Deimante photography nuotr.
Eurovizija 2016 (atrankos)

Dainomis istorijas pasakojanti Alice Way: linkiu rasti muziką, kuri palaiko ir įkvepia

Justino Rimeikio nuotr.
Justino Rimeikio nuotr.

Tęsiame pažintį su nacionalinės atrankos dalyviais. Šįsyk pakalbinome dainininkę ir dainų kūrėją Alice Way. Savo muzika ji kuria istorijas, o į jos skambesį ir žodžius sudeda ilgesį laikams, kuriuose niekuomet negyveno, o taip pat ir pasakojimus apie dalykus, kurie išties įvyko.

„Vieniems mano muzika primena kino filmų garso takelius, kiti ją įvardija kaip „mistišką“, bet turbūt kiekvienas, gerai paieškojęs, rastų ten ir savo istoriją. Gal bent tarp eilučių. Arba tarp garsų. Man, kuriant muziką, labai svarbus trapumas, autentiškumas. Noriu, kad dainos mintyse sukeltų ryškius vaizdus ir susuktų dar nesukurtus kino filmus“, – sako jauna, perspektyvi atlikėja, kuri ir toliau varžosi dėl galimybės atstovauti Lietuvai „Eurovizijoje“.

Mergina neslepia, kad buvo labai keista laukti užsienio komisijos ir žiūrovų balsavimo rezultatų. Dainininkę nustebino ne tik jos pačios pasirodymas, bet ir kiti atrankos dalyviai.

„Manau, nuo pirmos laidos jau tapo aišku, kad šiemet „Eurovizijoje“ gali nutikti bet kas. Kita vertus, ir anksčiau konkursas būdavo pakankamai nenuspėjamas, turbūt tai viena priežasčių, kodėl jis ir susilaukia šitokio didžiulio žmonių dėmesio“, – svarsto Alice Way.

Deimante photography nuotr.
Deimante photography nuotr.

Visgi atlikėja ryžosi išmėginti savo jėgas šių metų atrankoje. Pasak merginos, konkursas jai įdomus daugeliu prasmių.

„Eurovizijos“ pasaulis labai spalvotas, su juo dirba itin įdomūs žmonės, todėl dalyvavimas jame yra smagus procesas. Pasiryžau, nes norėjau išbandyti kažką visiškai naujo, man keisto ir nebūdingo, o ir idėja su „Hero“ atstovauti Lietuvai, nemeluosiu, skambėjo viliojančiai“, – atvirauja atrankos naujokė.

Nors mergina ir neturi tiek „eurovizinės“ patirties, kiek kai kurie šių metų atrankos dalyviai, ji pastebi, kad konkurencija tarp dalyvių visgi jaučiama ir pasireiškia ganėtinai keistai. Kaip sako pati Alice Way, viskas labai priklauso nuo konkrečių atlikėjų.

„Vieni žiūri į kolegas iš aukšto, kiti maloniai bendrauja ir „žaliajame” kambaryje pilnu balsu traukia kitų konkursantų dainas. Aš turbūt labiau iš tų, kurie traukia dainas“, – prisipažįsta ji.

Kūryba ir Alice Way – neatsiejami. Mergina kuria ne tik muziką, dainų žodžius, bet ir rašo poeziją, prozą ir visa tai – iš gyvenimo.

„Juk visada visko labai daug vyksta. Net kai nevyksta. Šiaip žmonės yra nuostabus įkvėpimo šaltinis, nepriklausomai nuo to, mėgsti juos ar ne“, – teigia Alice.

„Euroviziniam“ kūriniui „Hero“ mergina pati parašė žodžius, o muziką kūrė kartu su vienu garsiausių šalies muzikos prodiuserių Leonu Somovu. Jai ši daina labai svarbi, galbūt dėl to ir išgyvena tokį jaudulį ją atlikdama.

Deimante photography nuotr.

