Krõõt Tarkmeel nuotr.
Eurovizija 2016 (dalyviai)

Estų viltis „Eurovizijoje“ – Jüri Pootsmann

Krõõt Tarkmeel nuotr.
Krõõt Tarkmeel nuotr.

Šeštadienio vakarą Talino „Saku Suurhall“ arenoje vykusiame „Eesti Laul 2016“ finale sprendėsi dešimties estų grupių ir atlikėjų likimas. Jie visi kovojo dėl galimybės būti Estijos „vėliavnešiu“ šių metų „Eurovizijos“ dainų konkurse, tačiau laimė nusišypsojo tik vienam – į Stokholmą keliaus Jüri Pootsmann.

Finalo dalyviai, savo dainas atlikę po vieną kartą, sulaukė televizijos žiūrovų ir žiuri sprendimo – į superfinalą jie delegavo tris daugiausia taškų surinkusius konkursantus. Galutinį sprendimą, kuri „Eesti Laul 2016“ daina skambės „Eurovizijoje“, priėmė tik žiūrovai. Būtent jie daugiausia balsų atidavė už Jüri Pootsmann kūrinį „Play“.

Superfinalo rezultatai:

  1. Jüri Pootsmann – Play“
  2. Laura – Supersonic“
  3. Cartoon feat. Kristel Aaslaid – Immortality“

„Eesti Laul 2016“ nugalėtojui taip pat atiteko 3 tūkst. eurų. Šią sumą papildė ir Estijos autorių bei Estijos atlikėjų asociacijos įsteigti 1,5 tūkst. eurų (už I vietą) ir 500 eurų (už II ir III vietas) piniginiai prizai.

Renginį vedė estų aktorius, atlikėjas, rašytojas ir televizijos laidų vedėjas Ott Sepp kartu su aktoriumi, komiku Märt Avandi. Finalą pradėjo bendras vedėjų ir pernai metais Estijos garbę gynusių Elina Born ir Stig Rästa pasirodymas. Svečių teisėmis šį vakarą pasirodė ir jaunasis suomių dainininkas Isac Elliot bei kartą Estijai jau atstovavusių Maarja-Liis Ilus ir Ivo Linna duetas.

21-erių estų atlikėjas Jüri Pootsmann šalyje išgarsėjo pernai dalyvaudamas muzikiniame šou „Eesti otsib superstaari“. Vaikinas ne tik pelnė daug žiūrovų simpatijų, bet ir tapo šio šou nugalėtoju. Sėkmingąjį „eurovizinį“ Jüri kūrinį „Play“ parašė Fred Krieger, Vallo Kikas ir Stig Rästa, kuris yra ir praėjusių metų Estijos dainos Goodbye to Yesterday“ autorius.

Ar Jüri pavyks pagerinti pernai metų estų dueto pasiektą 7 vietą sužinosime jau gegužės 10-ąją pirmojo „Eurovizijos“ pusfinalio metu.

Jüri Pootsmann – „Play“:

Kaip Jums toks Estijos pasirinkimas? Kviečiame įvertinti:

[starrater tpl=10]

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Vita
Vita
prieš 8 metus

Irgi toks nejudantis, balsas siurkstus, ne konkurentas Donatui. Daina neidomi, senamadiska, retro kazkokia.

...
...
prieš 8 metus

Man neina suprasti kodel Laura atliko sena dainos versija. Jei ten naujoji versija, tai tikrai ne geresne..

Egle
Egle
prieš 8 metus

Estai, kaip visad parodė, kad turi puiku muzikos skonį ir supratimą 🙂