Eurovizija 2016 (dalyviai)

„Eurovizijos 2016“ dalyvių pristatymas: Čekija

czech_republic_640Šalis: Čekija;
Pasirodymo data: gegužės 10 d., pirmasis pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 10;
Atlikėja: Gabriela Gunčíková;
Daina: „I Stand“;
Dainos autoriai: Christian Schneider (m), Sara Biglert (m / ž), Aidan O’Connor (ž).


Apie atlikėją:

Oficialaus atlikėjos puslapio nuotr.
Oficialaus atlikėjos puslapio nuotr.
  • Šiemet Čekijos nacionalinis transliuotojas ČT nusprendė atstovą į „Euroviziją“ išrinkti uždaru būdu. Nors tarp pirmųjų paskelbtų galimų kandidatų buvo atlikėjai Thom Artway, Dasha ir grupė „Light & Love“, ginti šalies garbę Stokholme buvo pasirinkta dainininkė Gabriela Gunčíková.
  • 22-ejų atlikėja tapo žinoma visoje šalyje po sėkmingo dalyvavimo televizijos projekte „SuperStar“, kuriame pasiekė finalą. Baigiantis šou, mergina pasirašė kontraktą su „Universal Music Group“.
  • 2011 metais ji pelnė „Naujojo atlikėjo“ statulėlę „Český Slavík“ apdovanojimuose. Mergina išleido du solinius albumus ir surengė daugiau nei šimtą koncertų visoje Čekijoje ir Slovakijoje.
  • Išvykusi į Jungtines Valstijas tobulinti savo vokalą, Gabriela 2014–2015 metais buvo amerikiečių progresyviojo roko grupės „Trans-Siberian Orchestra“ nare. Su grupe ji dalyvavo dvejose gastrolėse po JAV (iš viso surengta beveik 120 pasirodymų).
  • Prieš lipdama į sceną Gabriela paprastai apsidairo aplink ir tyrinėja viską, kas ją supa. Tai padeda atlikėjai nusiraminti ir sumažinti jaudulį.
  • Gyvenime Gabrielai yra labai svarbios etinės vertybės. Ji tiki, kad mes esame daugiau nei tik kūnai, ir nori, kad jos muzika įkvėptų kitus žmones.

Kiti faktai:

  • Pirmąjį kartą Čekija „Eurovizijos“ dainų konkurse pasirodė 2007 metais, tačiau itin nesėkmingai – roko grupė „Kabát“ čekams atnešė paskutinę vietą pusfinalyje.
  • Nesėkmių ruožas tęsėsi – 2008-aisiais Čekijos atstovė Tereza Kerndlová pusfinalyje surinko 9 taškus ir tenkinosi 18 vieta, o po metų romų hiphopo grupė „Gipsy.cz“ vėl pakartojo tą patį rezultatą, tačiau tąkart čekai negavo nė taško.
  • Dėl žemo „Eurovizijos“ žiūrimumo ir susidomėjimo ja Čekijoje, šalis pasitraukė iš konkurso 2010 m. ir į jį sugrįžo tik pernai. Čekų Marta Jandová ir Václav Noid Bárta duetas su kūriniu „Hope Never Dies“ pasiekė kol kas geriausią Čekijos rezultatą – pusfinalyje užėmė 13 vietą.
  • Čekija yra viena iš dviejų šalių (drauge su Andora), kurios atstovai dalyvavo „Eurovizijoje“, tačiau taip ir nedainavo konkurso finale.
  • Per visą balsavimo istoriją daugiausia taškų čekai yra skyrę Armėnijai ir Azerbaidžanui, o pelnę iš Izraelio ir Lenkijos.

Redaktoriu verdiktas



Eimantas: Panašu, kad čekai šiemet siunčia vieną geriausių pasirodymų per visą savo dalyvavimo konkurse istoriją. Stiprus vokalas, patraukli mergina, įsimenama daina. Labai daug priklausys nuo to, kaip pavyks parodyti ir perteikti scenoje. Galbūt jau šiemet Čekijai pagaliau pavyks prasibrauti į finalą. 9/10
Tautvydas: Pernai į „Euroviziją“ sugrįžę čekai, panašu, į konkursą pradėjo žiūrėti kiek rimčiau. Ir jei pernai jau pavyko priartėti prie barjero į finalą (o pagal žiūrovų balsavimą iš viso buvo užimta 10 vieta), šiemet, manau, kūrinys „I Stand“ turi dar daugiau šansų skambėti finale. Dėmesio verta ir stipri daina, kurią, tikiuosi lydės ir ne ką prastesnis pasirodymas Stokholme. 9/10
Andžej: Čekai mums siūlo baladę, kokių jau buvo šimtai. Gabriela yra simpatiška atlikėja, kurios vokaliniais duomenimis neabejoju. Tačiau vertinant „I Stand“ kitų pirmojo pusfinalio dainų kontekste, negaliu rasti argumento, dėl ko ji turėtų atkreipti į save klausytojų dėmesį. Šią akimirką manau, jog šalis yra ant ribos tarp patekimo į finalą ir eilinės nesėkmės. Vis dėlto tikiuosi, kad čekai sugalvos įdomų sceninį sprendimą, o atlikėja pademonstruos stabilų vokalą ir savo emocijomis įtikins visus, jog yra verta pasirodyti „Eurovizijos“ finale. 7/10

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 8.5

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

2 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Rokas
Rokas
prieš 7 metus

Turi šansų patekti į finalą, nors ir yra apsupta labai stiprių varžovų

Austėja
Austėja
prieš 7 metus

Aš visada palaikau mažas šalis, kurioms prastai sekasi, tarp jų Čekija. O be to labai gera daina, gera atlikėja, geras balsas. Pernai mano nuomone čekų daina geresnė buvo, bet vis tiek labai norėčiau kad bent į finalą patektų. Sėkmės Čekijai 🙂