Thomas Hanses (EBU) nuotr.
Eurovizija 2016 (renginys)

Moldova ruošia kosminiu minimalizmu dvelkiantį pasirodymą

Thomas Hanses (EBU) nuotr.
Thomas Hanses (EBU) nuotr.
Thomas Hanses (EBU) nuotr.
Thomas Hanses (EBU) nuotr.

Scenoje dainuoja Moldovos atstovė Lidia Isac, o garsas spaudos centre atsirado tik trečiojo bandymo metu. Lidia vilki rusvai gelsvą suknelę, avi baltus sportbačius, o fone mirga baltos ir mėlynos juostos. Už scenos pasislėpė galingai skambantys pritariantieji vokalistai. Šiandien jų balsai akivaizdžiai užgožė pačią solistę.

Pasirodymas prasideda nuo Lidios filmavimo stambiu planu, o vėliau kadre pasirodo ir oficialiame vaizdo klipe jau matytas kosmonautas, dėvintis skafandro šalmą. Kadre daugiau nieko nėra, todėl visą minimalistinį pasirodymą sudaro interakcija tarp dviejų pagrindinių veikėjų. Kosmonautas prieina prie Lidios ir lėtai nusiima savąjį šalmą. Antrojo priedainio metu jis pradeda šokti, o artėjant kulminacijai sinchroniškai juda ir solistė. Sukurta kosminė aplinka ir choreografija šiek tiek gali priminti Lietuvos atstovės Vilijos Matačiūnaitės pasirodymą 2014 metų „Eurovizijoje“. Žurnalistai šnibždėjosi, kad po šalmu tikriausiai slepiasi Rumunijai atstovauti turėjęs Ovidiu Anton, tačiau spėlionės nepasitvirtino – Lidiai talkina 2013 metais kartu su moldave Aliona Moon pasirodęs šokėjas Jurij Rybak.

Moldova pastaruosius dvejus metus nepateko į finalą, o Lidios Isac šansus negailestingi lažybininkai vertina gana skeptiškai. Vis dėlto, prisiminus, jog pernai dar blogiau vertinamas Eduard Romaniuta užėmė 11 vietą ir tik per plauką nepateko į finalą, šįmet iš Moldovos galima tikėtis bet kokių staigmenų.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Mobis
Mobis
prieš 7 metus

Cia ne tik bekai, cia ir sokejas ja uzgozia 😀

Gma
Gma
prieš 7 metus

Na nors Moldova labai sunkiame pusfinalyje, bet šansų turės nemažai jei susitvarkys su vokalu.