Andres Putting (EBU) nuotr.
Eurovizija 2016 (renginys)

Pasiruošimas didžiajam „Eurovizijos“ šou: generalinė finalo repeticija tiesiogiai iš „Globe“ arenos

Tiesiogiai iš Stokholmo „Eurodienos“ reporteriai Kotryna ir Eimantas.

Andres Putting (EBU) nuotr.
Andres Putting (EBU) nuotr.

Jau rytoj „Eurovizijos“ drama pasieks kulminaciją. Iš dviejų pusfinalių buvo atrinktos 26 šalys finalistės. Silpnų dainų nebėra – metas atlikėjams parodyti viską, dėl ko jie dirbo ir stengėsi ne vieną mėnesį.
Šįvakar stebime didžiojo šou, kuriame teisę kovoti išplėšė ir Lietuvos atstovas Donny Montell, generalinę repeticiją. Kviečiame ją sekti tiesiogiai iš įvykių centro Stokholme kartu su „Eurodiena“.

22.02 „Eurovizijos“ didysis finalas pradedamas įspūdingu 26 šalių vėliavų paradu. Siekdami išsiskirti iš prieš tai buvusių, švedai suorganizavo ne šiaip įprastą vėliavų eiseną – 26 vėliavos projektoriais yra vaizduojamos ant unikalių popierinių apdarų, kuriuos vilki 26 modeliai. Jie žingsniuoja scena skambant „Swedish House Mafia“, Avicii, Alesso ir „Galantis“ muzikai. Šis netradicinis „madų šou“ išties įspūdingas.

22.09 Į sceną įžengia renginio vedėjai ir paskelbia konkurso pradžią. Taip pat trumpai užsimenama apie visiškai naują balsavimo sistemą.

22.13 1. Belgija. Finalas prasideda puikiu pasirodymu. Laura kaip visada scenoje jaučiasi itin atsipalaidavusi ir spinduliuoja energiją. Nors Belgija šiemet tikrai išsiskiria, tačiau kyla klausimas, ar pirmas pasirodymo numeris nepakenks šios šalies rezultatams.

22.17 2. Čekija. Gyvybingą Belgijos atstovės pasirodymą keičia kur kas lėtesnė daina. Atlikimas nepakitęs – dainininkė pasinaudoja visomis savo balso galimybėmis ir maksimaliai atsiduoda žiūrovui. Kartais paprastumas – geriausias ginklas.

22.21 3. Nyderlandai. Panašu, kad Douwe po sėkmės pusfinlyje atsipalaidavo ir į finalą atėjo kur kas labiau pasitikintis savimi. Tai puikiai matosi ne tik iš jo bendravimo su kameromis, tačiau ir pasirodymo metu iškrėstų „pokštų“ – tuo metu, kai dainos viduryje muzika trumpai nutilo, vaikinas į kamerą negirdimai pasakė „I love you“, taip sukeldamas spaudos centre dirbančių žurnalistų garsius aplodismentus ir nuostabą.

22.24 4. Azerbaidžanas. Spausdama savo auksinės spalvos mikrofoną, dainą pradeda Azerbaidžano atstovė. Visi judesiai puikiai ištobulinti, o atlikėja Samra prieš rytojaus finalą tvirtai stovi ant žemės.

22.28 5. Vengrija. Panašu, kad šios šalies „Enrique Iglesias“ Fredie tobulėja su kiekvienu pasirodymu. Vengras įsijautė dar smarkiau ir sukūrė dar įspūdingesnį numerį generalinės repeticijos metu.

22.32 6. Italija. Frančeska turi tikrai gražią lyrišką dainą, tačiau sceninis vaizdas silpnokas. Pati atlikėja atlieka nemažai bereikalingų judesių rankomis, jos akys „bėgioja“ – mergina jaudinasi. Tikėkimės, kad finalo metu dainą ji atliks kur kas užtikrinčiau, o žinutė, užkoduota jos dainoje, pasieks žiūrovo širdį.

22.36 7. Izraelis. Jausmingą kūrinį Hovi atlieka kaip visada – puikiai. Stiprus vokalas ir puikus pasirodymas nepalieka abejingų.

22.40 8. Bulgarija. Turbūt nereiktų abejoti tuo, kad ši daina skambės klubuose. Greitai įsimenanti ir judėti skatinanti melodija nepalieka abejingų nei žurnalistų spaudos centre, nei žiūrovų. Bulgarijos atstovė tiki savo sėkme ir tai labai aiškiai matyti iš dainos atlikimo – užtikrinti judesiai, daug šypsenų, mėgavimasis buvimu scenoje.

22.44 9. Švedija. Į sceną žengia šalies šeimininkės atstovas Frans. Dainos pradžioje publika taip smarkiai ploja, kad net kiek užgožia patį atlikėją. Panašu, kad vaikinui pavyko atsikratyti repeticijose persekiojusių klaidų ir šiandien jis pasirodo nepriekaištingai. Paprastumas ir nuoširdumas – itin stiprūs Frans ginklai. Nuskambėjus paskutiniems dainos akordams, „Globe“ arena sprogsta nuo aplodismentų.

