„Eurodiena“ nuotr.
Eurovizija 2016 (renginys)

Sekmadienio vakarą Stokholmo senamiestyje visi „Eurovizijos“ dalyviai žengė raudonuoju kilimu

Iš Stokholmo praneša „Eurodienos“ reporteris Eimantas.

Andres Putting nuotr.
Andres Putting nuotr.

Pasibaigus paskutiniosioms individualioms praėjusios savaitės repeticijoms visi „Eurovizijos“ dalyviai – tiek atlikėjai, tiek jų delegacijos nariai, nuskubėjo ruoštis simboliniam konkurso atidarymui.

Dar prieš oficialią ceremonijos pradžią (19 val. Švedijos laiku), į sostinės senamiestį, esantį nedidelėje Stokholmo saloje, sugūžėjo šimtai „Eurovizijos“ žurnalistų ir gerbėjų. Raudonasis kilimas buvo nutiestas tarp prie pat krantinės esančio „Euroklubo“ ir miesto rotušės. Teritorija buvo padalyta į dvi zonas, esančias abipus raudonojo kilimo. Pirmoji buvo skirta gerbėjų akreditaciją turintiems asmenis, antroji – žiniasklaidos atstovams. Įėjimus į abi zonas prižiūrėjo gausybė pareigūnų, nes apsauga šiemet labai sustiprinta. Visi įeinantieji tikrinti metalo detektoriumi, kuprinės ir rankinės apieškotos panašiai, kaip per vasarą vykstančius muzikos festivalius ieškant paslėpto alkoholio.

„Eurodiena“ nuotr.
„Eurodiena“ nuotr.

Ceremonija prasidėjo lygiai 19 valandą vietos laiku. Norisi išreikšti pagarbą švedų organizatoriams, kuriems, priešingai nei austrams praėjusiais metais, pavyko viską parengti laiku. Pirmieji kilimu žengė šių metų renginio vedėjai Petra Mede ir Måns Zelmerlöw. Po jų sekė visos šių metų „Eurovizijos“ šalių dalyvių delegacijos. Eidami raudonuoju kilimu jie dalijo dešimtis interviu žurnalistams ir nuolatos pozavo fotografams. Už kitoje kilimo pusėje įrengtos tvoros stovėję konkurso gerbėjai buvo labai triukšmingi – nuolatos skandavo netoliese esančio atlikėjo vardą, dainavo jų dainas. Daugelio šalių atstovai itin dažnai prieidavo prie jų pabendrauti, o tuomet „Eurovizijos“ aistruoliai dar garsiau pradėdavo reikšti savo džiaugsmą. Gerbėjams, priešingai nei žurnalistams, tai buvo vienintelė proga iš arti pamatyti savo mėgstamus atlikėjus.

„Eurodiena“ nuotr.
„Eurodiena“ nuotr.

22-oji kilimu žengė ir Lietuvos delegacija su mūsų šalies atstovu Donatu Montvydu (Donny Montell). Donatas atrodė puikiai nusiteikęs, daug šypsojosi, mėgavosi žiniasklaidos dėmesiu. Ceremonijai atlikėjas pasirinko tą patį mėlyną bluzoną, kurį jau matėme antrosios repeticijos metu. Šventėje buvo galima išvysti ir keletą žinomų žmonių, pavyzdžiui, praėjusių metų Latvijos atstovę Aminatą ir Rusijos popmuzikos žvaigždę Filipą Kirkorovą. Pastarasis „Eurovizijoje“ yra itin dažnas svečias ir šių metų rusų atstovo Sergejaus Lazarevo globėjas.

„Eurodiena“ nuotr.
„Eurodiena“ nuotr.

Kilimo pabaigą delegacijos pasiekė skirtinga tvarka nei prasidėjus eisenai. Taip nutinka kiekvienais metais, kadangi vieni žinomi žmonės žurnalistams ir gerbėjams yra kur kas įdomesni nei kiti. Pavyzdžiui, pirmuoju ir trečiuoju numeriais ant kilimo pasirodę renginio vedėjai bei Australijos atstovė Dami Im eisenoje judėjo taip lėtai, kad į konkurso rėmėjų „Volvo“ visureigius, kurie vežė dalyvius į rotušę, įlipo kur kas vėliau nei daugelis kitų juos aplenkusių šalių delegacijų.

„Eurodiena“ nuotr.
„Eurodiena“ nuotr.

Lyginant šių metų atidarymą su praėjusių metų raudonojo kilimo ceremonija Vienoje, kurioje man taip pat teko dalyvauti, galiu teigti, kad švedų organizatoriai ir toliau į konkursą žiūri gana paprastai ir atsisako „Eurovizijai“ būdingos pompastikos. Skirtingai nei pernai, šiemet neišvydome nei renginį iš aukštai filmuojančių sraigtasparnių, nei nemokamų gėrimų, užkandžių kuponų ar tūkstantinės žmonių minios.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
LTU
LTU
prieš 7 metus

Internetas nenustoja ūžti apie tą jo gandralizdį and galvos. Šimtai komentarų su kritika, ir vis jis vistiek nekrepia dėmesio… Tiek to, atidarymas jo reikalas, bet jei jis ir ant scenos taip pasirodys, tai bus virš visko…