Stina Stjernkvist/SVT nuotr.
Eurovizija 2016 (dalyviai)

2016 metų „Eurovizijos“ šeimininkų švedų garbę konkurse gins Frans

Stina Stjernkvist/SVT nuotr.
Stina Stjernkvist/SVT nuotr.

Šį vakarą Stokholmo mieste vyko tradicinės „Melodifestivalen“ atrankos finalas. Dėl pergalės ir galimybės atstovauti šaliai „Eurovizijoje“ susirungė 12 dalyvių, tačiau po tarptautinės komisijos ir žiūrovų balsavimo paaiškėjo, jog jau gegužę „Globen“ arenoje „Eurovizijos“ finale dainuos Frans su kūrinu „If I Were Sorry“. Atlikėjas komisijos balsavime vienu tašku atsiliko nuo profesionalų favoritu tapusio Oscar Zia, tačiau laimėjo žiūrovų balsavimą ir iš viso surinkęs 156 taškus paliko likusius dalyvius už nugaros. Verta paminėti, jog žiūrovai specialia programėle ir telefonais atidavė daugiau nei 12 milijonų balsų (pernai buvo kiek daugiau nei 1 milijonas). Tokį milžinišką balsavimo šuolį galima paaiškinti tuo, jog šiemet specialios programėlės naudotojai ir finale galėjo atiduoti iki penkių nemokamų balsų už kiekvieną dalyvį. 

Ginos Dirawi ir William Spetz šiandien vestame renginyje svečio teisėmis pasirodė praėjusių metų „Eurovizijos“ nugalėtojas Måns Zelmerlöw, kartu su vaikų choru atlikęs dainą „Heroes“. Vėliau scenoje, švenčiant 15-ąjį „modernios eros Melodifestivalen“ jubiliejų, trumpus pasirodymus surengė nuo 2002 metų atrankoje pasirodę atlikėjai, tarp kurių buvo Mariette, „Timoteij“, Andreas Johnson, Linus Svenning, Anton Ewald, Charlotte Perelli, Sarah Dawn Finer ir kiti. Tiesa, kalbant apie Sarah Dawn Finer, žiūrovai turėjo progą išvysti ir „Eurovizijos“ gerbėjų pamėgto, atlikėjos įkūnijamo personažo Lyndos Woodruff sugrįžimą.

Šiuo metu septyniolikmetis Frans Jeppsson Wall Švedijoje išgarsėjo 2006 metais, kuomet kartu su atlikėju Elias įrašė hitu šalyje tapusią ir populiariausių kūrinių sąraše net 13 savaičių karaliavusią dainą „Who’s Da Man“, skirtą garsiam Švedijos futbolininkui Zlatanui Ibrahimovičiui. Vėliau vaikinas išleido kalėdinį kūrinį „Kul med Jul“, o 2008 metais šalies futbolo rinktinę palaikančią dainą „Fotbollsfest“.

Frans – „If I Were Sorry“:

Kviečiame įvertinti:

[starrater tpl=10]

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

8 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
vilma
vilma
prieš 7 metus

pati graziausia daina

velyvis
velyvis
prieš 8 metus

Įsimenanti, melodinga, bet kažkaip primityvoka.

Mia
Mia
prieš 8 metus

Jei dainos pavadinime yra žodis „sorry”, tai dar nereiškia kad Bieberio dainos kopija. Nes atsižvelgiant į dainų atlikimą, ritmą ir tempą, tai realiai šios dvi dainos visiškai nepanašios

:DD
:DD
prieš 8 metus

biberio „sorry” kopija,ka sau svedai galvoja

Saulius
Saulius
prieš 8 metus

Bieberio sorry…

zigolo
zigolo
prieš 8 metus

viskas ok. zlatan ze zlatan if i were sorry.

j
j
prieš 8 metus

svedai turejo tiek daug geru dainu finale, o pasieme pacia prasciausia, lazy pop stiliaus. jau tokie ispindeje muzikos atzvilgiu….

...
...
prieš 8 metus

Blyn, nezinau…