22.48 10. Vokietija. Atlikėjos apranga tikrai išsiskiria iš kitų dalyvių sceninių drabužių – ji ypatingai žaisminga ir netgi kiek primena vaikystėje matyto filmuko „Pokemonai“ herojus. Publika jaunąją atlikėją palaiko, nors aukštos vietos Vokietija šiemet neturėtų tikėtis.

22.53 11. Prancūzija. Scenoje – ilgai lauktas Amir pasirodymas. Prancūzas kūrinį atlieka atsipalaidavęs, nuolatos matoma jo plati šypsena, jaučiama atlikėjo charizma. Nepaisant to, vargu ar vienu iš lyderiu laikytas Amir laimės konkursą – nors daina tikrai puiki, pats pasirodymas yra gana vidutiniškas.

22.57 12. Lenkija. Ilgaplaukis Lenkijos atstovas dainuoja ne tik balsu, bet ir akimis. Jis puikiai supranta, kad „taupyti“ jau nėra ko, tad atiduoda visą save. Tenka pripažinti, kad atlikėjo balsas labai stiprus, o daina, nors puikiai pradėta, pasirodymo pabaigoje vaikinas neišdainavo paskutiniųjų natų ir kūrinį baigė gana chaotiškai.

23.00 Žaliajame kambaryje Måns Zelmerlöw kalbina Belgijos, Azerbaidžano ir Bulgarijos atstovus.

23.05 13. Australija. Dami, kaip visada, pademonstruoja puikų vokalą, priedainio metu sukeldama spaudos centre esančių žurnalistų ovacijas. Nors pasirodymas gana nuobodus, tačiau galime neabejoti, kad Australija – viena iš favoritų laimėti.

23.08 14. Kipras. Rokeriškas pasirodymas iškart išsiskiria iš minios kitų dainų. Puikus kamerų darbas ir ryškios šviesos padaro pasirodymą dar labiau įsimenamą. Galime net neabejoti, kad ši daina bus ilgai klausoma ir po konkurso.

23.12 15. Serbija. Sanjos pasirodymas generalinėje finalo repeticijoje – žymiai stipresnis nei tas, kurį matėme vakar. Panašu, kad serbė rytoj yra pasirengusi atiduoti visą save.

23.16 16. LIETUVA. Serbijos galingą vokalą keičia žmogus, kurio pasirodymo labiausiai laukiame. Donny Montell pažadėjo scenoje atiduoti visą save – tai ir daro. Kas kartą atrodo vis tvirčiau, kas kartą prisijaukina vis daugiau neabejingų klausytojų. Švelnus, bet stiprus Donny vokalas ir puiki vaikino išvaizda neleidžia Lietuvos atstovui pranykti minioje. Tiesa, Donato plaukai vėl smarkiai garbanoti ir atrodo prasčiau nei per pusfinalį. Po įspūdingojo salto atlikėjas nežymiai, tačiau vos vos nespėja pakelti mikrofono prie lūpų, bet nepasimeta ir užtikrintai baigia savo pasirodymą.

23.19 17. Kroatija. Iš karto po Lietuvos pasirodymo į sceną lipa Nina. Scenoje – nieko naujo. Nors keisti atlikėjos apdarai kiek ir kliūva, tačiau Nina kūrinį atlieka užtikrintai.

23.23 18. Rusija. Vienas pagrindinių kandidatų į pirmą vietą „Eurovizijoje“, atrodo, jaudinasi vis mažiau ir tiesiog mėgaujasi savo pasirodymu. Ramesnių dainos vietų metu girdime didžiulį publikos palaikymą – pasirodymas atliktas nepriekaištingai. Tiesa, Rusijos atstovo pasirodymą spaudos centre stebėjo ir pats Filipas Kirkorovas. Sergejaus Lazerevo pasirodymą jis sekė ypatingai susikaupęs, tačiau, nuskambėjus paskutiniam dainos akordui, atrodo, liko patenkintas.

23.28 19. Ispanija. Atlikėja Barei „Globe“ arenoje sukuria tikrą energijos bombą. Repeticijose ypač patobulėjusi mergina pasirodo puikiai, tad visai tikėtina, kad Ispanija šiemet finalinėje lentelėje gali būti kur kas aukščiau nei pastaraisiais metais, kurie nebuvo šaliai itin sėkmingi.

23.31 „Eurovizijos“ konkurso vedėja nepraleidžia progos pareklamuoti eurovizinių suvenyrų, kuriuos įsigyti gali kiekvienas.

23.32 20. Latvija. Justs visada visiškai pasineria į savo pasirodymą. Atrodo, kad aplink jam nebeegzistuoja niekas – yra tik jis ir scena. Siekdamas tobulai išdainuoti kiekvieną dainos natą, atlikėjas net parausta. Didžiulis atsidavimas dainai noromis nenoromis priverčia klausytoją išgirsti ir pamėgti Latvijos pasirodymą.

