Anna Velikova (EBU) nuotr.
Eurovizija 2016 (renginys)

Šiandien – antrasis „Eurovizijos“ pusfinalis, kuriame pasirodys ir Donatas Montvydas!

Anna Velikova (EBU) nuotr.
Anna Velikova (EBU) nuotr.

Šį vakarą, 22.00 val., Stokholmo „Globe“ arenoje prasidės antrasis 61-osios „Eurovizijos“ pusfinalis. Renginyje pasirodys 18 šalių atstovai, tarp kurių bus ir Lietuvos viltis – Donny Montell.

Vakaro nugalėtojus rinks ne tik žiūrovai, bet ir iš muzikos profesionalų sudaryta komisija. Kiekvienoje šalyje penki žiuri nariai dalyvius jau įvertino stebėdami vakarykštę generalinę repeticiją. Komisija visus šio vakaro dalyvių pasirodymus surikiavo nuo geriausio iki prasčiausio, o pirmajame bendro reitingo dešimtuke atsidūrusios šalys gavo „eurovizinius“ balus nuo 1 iki 12. Šiandien balsuodami žiūrovai sudarys likusius 50 % balsų. 

Balsavimo teisę šį vakarą turi visos pusfinalyje dalyvaujančios šalys, taip pat Vokietija, Italija ir Jungtinė Karalystė. Lietuvos žiūrovams balsavimui skirtas numeris bus paskelbtas kiek vėliau mūsų „Facebook“ puslapyje.

Renginį galėsite stebėti per televizorių, LRT kanalu, arba internetu, oficialioje „Eurovizijos“ svetainėje (būtina turėti specialų transliacijos įskiepį). Transliaciją taip pat galėsite žiūrėti „Youtube“ ir LRT svetainėje. Renginio metu laukiame skaitytojų mūsų „Eurovizijos“ pokalbių „Skype“ kambaryje, kuriame galėsite diskutuoti kartu su kitais konkurso žiūrovais.

Kaip ir antradienį, skaitytojus kviečiame pabandyti laimėti puikų prizą – daugiausia du dalyviai, kurie prieš renginį arba renginio metu (iki pat balsavimo sustabdymo) mūsų „Facebook“ puslapyje, tam skirtoje vietoje komentuodami, atspės visus dešimt finalistų, laimės „Eurovizijos“ ženkliuką. Esant didesniam teisingai atsakiusių dalyvių skaičiui, bus traukiami burtai.

Anna Velikova (EBU) nuotr.
Anna Velikova (EBU) nuotr.

Renginį pradės vakaro vedėjų Måns and Petros muzikinis pasirodymas. Vėliau duetas trumpai primins balsavimo taisykles ir prasidės vakaro pasirodymai. Primename, jog Donatas Montvydas scenoje pasirodys devintas. 

Antrojo pusfinalio dalyviai:

Pasirodymo Nr. Šalis Atlikėjas Daina
01. Latvija Justs Heartbeat
02. Lenkija Michał Szpak Colour of Your Life
03. Šveicarija Rykka The Last of Our Kind
04. Izraelis Hovi Star Made of Stars
05. Baltarusija Ivan Help You Fly
06. Serbija ZAA Sanja Vučič Goodbye (Shelter)
07. Airija Nicky Byrne Sunlight
08. Makedonija Kaliopi Dona
09. Lietuva Donny Montell I’ve Been Waiting for This Night
10. Australija Dami Im Sound of Silence
11. Slovėnija ManuElla Blue and Red
12. Bulgarija Poli Genova If Love Was A Crime
13. Danija Lighthouse X Soldiers of Love
14. Ukraina Jamala 1944
15. Norvegija Agnete Icebreaker
16. Gruzija Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz Midnight Gold
17. Albanija Eneda Tarifa Fairytale
18. Belgija Laura Tesoro What’s the Pressure

Petraukos:

  1. Tarp Baltarusijos ir Serbijos pasirodymų
  2. Tarp Danijos ir Ukrainos pasirodymų

Tradiciškai siūlome atsispausdinti mūsų paruoštas lenteles, kurias turėdami matysite visų dalyvių sąrašą ir galėsite vertinti pasirodymus. Pasirodymus galite vertinti pagal įvairius, Jūsų pačių sugalvotus, aspektus. O prie stulpelio „F“ kviečiame pažymėti 10 šalių, kurios, Jūsų nuomone, turėtų patekti į finalą. Vėliau, jau paaiškėjus rezultatams, galėsite įvertinti savo spėjimus.

Antrasis pusfinalis (lentelė)

SVT nuotr.
SVT nuotr.

Pasibaigus pasirodymams išvysime visų kūrinių pakartojimus, o sustabdžius balsavimą scenoje pasirodys šokėjai, atliksiantys kompoziciją pavadinimu „Man vs. Machine“. Po įdomaus siužeto, kuriame „Eurovizijos“ faktai bus pateikti skaičiais, išvysime Vokietijos, Italijos ir Jungtinės Karalystės atstovų pasirodymų ištraukas. Galiausiai vedėjai atsitiktine tvarka paskelbs 10 šalių, keliaujančių į šeštadienio finalą.

Linkime gražaus vakaro su „Eurovizijos“ konkursu. Nepamirškite balsuoti už savo favoritus ir tikimės, jog Donatui Montvydui pavyks patekti į konkurso finalą!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

5 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
...
...
prieš 7 metus

Australe tikrai nenustelbs Montvydo. Nieko ispudingo jos pasirodyme jei kalbam apie scenos efektus 🙂

zigolo
zigolo
prieš 7 metus

dddd australe nustelbs nebent slovene daugeu nieko.. sekmes doni nors neprireiks net finale linkesiu.

j
j
prieš 7 metus

bet kuriuo atveju australe nustelbs Montvyda, todel jis turi kaip reikiant padaryti ispudi, kad niekas jo nepamirstu.

irmantas
irmantas
prieš 7 metus

Įgarsinimas turi būti, toks kaip ir Austrės, gal tada galėsim konkuruoti,

LTU
LTU
prieš 7 metus

„Galiausiai vedėjai atsitiktine tvarka paskelbs 10 šalių, keliaujančių į šeštadienio finalą.” Man jau vien perskaičius šį sakinį oda pašiurpsta 😀 Baisus momentas, bet labai įdomus.