Nuotr. iš asmeninio atlikėjos albumo
Eurovizija 2016 (atrankos)

Po 14 metų atstovauti Maltai į „Euroviziją“ grįžta Ira Losco

Nuotr. iš asmeninio atlikėjos albumo
Nuotr. iš asmeninio atlikėjos albumo

Šį vakarą jau penktoji šalis rinkosi savo atstovą šių metų „Eurovizijos“ dainų konkursui. Maltos nacionaliniame finale, kuriame susirungė 14 dalyvių, įveikusių pusfinalį, pergalę išplėšė 68 taškus surinkusi Ira Losco su daina „Chameleon“. Atlikėja surinko didžiausią įmanomą balų skaičių iš televizijos žiūrovų, taip pat ją labiausiai palaikė trys iš penkių komisijos narių. Antrojoje vietoje su 58 taškais liko Brooke su kūriniu „Golden“. Renginyje taip pat pasirodė ir kūrinius publikai dovanojo pernai „Eurovizijoje“ šaliai atstovavusi Amber, taip pat „Vaikų Euroviziją 2015“ laimėjusi Destiny Chukunyere.

Viena iš populiariausių Maltos atlikėjų Ira Losco šalyje išgarsėjo 2002 metais. Tuomet mažai kam žinoma atlikėja, anksčiau dainavusi grupėje „Tiara“, buvo išrinkta atstovauti šaliai „Eurovizijoje“ ir Taline užėmė antrą vietą, nusileidusi tik 12 taškų daugiau surinkusiai nugalėtojai Marie N iš Latvijos. Vėliau atlikėja tęsė solinę karjerą, išleido net penkis studijinius albumus, triumfavo įvairiuose šalies apdovanojimuose. 2008 metais šalies prezidento nutarimu Irai buvo skirtas Maltos Respublikos medalis.

Verta paminėti, jog Maltos nacionalinės atrankos taisyklės šiemet leidžia nugalėtojai modifikuoti arba iš viso pakeisti „eurovizinį“ kūrinį. Dėl šios priežasties dar reikės palaukti oficialaus patvirtinimo, jog būtent „Chameleon“ skambės Stokholme.

                                                    Ira Losco – „Chameleon“:

YouTube player

Primename, kad Ira Losco pasirodys viename iš dviejų „Eurovizijos“ pusfinalių, vyksiančių gegužės 10–12 dienomis. Pernai šaliai atstovavusi atlikėja Amber su daina „Warrior“ pusfinalyje užėmė 11 vietą ir į finalą nepateko.

Kviečiame įvertinti Maltos pasirinkimą:

[starrater tpl=10]

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

10 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Vycka
Vycka
prieš 8 metus

Nelaimes ji, nesvaikit, barzdos ji neturi…

fillip
fillip
prieš 8 metus

Na tenka tik sutikti su daugumos teigiamais ir aukštai šios šalies šansus vertinančiais komentarais. Puiki daina puiki atlikėja. 🙂

Hideo
Hideo
prieš 8 metus

Dabar jau tikiu jog Malta bus mano top 10 ir galbūt net labai aukštai 🙂 ir Tikiu jog finale ji bus aukštai top 10 jei tik k nelaimės dar 🙂

sanji
sanji
prieš 8 metus

kad kiek pastebiu tas rytis cia nickus kopina ir raso uz kitus ir ale ne jis nu bet apie ji tai tiesa sako kazkoks mazvaikis.

to alex
to alex
prieš 8 metus

Sakai neverta demesio kreipti, bet kazkodel pats ji kreipi vos sulaikydamas vidurius.

alex
alex
prieš 8 metus

Ryti nebūtum bukas lietuvis is kaimo nieko ir nesakyciau bet tokie komentarai jau kai chate bazarini belekokius sudus ir zmones varo ant taves tai dabar vapse taip nusisnekejai. na aisku pamatysi rezultatus eurovizijoj ir nebediskutuosi tokiu apgailetinu minciu i kurias neverta demesio kreipt tik nervina kad visur knysli kisi..

Rytis už Aistę
Rytis už Aistę
prieš 8 metus

Lietuvos atrankoje yra žymiai geresnių dainų.

Spartacus
Spartacus
prieš 8 metus

WOW. Kazkaip jau baugu net laukt EUROVIZIJOS cia kazkas neitiketino. 🙂

xaaavier xaver
xaaavier xaver
prieš 8 metus

o tai jau tituluoti atlikejai gryzo smagu ziuret amazing song tiek galima pasakyt amazing sinnger fantastika na jei jau 2002 uzeme 2 vieta su 7th wonder tai manau kad cia istikruju labai realu i eurovizijos 2016 titula ir laimetojos daina kadangi viskas man kiek primina dima bilana kai jis 2006 liko antras o 2008 laimejo.

sanji
sanji
prieš 8 metus

Panasu, kad pakvipo laimetoja.. (2016 eurovision)