Šalių pasiekimai

Šalių pasiekimai: Rumunija

Praėjus daugiau nei savaitei po Eurodienos gimtadienio, sugrąžiname Jūsų pamėgtą skiltį — šalių pasiekimus. Kaip ir seniau, apžvelgsime šalių pasiekimus nuo pat jų debiutavimo pradžios iki šių dienų. Straipsnio komentaruose galite rašyti, kokios šalies pasiekimus norite matyti, tik neminėkite tų valstybių, kurios jau yra aprašytos.


juda Šį kartą apžvelgsime, ką nuo 1994 metų pasiekė Rumunija, kuri į „Eurovizijos“ šeimą įsiliejo kartu su Lietuva ir kitomis šalimis. Ši šalis konkurse  padarė pertraukas 1995, 1996, 1997, 1999 ir 2001 metais.

1Pirmasis Rumunijos atstovas buvo Dan Bittman, kuris Dublino „Eurovizijoje“ dainavo dainą Dincolo de nori“ (Už debesų) . Daina atlikta rumunų kalba. Pasibaigus balsavimui, Rumunija liko 21 vietoje iš 25. Vėliau šis atlikėjas dainavo grupėje „Holograf“, o nuo 2004 vedė populiarią TV laidą Rumunijoje.


2Po keturių metų pertraukos į Birminghamo „Euroviziją“ važiuoja atlikėja Mălina Olinescu, kuri atliko dainą „Eu cred“ (Aš tikiu). Surinkti tik 6 taškai nepadėjo užimti aukštesnės nei 22 vietos. Mălina 1997 ir 1999 metais išleidžia savo albumus, vėliau pasirodo keliose TV laidose, tačiau dabar muzikine karjera neužsiima.


3Tretieji Rumunijos atstovai — grupė Taxi. Stokholmo „Eurovizijoje“ jie atliko dainą „The moon“ (Mėnulis). Grupė surinko 25 taškus ir užėmė 17 vietą. Beje, Rumunijos atstovai pirmą kartą dainą atliko anglų kalba. Grupė Taxi gyvuoja nuo 1993 metų iki šių dienų, išleido 5 albumus (paskutinis 2007 metais).


42002 „Eurovizijos“ scenoje Rumunijai atstovavo Monica Anghel ir Marcel Pavel. Šis duetas atliko dainą „Tell me why“ (Pasakyk man, kodėl?), surinko 71 tašką ir užėmė aukštą 9 vietą. Ši daina nebuvo įrašyta Rumunijoje, baladėje atlikėjai dainuoja apie tarpusavio santykius.


5 2003 metais „Eurovizijoje“ pasirodo atlikėja Nicola. Ji atliko įsimintiną dainą „Don’t break my heart“ (Nedaužyk mano širdies). Tais metais Rumunija surenka 73 taškus ir užimą 10 vietą. Atlikėja Nicole dainuoja nuo 1985 metų, jaunatviškai atrodančiai atlikėjai yra 40 metų. Ji iki šiol išleido 5 albumus (paskutinis 1999 metais), o naujasis turėtų išeiti vėliau šiais metais.


6Stambulo „Eurovizijoje“ Rumunijai atstovavo atlikėja Sandra su daina „I admit“ (Priimu). Tais metais Rumunija automatiškai buvo finale ir jame, surinkusi 18 taškų, užėmė 18-ą vietą. Sandra yra išleidusi 5 albumus ir surengusi pasaulinį turą; paskutinis jos albumas „Khalini“ išleistas 2006 metais. Ji yra gavusi „Barbara Dex“ apdovanojimą už savitą apsirengimo stilių 2004 „Eurovizijoje“.


72005 metai Rumunijai „Eurovizijoje“ yra sėkmingiausi. Pusfinalyje užimta garbinga 1 vieta, o finale — 3. Tais metais šaliai atstovavo Luminiţa Anghel & Sistem, kurie atliko dainą „Let me try“ (Leisk man pabandyti). Surengę įspūdingą šou ir visiškai užpildę sceną, jie sužavėjo Europą (tiesa, ne Lietuvą) ir surinko 158 taškus. „Let me try“ buvo šiuolaikinė greito tempo, „eurodance“ stiliaus daina. Atlikėja Luminita vėliau išleido albumą „Love will come“.


