SVT nuotr.
Eurovizija 2016 (renginys)

Švedijos sostinę apgaubia „eurovizinė“ nuotaika

SVT nuotr.
SVT nuotr.

Stokholmo valdžia artėjančios „Eurovizijos“ proga nusprendė papuošti miestą. Plakatus, afišas ir spalvingas vėliavas miesto svečiai išvys Drottninggatan, Kungsgatan, Biblioteksgatan, Gotgatan gatvėse, taip pat „Globe“ arenos, „Eurovizijos“ miestelio, „Euroklubo“ ir „Arlanda“ oro uosto apylinkėse. Viešojo transporto keleivius taip pat džiugins išmarginti autobusai ir metro stotelės.

Didžiausią ažiotažą turėtų sukelti penki „dainuojantys“ tuneliai. Kitaip tariant, paprasčiausios požeminės perėjos, į kurias švedai anksčiau ypatingai nekreipdavo dėmesio. „Eurovizijos“ sezono metu praeiviai prieš įeidami galės ką nors garsiai padainuoti, o vėliau praeidami išgirsti savo ir kitų gyventojų balsus. Šios interaktyvios pramogos kūrėjai siekia parodyti Stokholmą kaip muzikos ir šiuolaikinių technologijų miestą. Muzikinės perėjos galės įrašyti daug balsų ir tokiu būdu dalytis su klausytojais įdomiais sąskambiais.

Pernai Vienoje daug dėmesio sulaukė „įsimylėję“ šviesoforai, kurie vaizdavo susikabinusias poras (tiek heteroseksualias, tiek homoseksualias). Stokholmas taip pat ruošia panašią staigmeną pėstiesiems, lauksiantiems leidžiamojo šviesoforo signalo. Raudonojo signalo metu skambės pergalingoji Loreen „Euphoria“, o sulig žaliąja šviesa pradės groti Månso Zelmerlöwo „Heroes“. Iš viso mieste bus įrengtos šešios muzikinės perėjos.

„Globe“ arenoje jau užbaigti scenos įrengimo darbai, o netrukus prasidės techninės repeticijos, kurių metu visų konkurso šalių atstovus dubliuos kruopščiai atrinkti mokiniai. Primename, jog pirmosios asmeninės atlikėjų repeticijos prasidės jau gegužės 2 dieną.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus