Eurovizija 2016 (dalyviai)

„Eurovizijos 2016“ dalyvių pristatymas: Jungtinė Karalystė

united_kingdom_640Šalis: Jungtinė Karalystė;
Pasirodymo data: gegužės 14 d., finalas;
Atlikėja: Joe & Jake;
Daina: „You’re Not Alone“;
Dainos autoriai: Matt Schwartz (m / ž), Justin J Benson (m / ž), S. Kanes (m / ž).


Chris Brock nuotr.
Chris Brock nuotr.

Apie atlikėją:

  • Pirmą kartą nuo 2011 metų surengtą nacionalinį finalą Jungtinėje Karalystėje laimėjo vaikinų Joe Woolford ir Jake Shakeshaft duetas.
  • Vaikinai susipažino „The Voice UK“ projekto metu 2015 metais. Po šou Joe & Jake susibūrė į duetą ir pradėjo dainuoti kartu.
  • Vaikinai teigia, jog jų kūrinys „You’re Not Alone“ yra apie atsidavimą muzikai ir vienybę. 
  • Iš Velso kilęs Joe Woolford aistrą muzikai jaučia nuo devynerių metų. 2013–2014 metais vaikinas dalyvavo „Open Mic UK“ talentų paieškos projekte. Joe ne tik atlieka dainas, tačiau jas taip pat rašo.
  • Stoko prie Trento mieste gimęs Jake Stakeshaft nuo vaikystės groja gitara, o 2012 metais pradėjo rengti solinius koncertus. Vaikinas koledže studijavo muzikos technologiją.

Kiti faktai:

  • Nuo 1957 metų konkurse dalyvaujanti Jungtinė Karalystės „Eurovizijoje“ triumfavo penkis kartus – 1967, 1969, 1976, 1981 ir 1997 metais. Net penkiolika kartų Jungtinės Karalystės atstovai konkurse užėmė antrąją vietą.
  • Paskutinėje vietoje šalis pirmą kartą liko 2003 metais. Tuomet Jungtinei Karalystei atstovavęs duetas Jemini nesurinko nė vieno taško. 2008 ir 2010 metais šalies atstovai taip pat namo grįžo užėmę paskutinę vietą.
  • Nors konkursą šalis laimėjo penkis kartus, tačiau „Eurovizija“ Jungtinėje Karalystės vyko net aštuonis kartus. 1960, 1963, 1971 ir 1974 metais valstybė konkursą rengė atsisakius „Euroviziją“ laimėjusioms šalims.
  • Britė Katie Boyle yra daugiausia kartų dainų konkursą vedęs žmogus. Moteris šias pareigas užėmė net keturis kartus – 1960, 1963, 1968 ir 1974 metais.

Redaktoriu verdiktas

Tautvydas: Kasmet iš Jungtinės Karalystės yra tikimasi puikios dainos, tačiau eilinį kartą teko nusivilti. Kaltinti galima nacionalinį transliuotoją BBC, kadangi surengęs nacionalinę atranką į finalą pasiuntė vidutiniškus kūrinius, tad žiūrovams nelabai ir buvo iš ko rinktis. Daina „You’re Not Alone“ puikiai tiktų rytinei kokio nors radijo laidai, kadangi skleidžia pozityvią nuotaiką, tačiau tai yra per silpnas kūrinys, jog sugebėtų konkuruoti „Eurovizijoje“. Ir vėl šūvis pro šalį. 6/10
Eimantas: Puiki daina groti radijo stotyse, tačiau Eurovizijoje ji eilinį kartą liks nuošalyje. Panašu, kad Didžioji Britanija ir toliau neketina šiame konkurse „pasitempti“ ir parodyti kažko verto dėmesio. 5/10
Andžej: Tai, ką mums iki šiol demonstravo Joe ir Jake, gal ir tiktų kurio nors muzikinio realybės šou atrankai, tačiau „Eurovizijai“ to nepakaks. Nors daina skamba gana „britiškai“ ir tinka radijo eteriui, bet visiškai nekabina nei po pirmo, nei po dešimto perklausymo. Pagrindinis šio dueto ginklas yra nuoširdumas ir jaunatviškas nerūpestingas noras užvaldyti pasaulį, tačiau šių metų finale turėtume išvysti nemažai atlikėjų, kurie dėl pergalės savo emocijomis bus pasiruošę mirti scenoje. Būtent todėl prognozuoju šiai šaliai eilinę vietą blogiausiųjų penketuke. 5/10

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 6.0

.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

4 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Rokas
Rokas
prieš 7 metus

Aišku atsižvegiant į UK muzikinį potencialą, tai silpnoka, bet man visai patinka, lengva tokia, smagi

sh ne daina
sh ne daina
prieš 7 metus

Geda UK, kad turedama daugybe geru atlikeja, siuncia kazkokius visciukus su mokyklinio lygio dainele, bbc neturi savigarbos manau, visa ju atranka buvo apgailetina, Lietuvoj zymiai aukstesnis lygis

Austėja
Austėja
prieš 7 metus

Nuvertinta daina, catchy, lengvai klausosi, įsimena… Pakelia nuotaiką. Man labai patinka. Sėkmės 🙂

agne
agne
prieš 7 metus

Lengva dainele, zymiai geriau nei praeitais metais, bet silpna. Jeigu lygint su danais, kuriu kurinys labai panasus i si, tai Danija vis tik stipresne