Andres Putting (EBU) nuotr.
Eurovizija 2016 (renginys)

Šiandien – didysis 2016 metų „Eurovizijos“ finalas. Šešioliktas pasirodys Lietuvos atstovas!

61-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas jau pasiekė finišo tiesiąją ir šį vakarą, 22.00 val. (Lietuvos laiku), Stokholmo „Globe“ arenoje prasidės didysis finalas. Scenoje išvysime 26 šalių, tarp jų ir Lietuvos atstovo, pasirodymus. Donatas Montvydas kūrinį „I’ve Been Waiting For This Night“ atliks šešioliktas.

Vakaro rezultatus lems ne tik žiūrovai, bet ir profesionali komisija. Kiekvienoje šalyje penki žiuri nariai dalyvius jau įvertino stebėdami vakarykštę generalinę repeticiją. Komisija visus šio vakaro dalyvių pasirodymus surikiavo nuo geriausio iki prasčiausio. Kitaip nei ankstesniais metais, komisija ir žiūrovai išdalys atskirus balsų rinkinius. Lietuvos žiuri šiemet sudaro Nomeda Kazlaus, Vidas Bareikis, Eglė Nepaitė-Abaravičienė, Vytautas Lukočius ir Justas Čekuolis. Pasibaigus žiūrovų balsavimui, vedėjai skambins į 42 šalis ir sužinos visų nacionalinių komisijų balus. Lietuvos žiuri verdiktą praneš Ugnė Galadauskaitė. Tuomet kompiuteris suskaičiuos visų šalių žiūrovų skirtus balus, o vedėjai juos garsiai paskelbs nuo valstybės, gavusios mažiausiai žiūrovų balų, iki tos, kuri surinks daugiausia. Taip bus išlaikyta įtampa ir nugalėtojas paaiškės tik paskutinę akimirką. 

Renginį galėsite stebėti per televizorių, LRT kanalu, arba internetu, oficialioje „Eurovizijos“ svetainėje (būtina turėti specialų transliacijos įskiepį). Transliaciją taip pat galėsite žiūrėti „Youtube“ ir LRT svetainėje. Renginio metu laukiame skaitytojų mūsų „Eurovizijos“ pokalbių „Skype“ kambaryje, kuriame galėsite diskutuoti kartu su kitais konkurso žiūrovais.

Skaitytojus kviečiame pabandyti laimėti puikų prizą – daugiausia trys dalyviai, kurie prieš renginį arba renginio metu (iki pat balsavimo sustabdymo) mūsų „Facebook“ puslapyje, tam skirtoje vietoje komentuodami, atspės visas į pirmąjį penketuką pateksiančias šalis, laimės „Eurovizijos“ ženkliuką. Esant didesniam teisingai atsakiusių dalyvių skaičiui, bus traukiami burtai.

Andres Putting (EBU) nuotr.
Andres Putting (EBU) nuotr.

Finalą pradės tradicinis šalių paradas, po kurio išvysime jau puikiai pažįstamus renginio vedėjus – Petra Mede ir Måns Zelmerlöw. Duetas trumpai pristatys pasikeitusią balsavimo sistemą, primins taisykles ir tuomet prasidės 26 valstybių pasirodymai. 

Finalo dalyviai:

Nr. Šalis Atlikėjas, -ai Daina
01. Belgija Laura Tesoro What’s The Pressure
02. Čekija Gabriela Gunčíková I Stand
03. Nyderlandai Douwe Bob Slow Down
04. Azerbaidžanas Samra Miracle
05. Vengrija Freddie Pioneer
06. Italija Francesca Michielin No Degree of Separation
07. Izraelis Hovi Star Made Of Stars
08. Bulgarija Poli Genova If Love Was A Crime
09. Švedija Frans If I Were Sorry
10. Vokietija Jamie Lee Ghost
11. Prancūzija Amir J’ai cherché
12. Lenkija Michał Szpak Color Of Your Life
13. Australija Dami Im Sound Of Silence
14. Kipras Minus One Alter Ego
15. Serbija Sanja Vučić ZAA Goodbye (Shelter)
16. Lietuva Donny Montell I’ve Been Waiting For This Night
17. Kroatija Nina Kraljić Lighthouse
18. Rusija Sergey Lazarev You Are The Only One
19. Ispanija Barei Say Yay!
20. Latvija Justs Heartbeat
21. Ukraina Jamala 1944
22. Malta Ira Losco Walk On Water
23. Gruzija Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz Midnight Gold
24. Austrija ZOËe Loin d’ici
25. Jungtinė Karalystė Joe & Jake You’re Not Alone
26. Armėnija Iveta Mukuchyan LoveWave

Petrauka:

  1. Tarp Lenkijos ir Australijos pasirodymų;
  2. Tarp Ispanijos ir Latvijos pasirodymų.

Pasibaigus konkursinei daliai, žiūrovams balsuojant visoje Europoje ir Australijoje, bus priminti visi pasirodymai, o tuomet išvysime kelis įdomius vaizdo įrašus. Netrukus scenoje pasirodys vienas populiariausių pasaulio atlikėjų – Justin Timberlake – atliksiantis keletą dainų. Iš karto po dar vieno pasirodymų pakartojimo bus sustabdytas balsavimas. Po pokalbio su praėjusių metų „Vaikų Eurovizijos“ nugalėtoja iš Maltos ir Petros Mede muzikinio pasirodymo, prasidės balsavimas.

Linksmesniam „Eurovizijos“ finalo stebėjimui, kaip ir pusfinaliams, paruošėme lentelę, kurią atsispausdinę, prieš televizijos ekranus turėsite visų dalyvių sąrašą ir galėsite vertinti pasirodymus. Šį sykį padarėme daugiau įvertinimams skirtų stulpelių, kad pasirodymus galėtumėte vertinti pagal įvairius, Jūsų pačių sugalvotus, aspektus.

Atsisiųsti: Finalas (lentelė)

Visiems „Eurodienos“ skaitytojams linkime gražaus vakaro ir tikimės, jog Donatui Montvydui pavyks iškovoti aukštą poziciją!

„Eurovizijos“ finalo anonsas:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

4 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Rasa
Rasa
prieš 7 metus

Saunuolis lietuvis, labai patiko!

diana raginiene
diana raginiene
prieš 7 metus

taip ir labai noreciau kad i desimtuka patektu musu donatas montvydas kad nors butumem mes 9 uzimtumem 9 vieta cia butu labai gerai lietuvai garbe

diana raginiene
diana raginiene
prieš 7 metus

laba diena as labai noreciau kad laimetu pransuzas as jiems atiduodu 12 balu taip pat man patyko dar du mano favoritai ausralija ir izraelis ir dar nrblogai pasyrode latviai ir rusai

Kostas
Kostas
prieš 7 metus

gal galite ikelti finalo lentele?