Eurovizija 2016 (dalyviai)

„Eurovizijos 2016“ dalyvių pristatymas: Latvija

latvia_640 (1)Šalis: Latvija;
Pasirodymo data: gegužės 12 d., antrasis pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 1;
Atlikėjas: Justs;
Daina: „Heartbeat“;
Dainos autoriai: Aminata Savadogo (m / ž).


Andzejs Gavriss nuotr.
Andzejs Gavriss nuotr.

Apie atlikėją:

  • Nacionalinę Latvijos atranką „Supernova 2016“ laimėjo jaunas ir mažai kam žinomas atlikėjas Justs. Tiesa, nors nebuvo žinomas, atrankos favoritu buvo laikomas nuo pat pirmosios laidos.
  • 21-erių Justs Sirmais muzikuoja jau virš 15 metų. Būdamas šešiolikos kartu su bendraamžiais subūrė gatvės muzikantų grupę „Tax Free“, pradėjo kurti pirmąsias dainas, patyrė pirmųjų pergalių ir nesėkmių skonį.
  • Po kelerių metų prisijungė prie populiarios latvių grupės „GACH“. Vis dėlto dainuodamas grupėje Justs nesulaukdavo pakankamai dėmesio, tad ir toliau ieškojo galimybių išgarsėti.
  • Pasirodyti nacionalinėje atrankoje vaikiną padrąsino praėjusių metų Latvijos atstovė Aminata Savadogo, parašiusi konkursinį kūrinį „Heartbeat“ – maldą, kuri turėtų paskatinti visus, išgyvenusius nelaimingą meilę, pradėti viską nuo pradžių.

Kiti faktai:

  • Latvija „Eurovizijoje“ sėkmingai debiutavo 2000 metais, kai grupė „Brainstorm“ Stokholme vykusiame konurse užėmė 3-ąją vietą, o jau 2002 metais Marie N iškovojo pirmąją ir vienintelę šalies pergalę.
  • 2015-aisiais Latvija pirmą kartą po šešerių metų pertraukos pateko į konkurso finalą, o jame, surinkusi net 186 taškus, užėmė 6-ąją vietą. Beje, tokia taškų suma yra geriausias Latvijos rezultatas „Eurovizijos“ istorijoje (antroje vietoje – 2002 nugalėjusi Marie N su 176 taškais).
  • Daugiausia taškų konkurse latviai skiria Rusijai, o sulaukia iš Lietuvos.

Redaktoriu verdiktas

Kristina: Bravo tiek Aminatai, tiek Justs! Nors atlikėjas ant scenos ir stovi vienas, to visiškai užtenka – pats kūrinys bei atlikėjo balsas puikiai užpildo visą pasirodymo tuštumą. Žinoma, „Heartbeat“ išskirtinumu neprilygsta „Love Injected“, tačiau skamba lygiai taip pat puikiai ir viskas, ką Justs turi padaryti pasirodymo metu, yra tiesiog parodyti savo emocijas ir charizmą, kuri, ko gero, atneš sėkmę Latvijai ir šiemet. 10/10
Evelina: Tai netipinė „eurovizinė“ daina ir tuo užkabina. Įdomu klausyti, įdomu žiūrėti į atlikėją, ir nors scenoje lyg ir nieko nevyksta, bet nėra nuobodu. 9/10
Deividas: Atrodo, kad latviai atrado savo sėkmės formulę – pernai Latvijai atstovavusią Aminatą, kuri ir parašė šiųmetinę dainą atlikėjui Justs. Visgi, teigti, kad pastarasis yra lygiai toks pat įdomus kaip ir temperamentingoji Aminata, negalėčiau. Jeigu Justs pavyks į savo pasirodymą įtraukti ryškesnių akcentų, Latvija vėl galės džiaugtis puikia vieta konkurso finale. 9/10

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 9.6

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

9 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
adasesc (8==D)
adasesc (8==D)
prieš 8 metus

Man tai šių metų eurovizijos numeris 1 <3 <3 <3
Daina labai įdomi ir neeuroviziška

Rokas
Rokas
prieš 8 metus

Sėkmės Latvijai, šiemet tikrai viena mano favoričių, atlikėjui reiktų daugiau charizmos galbūt ir būtų puiku

Austėja
Austėja
prieš 8 metus

Ką čia nusišnekat? Visų pirma jų atranka buvo stipri ir buvo dar bent kelios geros dainos. Visų antra tai jo balsas puikus, ir priedainis ne ‘rėksmingas’. Ir kas čia su Aivaru palygino, Aivaro buvo paprasta nevykus dainuška su tragišku įvaizdžiu, o čia išskirtinė ir itin moderni daina.
Šiemet balsuosiu turbūt už Latviją. Geriausia daina. Toks malonus balso tembras, ir jis pats toks gražus, nu žodžiu viskas super. Puikūs vertinimai. Bet jei dar koks šou atsiras, gal bus dar įdomiau žiūrėti, nors ir taip nenuobodu.
Norėčiau kad netgi laimėtų (kas mažai tikėtina, nors šiaip aukšta vieta turbūt bus). Sėkmės latviams!!!!!!!!!! 🙂

;)
;)
prieš 8 metus

Bet pripazinkim, kad latviu atranka buvo ypatingai zemo lygio ir realiai nebuvo is ko rinktis, todel jis ir praejo

;)
;)
prieš 8 metus

Panasus i musu buvusi atstova Aivara su garsiaja berete, o daina nyki, pilka, per viduri reksminga, ne balsinga, o reksminga. Studentu kokiam festivalyje galetu dainuoti, bet ne Eurovizijoj

LOLO
LOLO
prieš 8 metus

Man irgi baisi daina, nieko gero joje nematau.

...
...
prieš 8 metus

Dar vienas su kartonine karuna ant galvos… Balsas klaikus Tau. Man asmeniskai jo balsas geras. Todel jis man ir patinka.

pritariu
pritariu
prieš 8 metus

Niekaip nesuprantu ka gero Latvijos pasirodyme visi randa. Jei Lt toks atstovauti ji nusvilptu, bet uztat, kad ”uzsienis”, tai visi lenda be muilo kazkokiam latviui, nes mat viena kart 6 vietoje buvo Aminata, tai jau ir sitam pergales klijuoja. Gyvai latvis nusidainuoja, balsas klaikus, bet visiems kazkodel patinka. Blanki, nyki, nuobodi daina, tekstas neidomus, viena karta vos isklausiau sita nudna daina. Butu bajeris jei atrankos nepraeitu ar butu 24 vietoje :))

agne
agne
prieš 8 metus

Super vertinimas (y)