Eurovizija 2016 (atrankos)

Konkursinį kūrinį netrukus pristatysianti Petunija: tai lyg dialogas tarp šiandienos ir ateinančios dienos

petunija5Vakar LRT didžiojoje studijoje vyko pirmasis 2016 metų Lietuvos nacionalinės atrankos filmavimas, kurio metu konkurso sceną išbandė pirmieji dalyviai, atėję į atranką su savo dainomis. Tarp jų – atlikėja Petunija, kuri tikisi atstovauti mūsų šaliai Stokholme su kūriniu „Tomorrow“. Labai džiaugiamės, galėdami pakalbinti šią dainininkę ir sužinoti daugiau apie jos dainą ir pasiruošimą „Eurovizijai“.

– Visų pirma, paprašysiu trumpai papasakoti apie savo karjerą. Kiek laiko muzikuojate? Kur galima išvysti Jūsų pasirodymus?

Gyčio Vidžiūno nuotr.
Gyčio Vidžiūno nuotr.

– Kai buvau šešerių, mama nuvedė mane į B. Dvariono muzikos mokyklą. Septynerius metus mokiausi groti fortepijonu, tačiau labiau norėjau dainuoti, tad fortepijoną teko palikti nuošalėje. Ten pat baigiau ir džiazinio dainavimo klasę. Tuo metu dalyvavau įvairių ansamblių veikloje, o viename iš jų susipažinau su būsima savo scenos partnere. Kartu pradėjome kurti, taip gimė elektroninės popmuzikos grupė „Shamanna Bug“. Iš pradžių pasirodydavome paprastuose koncertuose draugams, tačiau pamažu tai išaugo į puikų projektą, kuriame dirbo visa komanda. Šioje grupėje dainavau ir kūriau beveik ketverius metus – išleidome penkis radijo singlus, nufilmavome vaizdo klipą, pasirodydavome įvairiuose muzikos festivaliuose. Nuo 2015 m. prisistatau kaip solo atlikėja. Tiesa, gan netikėtai šią vasarą prisijungiau prie įvairių tautų folkmuzikos grupės „Marga Muzika“. Tai man naujai atrastas žanras, tačiau taip pat labai įdomus.

– Ar „Petunija“ yra pseudonimas? Jeigu taip, kokia yra jo atsiradimo istorija?

– Petunijos pseudonimu jau senokai esu pasivadinusi internetinėje erdvėje. Atsiradimo istorija labai paprasta – draugė juokais taip pavadino ir man labai patiko. Kai reikėjo galvoti pseudonimą, ilgai rinkausi, tačiau nė vienas taip netiko, kaip šis. O ir gėles šiuo pavadinimu labai pamėgau. Dauguma draugų taip į mane ir kreipiasi.

petunija2– Ar anksčiau stebėjote „Eurovizijos“ dainų konkursą? Kas Jus paskatino išbandyti savo sėkmę Lietuvos nacionalinėje atrankoje?

– Drąsiai galiu save vadinti „Eurovizijos“ gerbėja. Stebiu šį konkursą kiek save pamenu. Kelerius metus iš eilės tiksliai nuspėju laimėtojus dar konkursui neįsibėgėjus. Stebiu naujienas, man įdomūs kitų šalių atstovai. Minčių sudalyvauti buvo ir anksčiau, tačiau nesijaučiau tvirtai, neturėjau tinkamo kūrinio. Šiais metais tikiu, kad mano daina yra stipri.

– Papasakokite plačiau apie savo konkursinį kūrinį. Kokią žinutę mėginsite pranešti žiūrovams?

– Daina „Tomorrow“ yra apie tai, kaip kiekvieną dieną tikimės iš rytojaus vis naujų dalykų. Tai lyg dialogas tarp šiandienos ir ateinančios dienos. Nors ne visada mūsų lūkesčiai pasiteisina, tuomet telieka laukti kito rytojaus. Dainą planuojame paviešinti dar prieš pasirodant pirmajai „Eurovizijos“ atrankų laidai.

12483723_1685221738387285_201750485_n
Gyčio Vidžiūno nuotr.

– Kurti dainą Jums padėjo muzikos prodiuseris Vilius Tamošaitis-GeraiGerai. Kada ir kokiu būdu susikirto Jūsų kūrybiniai keliai? Ar išvysime jį kartu su Jumis scenoje?

– Su Viliumi susipažinome viename pirmųjų grupės „Shamanna Bug“ koncertų. Galima sakyti, kad jis išmokė mane suprasti ir pamilti elektroninę muziką, parodė neribotas šios muzikos galimybes. Vilius visada kupinas idėjų ir jomis noriai dalijasi. Praėjusią vasarą išleistame GeraiGerai albume yra daina „Come closer“, kurią aš atlieku. Tačiau ji skiriasi nuo mano konkursinės dainos. „Tomorrow“ galima išgirsti kiek kitokį skambesį, kuris labiau atspindi kryptį, kuria norėčiau judėti aš. Į sceną šįkart lipsiu viena, tačiau Viliaus akis viską stebi (šypsosi – red. pastaba).

– Kaip manote, ar siekiant sulaukti dėmesio „Eurovizijoje“, būtina rengti pompastiškus šokių, ugnies ar fejerverkų kupinus pasirodymus?

– Esame aiškiai numatę, kokią žinutę norime perduoti pasirodymo metu. Mėgstu minimalizmą, fejerverkai ir ugnies šou nėra man labai prie širdies (žinoma, niekada nesakyk niekada). Šiuo atveju man mažiau yra daugiau. Į šį konkursą žiūriu rimtai, todėl esu labai dėkinga žmonėms, kurie prisidėjo prie mano vakarykščio pasirodymo. Scenoje pasirodymą papildė vizualizacijų meistro Arminverx iš Norvegijos kurtos vizualizacijos, vilkėjau dizainerės Julia Janus rūbus, o šukuosena pasirūpino stilistė Sandra iš „Salonas Odekolonas“. Tai pirmas mano kartas „Eurovizijos“ atrankos scenoje, todėl norėjosi, kad jis būtų visapusiškai gerai atliktas.

petunija6– Ką manote apie buvusius Lietuvos atstovus „Eurovizijoje“? Ką palaikėte labiausiai?

– Vieną pirmųjų su „Eurovizija“ susijusių nusivylimų patyriau tuomet, kai buvęs „Amberlife“ solistas Edgaras Lubys prieš daugelį metų nelaimėjo Lietuvos nacionalinės  atrankos. Tuomet būdama paauglė priverkiau visas namie esančias pagalves, tačiau vis tiek palaikiau mūsų atstovus didžiojoje „Eurovizijoje“. Praėjusių metų atrankos nugalėtojai buvo mano favoritai, labai džiaugiausi jų pergale. Manau, kad Monika ir Vaidas pasirodė tikrai puikiai.

Ką norėtumėte pranešti ar palinkėti „Eurodienos“ skaitytojams, kurie nekantriai laukia Lietuvos atrankos ir Jūsų pasirodymo?

– Tiesiog, palaikykite tuos, kurie Jums atrodys labiausiai to verti. Kalbėdama apie savo pasirodymą, linkiu būti atviriems netradiciniam skambesiui (šypsosi – red. pastaba).

Linkime Petunijai didžiausios sėkmės „Eurovizijos“ atrankose ir tikimės, jog kruopščiai apgalvotas pasirodymas nepaliks abejingų ir užtikrins atlikėjai bilietą į tolimesnius etapus. Primename, jog Petunijos ir kitų pirmosios laidos atlikėjų pasirodymus išvysime jau šį šeštadienį 21 val. per LRT televiziją.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus