Eurovizija 2016 (dalyviai)

„Eurovizijos 2016“ dalyvių pristatymas: Prancūzija

france_640Šalis: Prancūzija;
Pasirodymo data: gegužės 14 d., finalas;
Atlikėja: Amir;
Daina: „J’ai cherché “;
Dainos autoriai: Nazim Khaled (m / ž), Amir Haddad (m / ž), Johan Errami (m).


Renaud Corlouër nuotr.
Renaud Corlouër nuotr.

Apie atlikėją:

  • Prancūzų nacionalinis transliuotojas patvirtino, jog šalies garbę „Eurovizijoje“ gins Amir Haddad su daina „J’ai cherché“, kuri dar prieš šį pranešimą Prancūzijos radijo stočių eteryje spėjo tapti vietiniu hitu.
  • Amir Haddad gimė 1984 metais Prancūzijoje, o po 8 metų su tėvais emigravo į Izraelį. Dainininkas taip pat turi tunisietiškų, marokietiškų ir ispaniškų šaknų.
  • Anksčiau atlikėjas dirbo odontologu, tačiau būdamas 29-erių pradėjo profesionalią muzikinę karjerą. Iš pradžių išbandė savo jėgas Izraelio muzikiniame projekte „Pop idol“, o sugrįžęs į gimtinę dainininkas išgarsėjo 2014 metais, pasiekęs „Prancūzijos balso“ finalą.
  • Pastarąjį mėnesį Amir tikrai nesnaudė – dalyvavo keliuose „Eurovizijos“ „preparčiuose“, nusifilmavo grojantis ne tik „eurovizinius“ hitus, bet ir šių metų dainas.

Kiti faktai:

  • Nuo pat 1956 metų „Eurovizijoje“ dalyvaujanti Prancūzija šiemet savo atstovą į konkursą siunčia jau 59-ąjį kartą. Per tiek metų šalis iškovojo penkias pergales, o paskutinę vietą užėmė vos vieną kartą – 2014.
  • Įdomu tai, kad konkurso pradžioje 1956–1960 Prancūzija net šešerius metus iš eilės buvo geriausiųjų trejete. Tiesa, tokiose aukštumose pastarąjį kartą šalis buvo 1991 metais, o paskutinius šešerius metus nė karto nepateko net į geriausiųjų dešimtuką.
  • Šiuo metu lažybų bendrovių kovoje Prancūzija dėl pirmosios vietos nusileidžia tik Rusijai.
  • Daugiausia balų Prancūzija sulaukia iš Šveicarijos, o skiria Portugalijai.

Redaktoriu verdiktas

Andžėj: Pradėsiu nuo charizmos. Nuo pat pirmos sekundės atlikėjas savo degančiu žvilgsniu užmezga kontaktą su žiūrovu ir išlaiko jį iki pat dainos galo. Manau, tai yra labai svarbu. „J'ai cherché“ nesunkiai galėtų tapti europiniu hitu ir iki šiol nenustoju stebėtis, kaip puikiai gali tarpusavyje persipinti angliškas ir prancūziškas tekstas. Na, o kalbėti apie pergalę būtų protingiau bent jau po pirmos atlikėjo repeticijos. 10/10
Evelina: Patinka tai, kad daina puikiai skamba abiem kalbomis, labai natūraliai pereinama iš prancūzų į anglų ir atvirkščiai. 9/10
Tautvydas: Tenka pripažinti, jog Prancūzijos šansai šiųmetiniame konkurse yra geri. Amir atliks pozityvų ir energingą, o svarbiausia – kokybišką kūrinį, kuris nesunkiai įsimins žiūrovams. Charizmatiškas atlikėjas ir dviem kalbomis skambanti daina – tikriausiai dar du aspektai, padėsiantys Prancūzijai pirmą kartą nuo 2009 metų užimti vietą pirmajame dešimtuke. Asmeniškai man kūrinys paskutinę minutę jau kiek pabosta, o prieš nuspręsdamas, ar Amiras yra pretendentas į pergalę, norėčiau pamatyti, kaip atrodys jo pasirodymas Stokholme. 8/10

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 9.4

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

5 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
agne
agne
prieš 7 metus

ah, kad tik balsas nepavestu;)

Rokas
Rokas
prieš 7 metus

Iš pradžių atrodė niekuo netraukianti, smagi dainelė, tačiau dar po kelių kartų pradėjau rimčiau vertinti Prancūzijos šansus gal net ir į pergalę

Justė
Justė
prieš 7 metus

tik tiek pasakysiu,būtų pats laikas grįžti eurovizijai į paryžių.

Austėja
Austėja
prieš 7 metus

Puiki, kabinanti daina. Gal šiek tiek pervertinta, bet įdomi, ne taip kaip Rusija 😀
Sėkmės prancūzams 🙂

sh ne daina
sh ne daina
prieš 7 metus

Kokia dar pergale, Montvydas bus uz ji auksciau per 10 vietu, tam amirui maximum 15 vieta sviecia