Eurovizija 2016 (atrankos)

Pirmajame Lietuvos nacionalinės atrankos ture susirungė du buvę Lietuvos atstovai

Atrankos vedėjai
Atrankos vedėjai

Sausio 5-osios vakarą LRT didžiojoje studijoje prasidėjo nacionalinė Lietuvos atranka į šių metų „Euroviziją“. Šį vakarą buvo nufilmuota pirmoji laida, kurioje pasirodė aštuoni dalyviai. Renginį vedė Andrius Rožickas ir Gerūta Griniūtė, o dalyvius vertino Darius Užkuraitis, Ramūnas Zilnys, Donatas Ulvydas ir Dalia Michelevičiūtė. Verta paminėti, jog jau trečius metus šalies atstovą rinkti padės ir tarptautinė komisija, balsuosianti šeštadienį.

Alice Way
Alice Way

Pirmoji į sceną žengė atlikėja Alice Way, atlikusi kūrinį „Hero“. Dariui Užkuraičiui kūrinys, parašytas pačios Alice Way ir Leono Somovo, priminė praėjusių metų „Eurovizijoje“ sužibėjusią latvę Aminatą, tačiau muzikologas pastebėjo, kad daina buvo tolygi, be kulminacijos. Pasak Donato Ulvydo, Lietuvos masteliu pasirodymas buvo geras, tačiau trūko parako ir Europoje to neužtektų. Aktorei Daliai Michelevičiūtei Alice Way priminė aistringą veikėją iš kosmoso, o Ramūnui Zilniui – Laną Del Rey. Visgi, visi komisijos nariai skyrė komplimentus kūrinio bendraautoriui Leon Somov.

Antrasis pasirodė Dovydas Petrošius su kūriniu „Starlight“. Daliai Michelevičiūtei pritrūko ryšio tarp atlikėjo ir dainuojančių šokėjų. Darius Užkuraitis kūrinio metu pasijautė nejaukiai, taip pat teigė, jog „Eurovizijoje“ reiktų išsiskirti iš kitų, o ši daina tokios galimybės nesuteikia. Ramūnas Zilnys išreiškė nuomonę, jog toks kūrinys galėtų laimėti nebent Kazachstane arba San Marine, kur šalys neturi patirties šiame konkurse arba neturi ką siųsti. Donatas atlikėjui patarė kiauras dienas ir naktis žiūrėti senus „Eurovizijos“ įrašus ir ieškoti savo cinkelio, tiesa, pridūrė, jog patarimas galioja, jeigu Dovydas laimėtų atranką.

Behind The Moon
Behind The Moon

Grupė „Behind the Moon“ šių metų atrankoje pristatė kūrinį „Did It All“. Ramūnas Zilnys džiaugėsi, kad grupės lyderė Ugnė Smile, anksčiau jau bandžiusi laimę nacionalinėje atrankoje, lieka ištikima savo vertybėms. Donatui Ulvydui pasirodymas buvo tarsi atgaiva po pirmųjų dviejų kūrinių. Aktorės Dalios Michelevičiūtės nuomone, tai buvo nuoširdus noras atspindėti ore tvyrančią karo ir vidinės kovos atmosferą. Dariui Užkuraičiui Ugnė kelia simpatijas, tačiau kūrinys muzikologui pasirodė senamadiškas.

Erica Jennings
Erica Jennings

Ketvirtoji scenoje pasirodė Erica Jennings. Atlikėjos kūrinys „Leading Me Home“, panašu, sužavėjo komisiją. „Čia buvo muzika, o ne šou. Dainavo visi fantastiškai. Galima buvo pagalvoti, kad pritarė juodaodės vokalistės. Buvo stilingas, gražus pasirodymas“, – sakė Darius Užkuraitis. Ramūnas Zilnys teigė: „Tokios gražios dainos susiejamos su tam tikra socialine tema. Jeigu būtų mano valia, šio pasirodymo metu ekranuose rodyčiau pabėgėlių veidus, nes ši tema yra aktuali.“ Donatui Ulvydui daina pasirodė kalėdinė, tačiau režisieriui tai buvo pirmasis kūrinys, per kurį jis trumpam mintimis nusikėlė į Švediją.

Pernai su Mia pasirodžiusi Elena Jurgaitytė šiemet laimę atrankoje bando kaip solistė. Atlikėjos kūrinys „I Won’t Come Back“ Dariaus Užkuraičio neužkabino. Daliai pasirodymas sukėlė įvairių apmąstymų – ji merginai patarė labiau pagalvoti apie aprangą. Donato Ulvydo neįtikino nei šokėjų grimas, nei daina.

Šeštasis vakaro dalyvis – Jungtinėje Karalystėje gyvenantis Vlad Max. Vaikinas, atlikęs dainą „Don’t Wanna Let It Go“, iš komisijos sulaukė nemažai pastabų. Ramūnas Zilnys pastebėjo, jog Vlado vokalui trūko tvirtumo, o dėl silpno atlikimo net nėra verta kalbėti apie dainą. Darius Užkuraitis mano, jog atlikėjui yra anksti ne tik pasirodyti „Eurovizijos“, tačiau ir apskritai didžiojoje scenoje.

Petunija
Petunija

„Vos žengęs ant scenos atrodei neužtikrintas“, – sakė Donatas Ulvydas. Daliai pasirodymas priminė jaunystės ir diskotekų laikus. Nors komisija patarė susirasti vokalo pedagogą, Vlad pasigyrė, jog jo mokytojas Jungtinėje Karalystėje dirba su tokiais dainininkais, kaip Adele.

Priešpaskutinė, septintuoju numeriu dėl vietos kitame etape kovosianti atlikėja – Petunija. Scenoje mergina pasirodė su kūriniu „Tomorrow“. Režisieriui Donatui Ulvydui kažko pritrūko, o pats vyras dažniau žiūrėjo į pritariančiąsias vokalistes nei pagrindinę atlikėją. Pasak Ramūno Zilnio, viską reiktų dar tobulinti, nes Petunija dėmesį skyrė tik savo vokalui. Muzikologui Dariui Užkuraičiui pritrūko veiksmo, o aktorė Dalia Michelevičiūtė palinkėjo gero vėjo ir prodiuserių.

Donatas Montvydas
Donatas Montvydas

Aštuntasis scenoje – Donatas Montvydas su daina „I’ve Been Waiting For This Night“. Tai buvo tikriausiai vienintelis šio vakaro pasirodymas, kurio metu fotografai budėjo iki galo, nes tikėjosi suktuko. Deja, jo nesulaukėme. Režisierius Donatas Ulvydas teigė, jog atlikėjas nesugebėjo vienas užpildyti visos scenos. Dariui Užkuraičiui pritrūko jėgos, nors dėl Donato meistriškumo jam abejonių nekilo. Daliai Michelevičiūtei Donatas pasirodė charizmatiškas, tačiau aktorei norėtųsi papildomų vizualizacijų ir kažkokio individualumo. Ramūnui Zilniui kūrinys pasirodė geresnis už „Love Is Blind“. Jis patarė Donatui išspausti iš pasirodymo viską, nes kol kas jis neatrodė vienareikšmiškai pergalingai.

Lietuvos komisijos balai: 

lentelee

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus