SVT nuotr.
Eurovizija 2016 (renginys)

Dėl itin sunkios scenos konstrukcijos „Globen“ arena pradėjo smigti į žemę

SVT nuotr.
SVT nuotr.

„Eurovizijos“ scenos svoris tapo Stokholmo „Globen“ arenos smigimo žemyn priežastimi. Šiandien SVT pranešė, jog koncertų salė dėl įrengtos technikos nusileido 3,5 cm gilyn į žemę. „Tai ne taip baisu, kaip gali skambėti. Nereikia pergyventi. Viskas yra taip, kaip privalo būti“, – tikino vykdomasis konkurso prodiuseris Johan Bernhagen.

2016 metų „Eurovizijos“ scena sveria 65 tonas, o arenos lubos privalo išlaikyti 109 tonas sveriančią įrangą, kurią praėjusią savaitę atvežė 172 vilkikai. Sceną sudaro 900 kv. metrų ploto LED ekranai, kuriuose išvysime modernias vizualizacijas. Scenos matmenys: aukštis – 15,5 m ir 32 m, plotis – 50 m, grindys – 220 kv. m. Vien tik galinė siena yra sudaryta iš 5397 elementų, o bendras panaudotų laidų ilgis siekia 143 km.

Prasidėjo „Eurovizijos 2016“ vedėjų repeticijos / M. Zelmerlöw asmeninio archyvo nuotr.
Prasidėjo „Eurovizijos 2016“ techninės repeticijos / M. Zelmerlöw asmeninio archyvo nuotr.

Kokybišką skambesį užtikrins 134 kolonėlės, 64 mikrofonai, 7 mikšeriniai pultai ir už įgarsinimą atsakingi 32 garso režisieriai. Vaizdą fiksuos 40 kamerų, o jų darbą koordinuos 2 prodiuseriai ir 50 filmavimo srities profesionalų. Už apšvietimą atsakingi 45 šviesos specialistai, o už grafiką – 37 dizaineriai. Įspūdingais vaizdais žiūrovus apdovanoti žada 12 stambiausių pasaulyje vaizdo projektorių „HDQ 40“. Nepamirškime paminėti pirotechninių pozicijų – 24 iš 30 bus įrengtos pačioje scenoje. Organizuojant 2016 metų „Eurovizijos“ darbus iš viso dalyvauja 750 žmonių, 220 iš jų – tiesiogiai susiję su transliacijomis, o 40 darbuotojų komanda bus atsakinga už scenos paruošimą tarp kiekvienos šalies pasirodymų.

SVT nuotr.
Valdymo skydas / SVT nuotr.

Verta paminėti, jog parengiamieji darbai vyksta ne tik „Globen“ arenoje, tačiau ir kaimyninėse „Annexet“ ir „Hovet“ koncertų salėse. „Annexet“ taps dalyvių grimavimo ir užkulisių zona, o „Hovet“ bus paversta spaudos centru, kuriame jau kitą savaitę darbuosis iš viso pasaulio atvykę žurnalistai.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
zigolo
zigolo
prieš 8 metus

gereu susmigtu ji i ta zeme ir perkeltu esc i ta kur virs 40000 zmoniu talpina.

Austėja
Austėja
prieš 8 metus

Aš irgi ne juokais išsigandau… Bet viskas gerai, ir dar įspūdingai skamba kiek zmoniu dirba, tikiuosi vaizdas bei garsas bus tokie įspūdingi 🙂

Latvios biebrs
Latvios biebrs
prieš 8 metus

Antraštė išgąsdino, kad ale pradėjo smigti, bet viskas gerai pasirodo. Laukiu daugiau scenos kadrų :)))