamurkėj viskas daroma namudiniu lygmeniu. Švedai nesidomi eurovizija, ji sako 😀 Švedai yra išprotėję dėl eurovizijos!

Vita
Vita
prieš 7 metus

Deja, bet tikra laimetoja yra Australija, daina kokybiska ir daugiausiai visiems patikusi. Nesuvokiu, kaip danai aplaidziai ziuri i balsavima. Sakau, kad Svedija, Danija abi sios salys nerimtai i Eurovizija visad ziurejo, ten is 10 zmoniu gatveje 8 neziuri Eurovizijos, Svedams ji isvis neidomi – kam tokiems zmonems isvis Eurovizija? Va, Suomija, tai visai kitaip, kai ju Lordi laimejo, jie net jiems paminkla pastate Suomijoje ir tai buvo labai didele svente. O, svedai islepe nuo Eurovizijos, Danai – bet kaip i ja irgi ziuri, is balsavimu jau pasimate…Nenoreciau, kad vel kada laimetu Svedija ar Danija, nes jiems Eurovizija nera svente, jie tinginiai ir nuobodus, Jau geriau Eurovizijos Balkanuose, nes ten tai bent svente, ziurima, kad zmonems grazu sou padaryt.

...
...
prieš 7 metus

Kiek matau tokiu paraisku, tiek jos lieka uzmirstos po kiek laiko.

Eliza
Eliza
prieš 7 metus

Asmeniškai pasirašiau peticiją, kurią inicijavo Arthur Hovhannisyan, kad australė gautų teisėtą prizą. (atsivertę change.org galite tai padaryti): Make Eurovision Song Contest revise the results of the song contest 2016;
Bet kokiuose rinkimuose tokios klaidos neturi būti toleruojamos (prezidento, seimo, eurovizijos ir pan. balsavimai turi būti anuliuojami dėl tokių klaidų).
Totorė turėtų būti antra, nes Danija jai neskyrė nė vieno balo – pareiškė Danijos atstovė, įvykus absurdiškai klaidai.