Eurovizija 2016 (dalyviai)

„Eurovizijos 2016“ dalyvių pristatymas: Juodkalnija

montenegro_640Šalis: Juodkalnija;
Pasirodymo data: gegužės 10 d., pirmasis pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 10–18;
Atlikėjai: „Highway“;
Daina: „The real thing“;
Dainos autoriai: Skansi (m / ž), Luka Vojvodić (m / ž), Maro Market (m / ž).


Djordje Zivaljevic nuotr.
Djordje Zivaljevic nuotr.

Apie atlikėjus:

  • Kas atstovaus Juodkalnijai „Eurovizijoje“ spręsti buvo patikėta profesionaliai komisijai, kuri dar lapkričio mėnesį išrinko grupę „Highway“. Kovo pradžioje vaikinai pristatė dainą „The Real Thing“.
  • Grupę „Highway“ sudaro keturi vaikinai: pagrindinis vokalistas Petar Tošić, dainuojantys gitaristai Marko Pešić ir Luka Vojvodić bei klavišininkas Bojan Jovović.
  • Maudytis populiarumo spinduliuose trijulė pradėjo 2015 metais, sudalyvavusi talentų šou „X Factor Adria“, kuriame užėmė 4-ąją vietą.
  • Šiais metais festivalyje „Sunčane Skale“ jie pristatė pirmąjį savo singlą pavadinimu „Bar na kratko” ir užėmė trečiąją vietą „New stars“ kategorijoje.

Kiti faktai:

  • Atsiskyrusi nuo Serbijos, Juodkalnija „Eurovizijoje“ debiutavo 2007 metais. Po pirmų trijų nesėkmingų bandymų patekti į finalą šalis praleido konkursą 2010 ir 2011 metais. Į finalą pateko tik šeštuoju bandymu 2014 metais Kopenhagoje.
  • Aukščiausias pasiekimas – pernai Vienoje pasirodęs Knez šalį antrus metus iš eilės atvedė į finalą, o jame užėmė 13-ąją vietą.
  • Juodkalnija daugiausia taškų skiria rytų kaimynei Serbijai, o pati sulaukia iš kaimynės pietuose – Albanijos.


Redaktoriu verdiktas

Justas: 2014 ir 2015 metais siuntusi balkaniško stiliaus dainas, šiemet Juodkalnija grįžta prie to, ką darė 2013 – siunčia jauną grupę su modernia daina. Nors man pritariančių bus mažai, bet ši daina man patiko jau po pirmo perklausymo. Gaila, bet greičiausiai ji yra per daug alternatyvi „Eurovizijai“ ir didelio žiūrovų bei komisijos palaikymo nesulauks. 9/10
Tomas: Daina man paliko neblogą įspūdį pirmą kartą perklausius ir buvau labai nustebęs, kaip „Eurovizijos“ gerbėjai nuvertina šią dainą. Turbūt tai lemia, kad ši daina yra per daug alternatyvi konkursui ir retai išgirstam tokio tipo kūrinį jame. Būtent dėl to netikiu dainos sėkme pusfinalyje. 5/10

Bendras „Eurodienos“ komandos vidurkis: 5.7

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Austėja
Austėja
prieš 8 metus

Labai triukšminga ir erzinanti. Viena blogiausių šiais metais.