Eurovizija 2016 (dalyviai)

„Eurovizijos 2016“ dalyvių pristatymas: Austrija

austria_640 (1)Šalis: Austrija;
Pasirodymo data: gegužės 10 d., pirmasis pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 10–18;
Atlikėja: Zoë;
Daina: „Loin D’ici“;
Dainos autoriai: Christof Straub (m / ž), Zoe Straub (m / ž).


ORF nuotr.
ORF nuotr.

Apie atlikėją:

  • Pernykštė „Eurovizijos“ šeimininkė Austrija šiemet surengė nacionalinį finalą, kuriame iš dešimties dalyvių geriausia buvo išrinka Zoë su daina prancūzų kalba „Loin D’ici“.
  • Pagal komisijos balsavimą, nugalėtoja pasidalijo 4-ąją vietą, tačiau didelis žiūrovų palaikymas padėjo Zoë pasiekti superfinalą, kuriame dar vieno balsavimo metu jau tik telefonu balsavę gyventojai nusprendė, jog į Stokholmą vyks Zoë.
  • Devyniolikmetė atlikėja, dainų kūrėja ir aktorė Zoë Straub dar vaikystėje įrašė kūrinį kartu su tėvais, kurie tuo metu buvo susibūrę į muzikinį duetą „Papermoon“. Televizijoje mergina pirmą kartą pasirodė 2007 metais, dalyvaudama dainų konkurse „Kiddy Contest“.
  • 2015 metais šalies gyventojai Zoë išvydo ne tik seriale „Vorstadweiber“, tačiau ir nacionalinėje atrankoje į „Euroviziją“. Merginos ir jos tėvo parašytas kūrinys „Quel Filou“ užėmė trečią vietą.

Kiti faktai:

  • Nors nuo 1957 metų „Eurovizijoje“ dalyvaujanti Austrija konkursą yra laimėjusi du kartus (1966 ir 2014), gerais rezultatais pasigirti negali, nes net 8 kartus šalies atstovai užėmė paskutinę vietą.
  • Keturis kartus šalies atstovai konkurse nesurinko nė taško. Pastarąjį kartą tai įvyko pernai vykusiame konkurse, kur šeimininkams atstovavo grupė „The Makemakes“.
  • Daugiausia taškų austrai per visą „Eurovizijos“ istoriją yra skyrę Jungtinei Karalystei, o ši jiems atsilygina tuo pačiu.

Redaktoriu verdiktas

Eimantas: Daina, kuri tikrai įstrigs daugelio žiūrovų atmintyje. Puiki melodija, labai gerai parinktos vizualizacijos (nacionaliniame finale), jei bus labiau padirbėta su pasirodymu, tikėtina, kad Austriją tikrai išvysime finaliniame geriausiųjų dešimtuke. 10/10
Kristina: Dėl itin perdėto saldumo šiai dainai nejaučiu jokių simpatijų, tačiau sutinku su tuo, kad šis kūrinys yra gana išskirtinis, nes panašią muziką išgirsti galėtumėm, jei atsidurtumėm viduramžių Vokietijos kunigaikščio dukros gimtadienio puotoje. Vieni tokį išskirtinumą mato kaip teigiamą, kiti – kaip neigiamą dalyką, todėl sunku prognozuoti, kaip Zoë seksis pusfinalio ir, galbūt, finalo metu. 5/10
Andžėj: „Vaikų Eurovizijoje“ kartais pasirodo mergaitės, kurios stengiasi atrodyti per daug subrendusios. Zoë atveju situacija yra atvirkštinė. Princesės suknelė ir šokantys grybai pavertė šį mielą, vasara dvelkiantį kūrinį kraupia vaikiška dainele. Bent jau galima pasidžiaugti, jog austrė dainuos skambiąja prancūzų kalba, dėl ko daugelis nesupras visiškai beprasmiško teksto. Neįsivaizduoju, kurios šalys pirmajame pusfinalyje galėtų aktyviai palaikyti šią dainą. Nebent prancūzai. Tačiau ar išgirdę lietuvišką kūrinį su žodžiais „jie šoka, dainuoja ir juokiasi apsvaigę“ skubėtumėte už jį balsuoti? 4/10

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 6.4

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Rokas
Rokas
prieš 8 metus

Šiek tiek per saldu, bet kita vertus lengva, įsimenanti melodija, nors žodžių ir nesupranti

Austėja
Austėja
prieš 8 metus

Tekstas tai visiška banalybė, bet vis dėlto prancūzų kalbos nesuprantu todėl man ir nelabai rūpi. O šiaip super. Puikios vizualizacijos, daina saldi, bet man tai pliusas. Labai maloniai klausosi, gražus balsas ir melodija. Tiesą sakant, šios dainos dėka aš pamėgau prancūzų kalbos skambesį. Nedaug šansų patekti į finalą, bet aš privalau palinkėti kuo didžiausios sėkmės 🙂