Eurovizija 2016 (dalyviai)

„Eurovizijos 2016“ dalyvių pristatymas: Malta

MaltaŠalis: Malta;
Pasirodymo data: gegužės 10 d., pirmasis pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 10–18;
Atlikėja: Ira Losco;
Daina: „Walk On Water“;
Dainos autoriai: Lisa Desmond (m / ž), Tim Larsson (m / ž), Tobias Lundgren (m / ž), Molly Pettersson-Hammar (m / ž), Ira Losco (m / ž).


Allen Venables nuotr.
Allen Venables nuotr.

Apie atlikėją:

  • Maltos nacionalinėje atrankoje šiemet triumfavo viena žymiausių šalies atlikėjų – 34-erių Ira Losco.
  • Ira atrankos finalą laimėjo su kūriniu „Chameleon“, tačiau vėliau buvo nuspręsta dainą pakeisti. Tai leidžia Maltos nacionalinės atrankos taisyklės, todėl „Eurovizijoje“ skambės „Walk On Water“.
  • Ira Losco šalyje išgarsėjo 2002 metais. Tuomet mažai kam žinoma atlikėja, anksčiau dainavusi grupėje „Tiara“, buvo išrinkta atstovauti šaliai „Eurovizijoje“ ir Taline užėmė antrą vietą, nusileidusi tik 12 taškų daugiau surinkusiai nugalėtojai Marie N iš Latvijos.
  • Vėliau atlikėja tęsė solinę karjerą, išleido net penkis studijinius albumus, triumfavo įvairiuose šalies apdovanojimuose.
  • 2008 metais šalies prezidento nutarimu Irai buvo skirtas Maltos Respublikos medalis.

Kiti faktai:

  • 1971 metais „Eurovizijoje“ debiutavusi Malta du sykius užėmė antrą vietą. 2002 tai pasiekti pavyko Irai Losco, o 2005 metais – Chiarai. 
  • Iš 28 Maltos kūrinių dainų konkurse vos trys skambėjo visiškai arba dalinai maltiečių kalba – 1971, 1972 ir 2000 metais.
  • Nuo pusfinalių įvedimo šalis dalyvavo septyniuose finaluose, o penkis kartus šalies atstovai pusfinalio barjero neįveikė.
  • Daugiausia taškų konkurse Malta yra skyrusi Švedijai, o sulaukusi iš Jungtinės Karalystės.

Redaktoriu verdiktas

Justas: Drąsiai galiu vadinti šią dainą stipriausiu Maltos ėjimu „Eurovizijoje“ per pastaruosius 10 metų. Daugumai fanų „Walk On Water“ primena Molly Pettersson Hammar (kuri, beje, yra ir kūrinio bendraautorė) atliekamas dainas ir esą tai gali tapti nesėkmės priežastimi. Visiškai nesutinku su ta nuomone ir manau, kad po trejų metų pertraukos Maltos vardą vėl išvysime geriausiųjų dešimtuke. 10/10
Tomas: Bravo! Ira Losco tikrai nesuklydo nusprendusi pakeisti dainą, nors ir atranką laimėjusi buvo nebloga. Šiuolaikiškas skambesys, radijui „draugiška“ daina, nuostabus atlikėjos vokalas ir puikus pasirodymas – šie veiksniai lems, kad Malta ne tik pamatysime finale, bet ir tai, kad Ira gali tapti viena iš lyderių gegužės 14 dieną. 10/10

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 9.1

.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

4 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
adasesc (8==D)
adasesc (8==D)
prieš 8 metus

Labai gera daina ! Žymiai geriau už Chamaleon.
Sekmės Maltai

fe
fe
prieš 8 metus

neisimenanti, neidomi, erzinanti daina, neimanoma iki galo isklausyt, jau net armenu daina-nesusipratimas geriau uz si slykstu popsa

Rokas
Rokas
prieš 8 metus

Žiauriai gerai, visai įdomu būtų, jei Malta net nugalėtų

Austėja
Austėja
prieš 8 metus

Labai gera daina, truputį geresnė nei Chameleon. Sėkmės Maltai 🙂