Eurovizija 2016 (dalyviai)

„Eurovizijos 2016“ dalyvių pristatymas: Kroatija

croatia_640Šalis: Kroatija
Pasirodymo data: gegužės 10 d., pirmasis pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 1–9;
Atlikėja: Nina Kraljić ;
Daina: „Lighthouse“;
Dainos autoriai: Andreas Grass ir Nikola Paryla (m / ž).


Asmeninio atlikėjos archyvo nuotr.
Asmeninio atlikėjos archyvo nuotr.

Apie atlikėją:

  • Vasario pabaigoje kroatų transliuotojas oficialiai patvirtino jau ilgokai sklidusias kalbas, kad būtent Nina atstovaus šaliai didžiausiame Europos dainų konkurse.
  • Nina Kraljić – 24-erių dainininkė iš Lipovlianų miesto. Ji baigė muzikos mokyklą, lankė operinio vokalo pamokas ir pasirodydavo įvairiuose operos pastatymuose Varaždino mieste.
  • Dvejus metus tobulino vokalą Zagrebo muzikos akademijoje, tačiau suprato, jog tai nėra jos įsivaizduojama ateitis ir nusprendė studijuoti kroatų kalbotyrą Rijekoje.
  • 2015 metais Nina pasirodė pirmajame kroatų „The Voice“ sezone, kurio finale pelnė beveik 200 tūkst. balsų ir nugalėjo. Netrukus po pergalės atlikėja išleido savo pirmąjį singlą „Zaljuljali smo svijet“.

Kiti faktai:

  • „Lighthouse“ konkurse skambės anglų kalba ir tai bus tik penktas kartas šalies dalyvavimo istorijoje, kai visa daina skambės vien anglų kalba. Iki šiol 15 dainų tekstas buvo kroatų kalba, o 3 kartus dainos skambėjo dviem kalbomis – anglų ir kroatų.
  • Kroatija „Eurovizijoje“ debiutavo 1993 metais ir gan sėkmingai dalyvavo iki 2009 metų. Vėliau 2010–2013 metais šalis nepateko į finalą 4 kartus iš eilės ir nusprendė laikinai pasitraukti iš konkurso.
  • Aukščiausias pasiekimas – du kartus pasiekta 4 vieta (1996 ir 1999 metais). Prasčiausiai sekėsi 2007, kai Helsinkyje vykusioje „Eurovizijoje“ Dragonfly su Dado Topić nepateko į finalą ir pusfinalyje užėmė 16-ąją vietą.
  • Daugiausia taškų Kroatija gauna iš Slovėnijos, skiria – Bosnijai ir Hercegovinai.

Redaktoriu verdiktas

Justas: Koks sugrįžimas! Puiki daina, puiki atlikėja – visi koziriai Kroatijos rankose. Net neabejoju, kad šalis pateks į finalą ir netgi kovos dėl nugalėtojos vardo. Visgi, jei galėčiau kažką pakeisti šioje dainoje, greičiausiai pakeisčiau kalbą. Visada smagiau, kai šalys dainas atlieka sava kalba, na, bet net ir tai nėra pakankamai gera priežastis neparašyti Ninai aukščiausio balo. 10/10
Andžej: Kroatija galų gale konkursui pateikė dėmesio vertą kūrinį. Ninos balsas užburia nuo pirmos sekundės, o pati daina ne tik atitinka šiuolaikinės populiariosios muzikos tendencijas, tačiau turi ir savito balkaniškojo skambesio. Galbūt būtent dėl to nesistebiu šios šalies aukšta vieta lažybų bendrovių reitinguose. 9/10
Kristina: Kroatija išties nustebino pristačiusi gana stiprią dainą, tačiau kūrinį įvertinti galėjau tik po kelių paklausymų – išgirdusi dainą pirmą kartą tuoj pat pamiršau jos skambesį. Tikiuosi, kad Nina paruoš tokį pasirodymą, kuris dainą pavers labiau įsimintiną. 9/10

Bendras „Eurodienos“ komandos įvertinimas: 8.5

.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

4 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Aukse
Aukse
prieš 8 metus

O man nepatiko..balsas..muzika..

Austėja
Austėja
prieš 8 metus

Nuostabi daina, viena iš mano favoričių!!!!!! Nuostabus balsas. Labai tikiuosi kad ir į finalą pateks, ir į top 10 🙂 Kuo didžiausios sėkmės kroatams!

m
m
prieš 8 metus

Pervertinta daina, dainos motyvai simta kartu kazkur girdeti, eileje statyciau kartu su Norvegijos daina, kazkur desimtuko gale finale

Rokas
Rokas
prieš 8 metus

Daina gera, įtaigus atlikėjos balsas – visa tai leidžia Kroatijai tikėtis itin aukštos vietos šiemet. O eurodienai noriu pasakyti gal galėtumėte nustoti rašyti su klaidos – išties rašoma kartu