Yan Renelt nuotr.
Eurovizija 2016 (dalyviai)

Čekijai „Eurovizijoje“ atstovaus Gabriela Gunčíková su balade „I stand“

Yan Renelt nuotr.
Yan Renelt nuotr.

Čekų transliuotojas jau antrus metus iš eilės stengiasi per daug nesireikšti „Eurovizijos“ atrankų sezono metu ir konkurso gerbėjams iš karto pristato tiek uždarai išrinktą atstovę, tiek jos dainą. Šįmet šalį Stokholme pristatys Gabriela Gunčíková su kūriniu I stand. Čekijos baladę parašė Christian Schneider, Sara Biglert ir kelias Lietuvos atrankoje skambėjusias dainas sukūręs Aidan O’Connor.

22-ejų Gabriela gimė Kroměříž mieste, Čekijoje. Atlikėja išgarsėjo pasiekusi televizijos šou „SuperStar“ finalą, o 2011 metais pelnė „Naujojo atlikėjo“ statulėlę „Český Slavík“ apdovanojimuose. Gabriela išleido 2 albumus ir surengė kelis šimtus koncertų Čekijoje ir Slovakijoje. 2013 metais mergina nusprendė tobulinti savo vokalą, todėl susisiekė su garsiuoju vokalo meistru Kenu Tamplinu ir išvyko mokytis į Kaliforniją. Netrukus Gabriela tapo „Keno Tamplino vokalinės akademijos“ veidu ir dažnai buvo įvardijama kaip viena geriausių studenčių ir pasaulinio lygio vokalistė. Grupės „Trans-Siberian Orchestra“ narys amerikietis Paul O’Neill pastebėjo dainininkės talentą ir pasiūlė jai prisijungti prie savo kolektyvo. Gabriela pasirodė dviejuose grupės koncertiniuose turuose, kuriuos sudarė beveik 120 koncertų JAV. Šiuo metu atlikėja nusprendė siekti aukštumų solinėje karjeroje. 

Man tai ypatingai didelė garbė. Šis konkursas turi ilgą istoriją ir tai vienintelis panašaus masto projektas visame pasaulyje, kuris sujungia Europos valstybes muzikos kūriniais. Jis lyg sporto čempionatas, kuriame kalbama apie geriausią dainą ir jos atlikėją“, – savo nuomone apie dainų konkursą pasidalijo Gabriela.

Primename, jog Čekijos atstovė pasirodys pirmajame pusfinalyje, vyksiančiame gegužės 10 dieną. Kaip manote, ar Gabrielai pavyks patekti į didįjį konkurso finalą?

Gabriela Gunčíková – „I stand“:

Kviečiame įvertinti:

[starrater tpl=10]

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Austėja
Austėja
prieš 7 metus

Puiki daina. Tikiuosi pagaliau matysime Čekiją finale.