Eurovizija 2016 (dalyviai)

„Eurovizijos 2016“ dalyvių pristatymas: Bulgarija

bulgaria_640 (2)Šalis: Bulgarija;
Pasirodymo data: gegužės 12 d., antrasis pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 13;
Atlikėja: Poli Genova;
Daina: „If Love Was A Crime“;
Dainos autoriai: Borislav Milanov (m / ž), S. Arman (m / ž), J. Persson (m / ž) ir Poli Genova (m / ž).


Kostadin Krustev nuotr.
Kostadin Krustev nuotr.

Apie atlikėją:

  • Bulgarijos nacionalinis transliuotojas BNT uždaru būdu nusprendė, jog šaliai 2016 metų „Eurovizijoje“ atstovaus dainininkė Poli Genova.
  • Poli pradėjo dainuoti nuo ketverių metų vaikiškoje bulgarų muzikos grupėje „Bon-Bon“.
  • Atlikėja dalyvavo daugelyje televizijos projektų, tarp jų – „X faktorius“, „Šokiai su žvaigždėmis“, „Puikusis šešetas“, „Galiu tai padaryti“, „Muzikinė kaukė“ ir „Muzikos akademija“, kurioje Poli iškovojo pagrindinį prizą.
  • Kartu su „Bon-Bon“ Poli aktyviai dalyvauja UNICEF, SOS vaikų kaimo, autizmo supratimo, AVON kovos su krūties vėžiu ir kitose paramos projektuose.
  • Šiuo metu dainininkė pasirodo trijuose miuzikluose ir įgarsina Judy Hoops bulgariškoje animacinio filmo „Zootropolis“ versijoje.
  • 2011 metais Poli Genova jau išbandė „Eurovizijos“ sceną, tačiau su kūriniu „Na inat“ užėmė 12 vietą pusfinalyje ir neturėjo galimybės pasirodyti konkurso finale.

Kiti faktai:

  • Bulgarija debiutavo „Eurovizijoje“ 2005 metais, o iš viso konkurse pasirodė 9 kartus.
  • Iš viso konkurso finale bulgarai pasirodė tik kartą – 2007 metais, kuomet Elitsa ir Stoyan užėmė 5 vietą. Tai yra geriausias iki šiol pasiektas šalies rezultatas.
  • Daugiausia taškų „Eurovizijoje“ bulgarai skyrė Turkijai, Graikijai ir Makedonijai. O geriausiai buvo vertinama Kipro, Makedonijos ir Turkijos.

Redaktoriu verdiktas

Tautvydas: Išgirdus ilgai lauktą Bulgarijos „eurovizinio“ kūrinį nusivilti neteko. „If Love Was A Crime“ yra moderni, gražiai sukomponuota daina, kurios priedainyje skambanti viena bulgariška frazė suteikia tam tikro išskirtinumo. Poli Genova yra puiki atlikėja, sugebanti scenoje pasirodyti užtikrintai. Mano nuomone, Poli „Eurovizijos“ finale turėjo dainuoti dar 2011 metais, tačiau šiemet šansai įveikti pusfinalio barjerą yra dar didesni. 9/10
Andžej: Manau, kad Bulgarija pateks į finalą, tačiau galutinis rezultatas priklausys nuo pasirodymo išpildymo ir atlikėjos sugebėjimo „apgaubti“ žiūrovus savo energija. Pati daina skamba kokybiškai, priedainis su bulgariškais žodžiais greitai įsimena, delnai nejučia ima ploti, o kojos – trepsėti pagal ritmą. Poli ne veltui nusprendė sugrįžti į konkursą ir atsigriebti už nesėkmę 2011-aisiais. 9/10
Evelina: Lengva, šviesi daina, kuri maloniai „susiklauso“. Dėl išskirtinumo ir įsimintinumo abejonių gal ir kyla, tačiau atlikėjos charizma ir užsidegimas turėtų padėti dainai atkeliauti iki finalo. 8/10
Justas: Daina labai nebloga, moderni, smagu, kad priedainis skamba nacionaline kalba, o šiemet Poli atrodo daug labiau savimi pasitikinti. Tačiau nemaža problema konkurse gali tapti tai, kad dainai trūksta išskirtinumo. Visgi laimingųjų, patenkančių į finalą, dešimtuke Bulgarijos vardą tikrai išvysime. 8/10

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 8.5

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Rokas
Rokas
prieš 8 metus

Manau, bus finale, nors ir nėra viena iš mano pačių didžiausių favoričių

Austėja
Austėja
prieš 8 metus

Tikrai graži daina, bet dėl patekimo į finalą nebūčiau tokia tikra. Mano nuomone jei pateks tai bus pačiam gale. Nors šiaip man daina patinka, tiesiog yra daug stipresnių.
Sėkmės 😉