„Tai daina apie kasdienybės herojus, mūsų gyvenimo herojus, tuos, kurie išdrįsta būti drąsūs, pasiaukoti, kažką keisti. Dainoje nekalbu apie pasaulinę taiką ir kažkokią kosminę vienybę. Taip, tai gražūs tikslai, bet šiais laikais aplink gana daug chaoso tiek politinėje, tiek privataus gyvenimo plotmėje. Tad labai reikia pavienių herojų, kurie patys sau išdrįstų pasakyti „aš pakankamai stiprus“, tačiau dėl to neturėtų paaukoti savo emocijų ir jausmų, – dainos žinutę atskleidžia kūrėja. – Taip pat „Hero“ yra apie beprotišką ilgesį, kuris aplanko, kai mūsų herojai palieka šį pasaulį ir kai suprantame, kad, nepaisant viso savo nuostabumo, jie taip pat buvo trapūs ir verkė. Klausimas, ar mes pastebėjom?“

Alice Way sako, kad jau apgalvojo ateinančio pasirodymo detales ir bandys pasinaudoti komisijos patarimais. „Turiu gana aiškią viziją, pamatysim, kaip pavyks ją įgyvendinti. Į komisijos pastabas atsižvelgsiu, nežinau, ar į kiekvieną, bet į kai kurias tikrai“, – tikina konkursantė.

Lietuvos melomanams ši įspūdinga ugniaplaukė nėra nežinoma. Alice rengia koncertus, dalyvauja muzikos festivaliuose, 2013 metais išleido EP „Wanderlust“. Ateities planuose – ilgai brandintas debiutinis albumas, kurio skambesys, kaip sako pati kūrėja, daug kartų keitėsi, kol pagaliau tapo toks, koks turi būti. Albume bus ne tik jau išleistos dainos „Home“ ir „Vanity Fair“, bet dar visiškai negirdėti kūriniai, tarp kurių ir studijinė „Hero“ versija.

„Tai yra albumas, pilnas kontrastų, tačiau išlaikantis specifinę spalvą, kurią sukūrėme kartu su Leonu Somovu. Sunku sudėti ją į žodžius, tad nekantrauju, kada galėsite išgirsti!“ – džiaugiasi atrankos dalyvė.

Alice Way palinkėjimas „Eurodienos“ skaitytojams:

„Linkiu visuomet būti drąsiems ir nepamiršti, kad kol kiti žmonės visuomet pastebi tavo sėkmes ir nesėkmes, tik tu vienas žinai tikrąsias istorijas ir nepriklausomai nuo to, papasakosi jas ar ne, jos daro tave stiprų ir unikalų. Na, o tais kartais, kai stipriam būti per sunku ir visko darosi per daug, linkiu rasti muziką, kuri palaiko ir įkvepia!“

Mes dėkojame Alice Way už nuoširdžius atsakymus, linkime stipraus kūrybinio vėjo ir, žinoma, sėkmės nacionalinėje atrankoje! Jaunąją dainininkę galėsite pamatyti jau vasario 6 d. kartu su kitais 9 atlikėjais, jau įveikusiais pirmąjį atrankos etapą.

Alice Way pasirodymas atrankoje:

YouTube player

Sekite muzikinį Alice Way kelią: Facebook TwitterInstagramYoutubeSoundcloud | Spotify

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

6 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Svetur
Svetur
prieš 8 metus

Neblogai! Sėkmės kituose etapuose parodyti visas savo balso galimybes.

j
j
prieš 8 metus

neįžvelgiu čia jokio kopijavimo. kaip tik daina parasyta Leon Somov, o jo kūryba savotiško šarmo turi, kurio niekaip nenukopijuosi. atlikėja tik galėtų labiau pasistengti, pasirodymas neįtikino.

Zilva
Zilva
prieš 8 metus

LTU, na čia viena iš tokių nerašytų taisyklių eurovizijoje. Kaip ir pvz, kad ta pati šalis nelaimi du kartus iš eilės (naujais laikais).

LTU
LTU
prieš 8 metus

Bet ar žmogus šitiek išsisėmęs turėjo būti, kad nieko kito, kaip tik „Hero” nesugalvojo? Net jei ir nebuvo jokių tikslų kopijuoti/vogti idėją, bet ar tu žmogeliuk ant tiek kvailas, kad nežinai, jog negalima taip akivaizdžiai kartoti tokių pačių ne šiaip tik nugalėtojo idėjų. Bet ir apskritai visų pernykščių atlikėjų idėjų? Ar tu gal šiaip nežinai kas pernai laimėjo?? Tikrai nesuprantu.

LOLO
LOLO
prieš 8 metus

Man labai patinka si daina, bet atlikeja nelabai… ir taip visada buna 🙂

Aurimas
Aurimas
prieš 8 metus

Gera atlikėja, įdomus kūrinys, man patiko.