ORF nuotr.
Eurovizija 2016 (atrankos)

Naujienos apie Austrijos, Švedijos bei Moldovos atrankas ir Australijos dalyvavimą „Eurovizijoje“

ORF nuotr.
ORF nuotr.

ORF pranešė, jog Austrijos nacionalinės atrankos finalas vyks vasario 12 dieną, jame dalyvaus 10 dalyvių. Devynis finalininkus išrinks šalyje garsus muzikantas ir prodiuseris Eberhard Forcher kartu su ORF organizatorių komanda. Dešimtajam dalyviui bilietą į atrankos finalą suteiks socialinio tinklo „Facebook“ vartotojai. Nuo gruodžio vidurio jie galės balsuoti už patinkančias dainas oficialiame atrankos profilyje. Paraiškos priimamos iki gruodžio 11 dienos.


SVT nuotr.
SVT nuotr.

Švedijos nacionalinis transliuotojas (SVT) paskelbė kitų metų „Melodifestivalen“ atrankos vedėjus. Visus renginius ves jau 2012 ir 2013 metais šias pareigas užėmusi televizijos ir radijo laidų vedėja Gina Dirawi. Visgi, kiekvieno pusfinalio metu, taip pat antrojo šanso ture ir finale prie merginos prisijungs po dar vieną ar du vedėjus. Už renginio vairo išvysime buvusius Švedijos atstovus, nacionalinės atrankos ir pačios „Eurovizijos“ vedėjus. Artimiausiu metu bus paskelbti ir visi „Melodifestivalen“ dalyviai. „Melodifestivalen 2016“ vedėjai:

  • 1 pusfinalis (vasario 6 d.) – Gina Dirawi ir Petra Mede
  • 2 pusfinalis (vasario 13 d.) – Gina Dirawi ir Charlotte Perrelli
  • 3 pusfinalis (vasario 20 d.) – Gina Dirawi ir Henrik Schyffert
  • 4 pusfinalis (vasario 27 d.) – Gina Dirawi ir Sarah Dawn Finer
  • Antrojo šanso turas (kovo 5 d.) – Gina Dirawi, Peter Jöback ir Ola Salo.
  • Finalas (kovo 12 d.) – Gina Dirawi ir William Spetz.

Guy Sebastian / SBS nuotr.
Guy Sebastian / SBS nuotr.

Australija pasirodys 2016 metų „Eurovizijoje“! Tokią žinią šiandien pranešė EBU, sulaukę daugybės pozityvių reakcijų iš žiūrovų, fanų, spaudos ir transliuotojų po Australijos debiuto Vienoje. Visgi, 2016 metų konkurse šalis turės dalyvauti viename iš dviejų pusfinalių ir garantuotos vietos finale neturės. Tiesa, iki šiol neaišku, ar Australija tampa pastovia „Eurovizijos“ dalyve. SBS atstovas kiek anksčiau tvirtino, jog Australijos dalyvavimo atveju konkurse išvystume pasaulyje garsų atlikėją.

 


T-online.com nuotr.
Eduard Romaniuta / T-online.com nuotr.

Atlikėjų abejingumas Moldovoje griauna visas TRM transliuotojo viltis. Praėjus mėnesiui nuo paraiškų priėmimo pradžios televizija nesulaukė nė vienos dainos. Tikėtina, jog susidomėjimas konkursu sumažėjo dėl tariamai nesąžiningos Eduardo Romaniutos pergalės šių metų atrankoje. Siekiant išvengti panašių atvejų, organizatoriai įtraukė į taisykles naują punktą – atrankoje galės dalyvauti tik Moldovos piliečiai. „Sweden songs“ atstovai pranešė, jog į šalies atranką jau išsiuntė kelias paraiškas, tačiau tikėtina, jog organizatoriai jas atmetė. Visgi, TRM tikisi, jog daugelis muzikantų siųs savo darbus paskutinėmis paraiškų priėmimo dienomis.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus