Eurovizija 2016 (atrankos)

Paaiškėjo Lietuvos nacionalinės atrankos į 2016 m. „Euroviziją“ detalės

11001904_1016897478337970_4736294127147222567_nKelis mėnesius trukusi tyla nutraukta – Lietuvos nacionalinis transliuotojas paskelbė atrankos į 2016 metų „Eurovizijos“ dainų konkursą pradžią. Kaip ir pastaraisiais metais, konkurse galės dalyvauti tiek autoriai, tiek atlikėjai. Savo paraiškas jie turi atsiųsti iki gruodžio 1 dienos.

Nors paraiškų siuntimo procesas liko nepakitęs, naujas atrankos formatas pateikė nemažai pokyčių. Visų pirma, atrinkti dalyviai bus padalyti į du pogrupius. A pogrupyje susirungs 20 atlikėjų, į atranką atėjusių be savo dainų. Jie atliks autorių atsiųstus kūrinius. B pogrupyje dalyvaus 20 dainininkų, kurie atnešė į konkursą specialiai jiems sukurtas dainas. Po šešių laidų geriausi penki kiekvieno pogrupio atlikėjai su savo dainomis susitiks bendrame pusfinalyje, o pusė iš jų dar kartą turės kovoti didžiajame finale. Iš viso stebėsime 8 atrankines laidas ir nugalėtojo paramos koncertą. Balsuoti už atlikėjus galės tiek komisija, tiek žiūrovai. Verta paminėti, jog šįmet „eurovizinė“ daina renkama kartu su atlikėju, todėl organizatoriai atsisakė nemažai prieštaringų nuomonių kasmet sulaukiančio internetinio balsavimo. Tikslios laidų datos paaiškės, kai organizatoriai atrinks visas dainas ir atlikėjus.

„Šių metų atranka nuo praėjusių skirsis tuo, kad savo kūrinį į atranką atsinešantys atlikėjai gali būti ramūs dėl to, kad tą dainą visos atrankos metu atliks jie ir tik jie, kol tas kūrinys iškris arba laimės atranką“, –  LRT.lt pasakojo A. Giržadas.

Paraiškas, nuotraukas ir kūrinių įrašus (mp3) galite siųsti eurovizija@lrt.lt arba registruotu laišku adresu:

LRT Eurovizijos atranka
S. Konarskio g. 49, Vilnius
Telefonas pasiteirauti: 8 5 236 3104

Plačiau su atrankos taisyklėmis ir etapais galite susipažinti, paspaudę šią nuorodą.

Primename, jog paskutines dvi Lietuvos nacionalines atrankas nugalėjo atlikėjai su savo kūriniais. Kaip manote, kurie populiarūs Lietuvos dainininkai nuspręs dalyvauti atrankoje? Kaip vertinate naująjį atrankos formatą? Kviečiame komentuoti!

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

7 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
euro2016
euro2016
prieš 8 metus

Gerai. Atlikėjas turi eiti su savo išsirinkta daina. Ir jei gerai supratau, pagaliau finalas bus su 5 dainom, o ne su 10. Taip geriau išryškėja, kas yra pats geriausias.

Liepa
Liepa
prieš 8 metus

Labai džiaugiuosi šiuo nauju pasikeitimu. Įdomu buvo žiūrėti, kai atlikėjai atlikinėjo kitų atlikėjų dainas, tačiau ne visi Lietuvos geri atlikėjai ryžtasi šiam išbandymui, tad manau su šiuo nauju pasikeitimu šis konkursas pritrauks daugiau dainininkų su jų dainomis.

Edwardas
Edwardas
prieš 8 metus

As pats rasau angliskus tekstus tad turesiu ka pasiulyti

Edwardas
Edwardas
prieš 8 metus

sauper mformatas man patinka

Giedrius
Giedrius
prieš 8 metus

Na va, pagaliau galima bus žiūrėti atrankas. Su tuo ir sveikinu LRT.

Moby
Moby
prieš 8 metus

Pagaliau juda teisinga linkme. Gal sistema ir nėra pati tobuliausia, bet tikrai geriausia per pastaruosius metus.

Ano
Ano
prieš 8 metus

Ziuresim. Kolkas manyciau labai logiska.