Eurovizija 2016 (dalyviai)

„Eurovizijos 2016“ dalyvių pristatymas: Kipras

cyprus_640Šalis: Kipras;
Pasirodymo data: gegužės 10 d., pirmasis pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 10–18;
Atlikėjas: „Minus One“;
Daina: „Alter Ego“;
Dainos autoriai: Thomas G:Son (m / ž), „Minus One“ (m / ž)


Grupės asmeninio archyvo nuotr.
Grupės asmeninio archyvo nuotr.

Apie atlikėją:

  • Nacionalinis Kipro transliuotojas dar lapkričio mėnesį paskelbė, kad Kiprui „Eurovizijoje“ atstovaus roko grupė „Minus One“. Po kelių mėnesių buvo paskelbtas ir konkursinis kūrinys „Alter Ego“, kurį grupė sukūrė kartu su garsiuoju muzikos prodiuseriu Thomas G:Son.
  • „Minus One“ Kipro atrankoje į „Euroviziją“ dalyvavo 2015 metais – tada komisija grupę įvertino geriausiai, tačiau pagal žiūrovų balsavimą kolektyvas liko paskutinis. Bendroje rezultatų lentelėje grupė liko trečia.
  • „Minus One“ sudaro penki muzikantai – Francois Micheletto (vokalas), Harrys Pari (gitara), Constantinos Amerikanos (gitara ir vokalas), Antonis Loizides (bosinė gitara) ir Chris J (būgnai).
  • Grupė retai kuria originalias dainas – vaikinai dažniausiai muzikuoja perkurdami kitus kūrinius, tačiau patys teigia, kad dalyvavimas „Eurovizijoje“ juos užves ant teisingo kelio ir greitai išgirsime daugiau originalios „Minus One“ kūrybos.

Kiti faktai:

  • Pirmą kartą Kipras „Eurovizijoje“ pasirodė 1981 metais ir nuo to laiko praleido tik 2000 ir 2014 metų konkursus.
  • Aukščiausias šalies rezultatas konkurse – tris sykius užimta penktoji vieta (1982 m., 1997 m., 2004 m.).
  • Daugiausia taškų „Eurovizijoje“ Kipras apsikeičia su Graikija – nuo pat 1997 metų šalys finalo metu viena kitai skirdavo po 12 balų, tačiau šią tradiciją sulaužė pernai – abi šalys savo 12 balų skyrė Italijai.

Redaktoriu verdiktas

Eimantas: Netipinė, tačiau tikrai puikiai įsimenanti „eurovizinė“ daina, kuri tikrai ras vietą tarp dalies konkurso gerbėjų favoritų. 10/10
Kristina: Vos išgirdusi šią dainą, supratau, kad ji bus viena iš mano favoričių. „Eurovizijoje“ dažnai pasigendu kokybiškų ir užkabinančių roko muzikos kūrinių, todėl labai džiaugiuosi, kad Kipras šiemet suteiks tokios muzikos dozę. 10/10
Andžej: Daugelis iš Kipro šiemet tikėjosi pilkos neaiškios paraiškos, tačiau, visų nuostabai, grupė „Minus One“ pristatė poproko kūrinį, kuris užkabina nuo pirmos sekundės ir dar ilgai nepaleidžia. „Alter Ego“ yra geriausia šio stiliaus daina šių metų „Eurovizijoje“, kuri turėtų ne tik išsiskirti iš baladžių, bet ir įkrėsti į kaulus daugeliui pervertinamų popstiliaus kūrinių, tarp kurių klausytojai paprasčiausiai pasimes. 9/10

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 8.8

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

6 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
as
as
prieš 7 metus

grazi daina, kabina

Hideo
Hideo
prieš 7 metus

Daina nuostabi, už-kabina ir yra mano Top 5 iš Top 10 😉 Truputį nesupratau su jūsų vertinimų bendru rezultatu? Iš kur gavosi tik 8.8. Nejau neparodėt visų redaktorių įvertinimo? 🙂 Tikriausiai kad taip 🙂 Kitu atveju turėtų būt daugiau netoli 10 🙂 Jei du 10/10 ir vienas 9/10 🙂

Daiva
Daiva
prieš 7 metus

kabina ir net labai 🙂

Vita
Vita
prieš 7 metus

Grazus gitaru skambesys. Kaip neformatas. Savotiskas Disturbed primenantis siek tiek. Bet daina ne mano skonio, labai neiskirtine, gyvai gal idomesne bus.

Rokas
Rokas
prieš 7 metus

Gal ne mano stiliaus, bet eurovizijoj savo skaitytoją tikrai atras

Austėja
Austėja
prieš 7 metus

Nuostabi daina, sutinku su vertinimais. Sėkmės Kiprui!! 🙂