Eurovizija 2016 (dalyviai)

„Eurovizijos 2016“ dalyvių pristatymas: Švedija

sweden_640Šalis: Švedija;
Pasirodymo data: gegužės 14 d., finalas;
Pasirodymo numeris: 9;
Atlikėjas: Frans;
Daina: „If I Were Sorry“;
Dainos autoriai: Frans Jeppsson Wall (m / ž), Fredrik Andersson (m / ž), Michael Saxell (m / ž), Oscar Fogelström (m / ž).


TT bild nuotr.
TT bild nuotr.

Apie atlikėją:

  • Šiemet švedams atstovaujantis septyniolikmetis Frans Jeppsson Wall gimė pietryčių Švedijoje, Istade. Vaikinas augo tiek švediškai, tiek angliškai kalbančios šeimos aplinkoje, kadangi jo motina švedė, o tėvas yra kilęs iš Nigerijos.
  • Frans išgarsėjo dar 2006 metais – prieš dešimt metų vykusios „FIFA World Cup” metu jis kartu su roko grupe „Elias“ įrašė tikru hitu šalyje tapusią dainą „Who’s Da Man“, dedikuotą bene garsiausiam Švedijos futbolininkui Zlatanui Ibrahimovičiui.
  • Didelio pasisekimo sulaukė ir kitas bendras grupės „Elias“ ir Frans darbas – kūrinys Fotbollsfest“ – 2008 metų nacionalinei švedų futbolo rinktinei palaikyti.
  • Frans yra jauniausias Švedijos dainų konkurso „Melodifestivalen“ laimėtojas per pastaruosius 33 metus. Už jį jaunesnė buvo tik Carola Häggkvist, kuri 1983 metais šį konkursą laimėjo būdama šešiolikos.

Kiti faktai:

  • Švedija yra viena iš geriausiai „Eurovizijoje“ pasirodančių šalių. Per visą dalyvavimo konkurse istoriją švedų atstovas finale nedainavo vos kartą – 2010 m. Anna Bergendahl su kūriniu „This Is My Life“ pusfinalyje liko vienuolikta. 22 kartus švedai džiaugėsi konkurso finale užėmę 1–5 vietas.
  • „Eurovizija“ Švedijoje rengiama jau šeštąjį kartą. Tris kartus konkursą priėmė Stokholmas (1975, 2000 ir 2016 m.), dukart Malmė (1992 ir 2013 m.) ir kartą Geteborgas (1985 m.).
  • Švedai gali didžiuotis, kad net dviem jų šalies atstovams, nugalėjusiems konkurse – Loreen ir Måns Zelmerlöw – finale pavyko susižerti daugiau nei 300 taškų.
  • Nuo pusfinalių įvedimo 2004 m. dar nė vienai kitai šaliai nepavyko iškovoti teisės antrą kartą surengti „Euroviziją“. Švedija taip pat yra net keturis kartus laimėjusi pusfinalius (1996, 2011, 2012 ir 2015 metais).
  • Pastaraisiais metais „Eurovizijoje“ skamba vis daugiau Švedijos kompozitorių sukurtų dainų. Vien šiemet švedai yra prisidėję prie dešimties konkurse dalyvaujančių šalių kūrinių muzikos ir / ar teksto.

Redaktoriu verdiktas

Andžej: Radijo stočių eteryje galima išgirsti nemažai panašių dainų. Neneigiu, kad „If I Were Sorry“ yra greitai įsimenantis hitas, tačiau viską gadina atlikėjas, kuris negali švariai išdainuoti tų kelių standartinių priedainio natų. Jeigu „Eurovizijoje“ visi žiopčiotų pagal fonogramą, tai švedai galėtų laimėti antrą kartą iš eilės, bet kol kas nujaučiu, kad bent jau komisija šį jaunuolį tikrai turėtų „suvartyti“. 7/10
Deividas: Vargu, ar Frans pavyks pakartoti pernai metų Švedijos triumfą, nes jo atliekamam kūriniui trūksta savitumo. Taip, tokios dainos šiuo metu yra „ant bangos“, tačiau tam, kad laimėtum konkursą, vien „vakarietiško“ skambesio nepakaks. 7/10

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 8.0

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

4 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Jūratė
Jūratė
prieš 7 metus

Pati geriausia daina

Goda
Goda
prieš 7 metus

Puiki daina, geriausia šiais metais. Tiesiog priešpastatyta prieš tuos rėkimus, kuriais dalinasi kiti euroatlikėjai, subtiliai paprasta, jaunatviška ir balso tembras yra būtent toks, kokio reikia šiai dainai. Šaunus jaunas talentingas žmogus.

Rokas
Rokas
prieš 7 metus

Man taip patinka! Praktiškai prilygsta pernai metų dainai ir geresnė už kai kuriuos kitus atstovus

Austėja
Austėja
prieš 7 metus

Daina nėra labai bloga, atitinka standartus šių dienų muzikos, bet nelabai man. Švedija turbūt nėra siuntusi blogesnės dainos, beveik visos jų dainos tobulos kiek pamenu, o šiemet nuvylė. Galėjo būti Oscar Zia ar Isa.