Jamala ( nuotr. iš asmeninio atlikėjos albumo)
Eurovizija 2016 (atrankos)

Ukrainos nacionalinėje atrankoje pasirodys 18 dalyvių

Jamala
Jamala (Usadbajazz nuotr.)

Šiandien į „Euroviziją“ po metų pertraukos grįžtančios Ukrainos transliuotojas paskelbė sąrašą dalyvių, kurie susikaus dėl teisės atstovauti šaliai dainų konkurse. Vasario 6 ir 13 dienomis atlikėjai varžysis dviejuose pusfinaliuose, o vasario 21 dieną įvyks didysis finalas, kurio metu ir paaiškės nugalėtojas. Dalyvius vertins ne tik žiūrovai, tačiau ir komisija, kurią sudarys kompozitorius Valerijus Meladze, 2004 metų „Eurovizijos“ nugalėtoja Ruslana ir 2007 metais Ukrainai atstovavęs Andrijus Danilko, geriau žinomas kaip Verka Serdiučka.

Nacionalinėje atrankoje pasirodys keletas „Eurovizijos“ gerbėjams jau pažįstamų atlikėjų. Nebe pirmą kartą į konkursą grįžti bandys 2009 metais Rusijai atstovavusi Anastasija Prikhodko, dėl pergalės taip pat kovos 2011 metų Ukrainos atrankoje 3 vietoje likusi Jamala, taip pat 2008 metų „Vaikų Eurovizijoje“ dalyvavusi Viktorija Petryk ir 2014 metų nacionalinėje atrankoje dalyvavusi merginų grupė „NeAngely“.

Visi Ukrainos nacionalinės atrankos dalyviai:

  1. Aida Nikolaychuk;
  2. Alloise;
  3. Anastasia Prikhodko;
  4. Arkadiy Voytyuk;
  5. Brunettes Shoot Blondes;
  6. Jamala;
  7. Japanda;
  8. Lavika;
  9. NeAngely;
  10. Peaks of Kings;
  11. Pringlez;
  12. Pur:Pur;
  13. SunSay;
  14. Svetlana Tarabarova;
  15. The Hardkiss;
  16. Tonya Matvienko;
  17. Viktoria Petryk;
  18. Vladislav Kurasov.

Primename, kad paskutinė Ukrainos atstovė, 2014 metais Kopenhagoje dainavusi Marija Jeremčiuk, dainų konkurso finale užėmė aukštą 6 vietą. Ukraina yra viena iš kelių šalių, kurių visi atstovai nuo 2004 metų pateko į „Eurovizijos“ finalą.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
vVee
vVee
prieš 8 metus

Awww… Viktorija <3 Favoritė