23.36 21. Ukraina. Tai bene pats jausmingiausias ir labiausiai paliečiantis pasirodymas šiais metais. Jamala eilinį kartą pasirodo puikiai ir yra viena iš pagrindinių pretendentų rytoj virš galvos iškelti „Eurovizijos“ nugalėtojo trofėjų.

23.40 22. Malta. Po tokio stipraus Ukrainos atstovės atlikimo Irai pasirodyti turėtų būti tikrai nelengva. Tačiau atlikėja užtikrintai parodo tai, ką yra puikiai išmokusi. Nuostabaus grožio dainininkė savo pasirodymu lieka patenkinta ir dėkoja publikai už dėmesį – „Ačiū, Europa“.

23.44 23. Gruzija. Scenoje – didžiausią pusfinalių siurprizą pateikę Gruzijos rokeriai. Kaip ir vakar, šiandien – begalybė intensyvių šviesų ir muzika, kuri privers patylinti kanalą arba kelti rankas į viršų ir linguoti pirmyn atgal.

23.48 24. Austrija. Po tokio sunkaus Gruzijos pasirodymo, Austrijos atlikėjos daina – tarsi lengvas pasivaikščiojimas. Princesė tarp drugių nuoširdžiai scenoje skleidžia gėrį, siųsdama po drugelį kiekvienam į širdį.

23.52 25. Jungtinė Karalystė. Pirmąjį kartą komisija išvys šios šalies atstovus Joe ir Jake. Nors po daugelio repeticijų vaikinai, atrodo, išspaudžia viską, kas įmanoma, tačiau vargu, ar su tokia neįsimintina daina pavyks sužibėti ir neatsidurti rezultatų lentelės apačioje.

23.56 26. Armėnija. Būtent šiai šaliai teko uždaryti finalą – užbaigtas jis bus galingai. Abejingų nepaliekanti seksualioji Iveta dainuoja visu kūnu. Ji nesidrovėdama liečia savo kūną, kviesdama vyriškosios lyties atstovus atiduoti savo balsus būtent už ją. Ugningoji armėnė – pretendentė patekti į aukščiausią penketuką.

23.59 Rodomas trumpas filmukas apie tai, kaip vyresnio amžiaus žiūrovai stebi „Eurovizijos“ konkursą.

00.02 Paskelbiama balsavimo pradžia. Kartojami visų 26 šalių sutrumpinti pasirodymai.

00.09 Žaliajame kambaryje pasirodo Justin Timberlake. Visi dalyviai griebiasi telefonų ir jį fotografuoja.

00.12 Pristatomas 4 minučių filmukas apie geriausius visų laikų Švedijos atlikėjus.

00.16 Pristatomas netrukus scenoje pasirodysiantis pasaulinio lygio atlikėjas Justin Timberlake. Šis scenoje atliks keletą savo dainų.

00.22 Dar kartą kartojami visų šalių sutrumpinti pasirodymų įrašai.

00.28 Scenoje pakalbinama „Vaikų Euroviziją“ laimėjusi Maltos atstovė Destiny. Ši labai džiaugiasi konkurso metu įgauta patirtimi.

00.31 Vedėjai paskelbia apie išsiaiškintą receptą laimėti „Euroviziją“. Tai pasirodymas, sudarytas iš buvusių geriausių pasirodymų komponentų. Tuoj pat ši pirmos vietos verta daina atliekama scenoje. Pasirodymas labai nuotaikingas ir tikrai privers žiūrovą bent jau nusišypsoti.

00.38 Rodomas humoristinis filmukas apie „Eurovizijos“ vaidmenį švedų gyvenime.

00.42 Stabdomas balsavimas.

00.43 Kol skaičiuojami komisijos ir žiūrovų balsai, scenoje pasirodo praėjusių metų „Eurovizijos“ nugalėtojas Måns Zelmerlöw.

00.48 Pradedami skelbti komisijos balsavimo rezultatai.

01.24 Pradedami skelbti žiūrovų balsai.

01.36 Susumavus komisijos ir žiūrovų balsus, pirmąją vietą užima ir „Euroviziją“ laimi Belgija. Antroje vietoje liko Čekijos atstovė, kuri laimėjo pagal žiūrovų balsavimą, tačiau pagal bendrą taškų skaičių nesugebėjo aplenkti belgės. Primename, jog tai fiktyvūs balsavimo rezultatai.

01.38 Nugalėtoja taria padėkos žodžius ir atlieka pergalingąjį kūrinį. Vedėjai atsisveikina.

01.42 Transliacijos pabaiga.
.
Ačiū visiems, kurie šiandien buvo su mumis, „Eurodienos“ reporteriais Kotryna ir Eimantu. Linkime rytoj puikaus reginio ir pozityvių emocijų! Nepamirškime palaikyti Lietuvos atstovo Donny Montell – „Eurovizijos“ finalas prasideda 22 val.!

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus