EBU nuotr.
Vaikų Eurovizija

„Vaikų Eurovizija“ taps patrauklesnė vaikams

EBU nuotr.
EBU nuotr.

Vakar Stokholme vykusios EBU ir Maltos nacionalinio transliuotojo PBS surengtoje spaudos konferencijoje buvo pristatyti „Vaikų Eurovizijos“ dainų konkurso formato pakeitimai, kurie turėtų padėti pritraukti daugiau šalių į šį konkursą. Šių metų „Vaikų Eurovizijos“ naujuoju vykdomuoju vadovu tapęs Jon Ola Sand, jau turintis nemažą suaugusiųjų „Eurovizijos“ organizavimo patirtį, susidūrė su iššūkiu – kaip konkursą padaryti patrauklesnį tiek publikai, tiek transliuotojams.

Šiemet Maltos sostinėje Valetoje vyksiantis konkursas pirmą kartą bus surengtas sekmadienio popietę. Taip tikimasi sulaukti didesnio „Vaikų Eurovizijos“ žiūrimumo, suburiant prie ekranų šeimas jiems patogesniu laiku.

Konkurso nugalėtojas bus renkamas taip pat nauju būdu – atsisakyta televizijos žiūrovų balsavimo ir viskas atiduota į nacionalinių žiuri rankas. Tiesa, kiekvienoje šalyje komisijos bus dvi – profesionalų ir vaikų. Jos ir nulems, kuri šalis galės džiaugtis pergale „Vaikų Eurovizijoje“.

Panašu, kad susidomėjimas konkursu vėl didėja – pernai jame dalyvavo 17 valstybių (vos viena mažiau negu 2004 metais), tarp kurių pirmąjį kartą savo atstovus delegavo Airija ir Australija. Buvęs vykdomasis „Vaikų Eurovizijos“ vadovas Vladislav Yakovlev dar lapkritį pasidžiaugė, kad konkursu domisi Prancūzija ir Baltijos šalys, nors galutinio sprendimo dėl dalyvavimo jos nėra priėmusios.

Šiuo metu žinoma, kad lapkričio 20-ąją vyksiančioje „Vaikų Eurovizijoje“ išvysime Albanijos, Bulgarijos, Airijos, Maltos, Nyderlandų ir Rusijos atstovus.

O kaip Jūs vertinate šiuos pasikeitimus? Ar norėtumėte po ilgos pertraukos vėl išgirsti Lietuvos dainą „Vaikų Eurovizijoje“?

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

5 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Domas
Domas
prieš 7 metus

Labai smagu būtų,jei Lietuva dalyvautų ????????????

Gma
Gma
prieš 7 metus

Gali būt, kad grįš Belgija ir Ispanija į konkursą. Nu durnizmas su žiūrovų balsavimo panaikinimu,… Komisija šūdus išrenka..

Rokas
Rokas
prieš 7 metus

Lietuvą būtų smagu išgirsti vaikų eurovizijoje, bet žiūrovų balsavimo atsisakyti nereikėjo

Austėja
Austėja
prieš 7 metus

Sekmadienio popietę??? Tai tikrai nepritrauks žiūrovų. Vakare daugiau žmonių galėtų žiūrėti.

:)
:)
prieš 7 metus

Kad pas mus mažai jaunuolių, kurie gerai dainuoja 😀