82006 „Eurovizijoje“ Rumunijos atstovas Mihai Traistariu dar prieš konkursą buvo laikomas nugalėtoju. Šis atlikėjas net 6 kartus iš eilės bandė patekti į „Euroviziją“ ir 2006 jam tai pavyksta. Atėnuose jis atliko dainą „Tornero“ (Sugrįšiu), surinko 172 taškus ir užėmė aukštą 4 vietą. Ši daina vėliau tapo populiari visoje Europoje; buvo įrašyta ir itališka šios dainos versija.


92007 Rumunijai atstovauja grupė Todomondo. Šeši linksmi vyrai atlieka dainą „Liubi, liubi, I love you“ (Meilė, meilė, aš tave myliu). Finale grupė surenka 84 taškus ir užima 13 vietą. Daina buvo atlikta šešiomis kalbomis: anglų, italų, ispanų, rusų, prancūzų ir rumunų. Grupė Todomondo sukurta specialiai „Eurovizijos“ dainų konkursui.


10Belgrado „Eurovizijoje“ šaliai atstovauja Vlad ir Nico. Duetas, atlikęs jausmingą dainą italų ir rumunų kalbomis „Pe-o margine de lume“ (Pasaulio pakrašty), pusfinalyje užima 7 vietą, o finale — 20. Atlikėja Nico yra išleidusi 3 albumus, Vlad yra populiarus operos dainininkas Rumunijoje, jis dainavo duetu su dainininke Sara Brightman.


Papildymas.

2009 m. – 19 vieta

2009 metais Rumunijai atstovavo atlikėja Elena Gheorghe, kuri atliko dainą „The Balkan girls“ (Balkanų merginos). Pusfinalyje mergina su 67 taškais užėmė 9 vietą, o finale su 40 taškų — 19 vietą.


2010 m. – 3 vieta

Ant teorinių prizininkų pakylos Rumunija užkopė 2010 m. Tais metais į konkursą išvyko duetas Paula Seling & Ovi su energinga daina „Playing With Fire“ (Žaidimas ugnimi). Pusfinalyje Rumunija surinko 104 taškus ir tvirtai žengė į finalą, užimdama 4 vietą. Po dviejų dienų su dar didesne energija atliktas kūrinys sužavėjo daug europiečių — 162 taškais leido džiaugtis 3 vieta.


2011 m. – 17 vieta

Diuseldorfe (Vokietija) į sceną žengė rko grupė Hotel FM su daina „Change“ (Pakeisti). Vėl puikiai pasirodę pusfinalyje (4 vieta ir 111 taškų), vaikinai finale su 77 taškais užėmė 17 vietą.


2012 m. – 12 vieta

2012 m. Rumunijai atstovavo Mandinga su tautinių motyvų turinčia daina „Zaleilah“. Pusfinalyje patekusi į aukščiausią trejetuką (3 vieta su 120 taškų), finale Rumunija su 71 tašku galutinėje rikiuotėje liko 12 vietoje.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

11 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Rimvydas
Rimvydas
prieš 14 metus

Aš ironizavau.

Tautwis
Tautwis
prieš 14 metus

Nu tai logiškus dalykus rašyk :wink

Rimvydas
Rimvydas
prieš 15 metus

Tamsta, jūsų žodžiuose galima įžvelgti sarkazmo.
Velnias, vėl, atrodo, suerzinau Jus, jei jau šitaip: „Turbūt nieko geresnio sugalvoti nebuvo įmanoma?“ ;]
Negadinkit, Tautwi, nervų. Nenorit, vadinasi, nereikia… 😉

Tautwis
Tautwis
prieš 15 metus

Wow, koks protingas pasiūlymas. Turbūt nieko geresnio sugalvoti nebuvo įmanoma? Turbūt „labai įdomu” būtų skiltyje, kuri ir taip retai išeina, rasti šalį, kuri da;yvavo vieną kartą :/

Rimvydas
Rimvydas
prieš 15 metus

Maroko

Aušrinė Visockytė
Aušrinė Visockytė
prieš 15 metus

Latvija juk jau buvo, man atrodo..

Inga
Inga
prieš 15 metus

Ispaniją arba D.Britaniją įdėkit 🙂

adas
adas
prieš 15 metus

Latvijos

Miroslav
Administratorius
Miroslav
prieš 15 metus

Dar nebuvo 🙂

rokas
rokas
prieš 15 metus

noreciau ispanijos bet nezinau ar dar neapraset jos

skaiste TO MIRR
skaiste TO MIRR
prieš 15 metus

ukraina

Edgaras
Vienas iš trijų pirmųjų „Eurodienos“ redaktorių, 2008 ir 2009 metais pranešęs daugiau kaip 150 „Eurovizijos“ naujienų konkurso fanams Lietuvoje.