Eligija photography nuotr.
Eurovizija 2016 (atrankos)

Į Lietuvą dėl nacionalinės atrankos sugrįžusi Lawreigna: apsnūdusiame kiaute gyvenimas gali pasirodyti tuščias [IŠGIRSKITE KŪRINĮ]

Eligija photography nuotr.
Eligija photography nuotr.

Šį kartą pakalbinome žaviąją atlikėją Lawreigną. Pasitikėjimo savimi ir ryžto nestokojanti dainininkė aktyviai koncertuoja Didžiojoje Britanijoje ir nebijo išbandyti savo jėgų kitų šalių, pavyzdžiui, Rusijos, Moldovos ar Rumunijos, muzikos konkursuose. Jau netrukus Lawreigna kovos dėl teisės atstovauti savo gimtinei Lietuvai 2016 metų „Eurovizijos“ dainų konkurse.

– Nors spėjote pasisemti nemažai patirties užsienyje, atrankos žiūrovų, greičiausiai, būsite vertinama kaip naujas veidas šalies muzikos padangėje. Kiek laiko dainuojate scenoje ir kuriate muziką?

– Tikiuosi, žiūrovai šiltai mane priims ir norės susipažinti su mano kūryba, darbais ir stiliumi. Dainuoti pradėjau dar nuo darželio laikų, kadangi būtent ten buvo pastebėtas mano talentas. Vėliau teko pasirodyti mokyklos ir universiteto renginiuose, taip pat turėjau galimybę išbandyti šokius ir vaidybą. Dainų žodžius pradėjau kurti paauglystėje, kadangi jais galėjau perteikti savo ir man brangių žmonių išgyvenimus.

– Kokia yra pseudonimo „Lawreigna“ atsiradimo istorija?

– Seniau mano sceninis pseudonimas buvo „Laurita“. Nusprendžiau jo atsisakyti, kai aptikau atlikėją tokiu pačiu vardu. Naujas pseudonimas turėjo ne tik asocijuotis su mano vardu – Laura, bet ir apibūdinti mane kaip asmenybę. Nuo pat mažens turėjau tvirtą nuomonę, laikiausi ir laikausi tam tikrų taisyklių, pasitikiu savimi. Taip ir gimė „Lawreigna“, jungianti du angliškus žodžius – „Law“ (liet. „taisyklė“) ir „Reign“ (liet. „viešpatavimas“).

Krish photography nuotr.
Krish photography nuotr.

– Kas Jus pastūmėjo dalyvauti lietuvių atrankoje į „Euroviziją“?

– Žmogus – ne stabas, kiekvienam būtina siekti pažangos ir žengti pirmyn. Aš taip pat trokštu išbandymų ir potyrių naujose srityse. Nusprendžiau, kad laikas save grūdinti, nes apsnūdusiame kiaute gyvenimas gali pasirodyti tuščias. Todėl ir pateikiau paraišką Lietuvos atrankos organizatoriams. Be to, savo muzikinę veiklą ateityje sieju ne tik su Didžiąja Britanija ar kitomis šalimis, bet ir su Lietuva, kurioje gimiau, augau, tobulėjau ir pradėjau savo kelionę solinės karjeros link.

– Ar į konkursą žengiate su savo daina? Kaip trumpai galėtumėte ją apibūdinti?

– Konkurse pristatysiu specialiai man sukurtą dainą „Falling“, kurią parašė Didžiojoje Britanijoje gimęs kompozitorius Philip Bloom. Tai yra mūsų antrasis bendras projektas, kuris turėtų taip pat sėkmingai sudominti klausytoją, kaip ir daina „Love on the beach“. Kūrinys „Falling“ yra apie meilę, kuri ilgai blaškėsi, buvo skaudinama, tačiau po ilgų paieškų ir nusivylimų pagaliau buvo apdovanota šiltais jausmais.

– Esate susikūrusi drastišką ugninį įvaizdį, o scenoje nebijote eksperimentuoti su rūbais ir makiažu. Kokį įspūdį tikitės sukelti žiūrovams?

– Deja, negalėčiau sutikti, jog mano įvaizdis yra drastiškas. Mes gimstame su tam tikromis savybėmis ir charakterio bruožais, būtent jie ir suformavo plačią mano sceninio įvaizdžio amplitudę. Išties gali atrodyti, kad mano įvaizdis griauna įprastą provincialų jaukumą, tačiau tuo pačiu jis traukia žiūrovo akį ir domėjimąsi kažkuo neįprastu, neatitinkančiu kasdienės visuomenės standartų. Įvaizdžio visuma yra gaivalinga, ugninga, pilna vidinės aistros. Pastaroji vienareikšmiškai atsispindi tiek mano muzikoje, tiek dramatiškuose sceniniuose rūbuose.

– Besigrožėdami Jūsų išskirtine ir ryškia išvaizda, tikimės konkurse išvysti ne ką mažiau stulbinantį pasirodymą. Kuo bandysite pavergti publiką?

– Norėčiau tai išlaikyti paslaptyje, tačiau pažadu atskleisti savo dainos istoriją, kuri bus kupina palaimos.

Gyles photoart nuotr.
Gyles photoart nuotr.

– Pagal paskelbtas taisykles, atrankos koncertų maratonas turėtų trukti maždaug du mėnesius. Kaip tuo metu planuojate derinti savo muzikinę veiklą Londone ir Vilniuje?

– Savo muzikinę veiklą Londone esu šiek tiek pristabdžiusi, kadangi visas jėgas investuoju į „Eurovizijos“ atranką Lietuvoje. Šiuo metu man svarbu gerai pasirodyti ir pasiekti finalą. Nors suderinti veiklas iš tiesų nėra sudėtinga – atstumas tarp Londono ir Vilniaus šiais laikais įveikiamas labai greitai.

– Ko norėtumėte palinkėti „Eurodienos“ skaitytojams 2016 metais?

– Dabartinio pasaulio įvykių sūkuryje skaitytojams norėčiau palinkėti liautis galvoti „jeigu turėčiau daugiau laiko“ ir pradėti mąstyti, kaip geriau išnaudoti skirtą laiką, nes gyvenime reikia tiek daug visko patirti, padaryti ir pamatyti. Tegul kiekviena 2016 metų diena būna be šešėlių ir pripildyta supratimo. Gražių ir ugningų 2016 metų – mylėkite ir būkite mylimi!

Dėkojame atlikėjai Lawreigna už atsakymus ir linkime savo minčių skrynioje rasti kuo daugiau įdomių ir išskirtinių idėjų, kurios padėtų pasiekti aukštumas muzikos pasaulyje ir, savaime aišku, nacionalinėje atrankoje.

Papildymas. Dainininkė Lawreigna paviešino savo konkursinį kūrinį „Falling“. Kviečiame pasiklausyti ir pasidalyti įspūdžiais komentaruose!

YouTube player

 

Daugiau informacijos apie Lawreigną galite rasti:

www.lawreigna.com | Facebook: lawreigna | Instagram: lawreigna |Twitter: lawreigna |Soundcloud: awreigna | YouTube: lawreigna | Reverbnation/lawreigna
.
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus