Elena Volotova (EBU) nuotr.
Eurovizija 2015 (renginys)

„Eurovizijoje 2015“ triumfavo Švedija, Lietuva užėmė 18-ąją vietą

Elena Volotova (EBU) nuotr.
Elena Volotova (EBU) nuotr.

Austrijos sostinėje Vienoje įvyko 60-osios, jubiliejinės „Eurovizijos“ finalas. Vakarui pasiekus kulminaciją, po įtemptos kovos nugalėtojo vėliavą iškėlė Švedijos atstovas Måns Zelmerlöw su kūriniu „Heroes“. Šalis iš viso surinko 365 balus ir pelnė garbę kitąmet surengti dainų konkursą savo šalyje.

Måns Zelmerlöw – „Heroes“:

Įspūdingoje „Wiener Stadthalle“ arenoje savo kūriniais pavergti Europą ir iškovoti pergalę mėgino 27 šalys. Lietuvą reprezentuojantys Vaidas ir Monika su daina „This Time“ scenoje pasirodė 7-uoju numeriu. Tolerancijos žinutę nešanti daina užėmė 18-ąją vietą. Vienoje vykusioje „Eurovizijoje“ sėkmė labiausiai apleido Vokietiją ir renginio šeimininkus austrus. Šalių pasirodymai sulaukė mažiausiai simpatijų ir liko žemiausiose lentelės pozicijose. Renginio metu balsavo ne tik kompetentingų muzikos profesionalų komisija, bet ir televizijos žiūrovai iš 40-ies šalių (visų šiemet dalyvavusių konkurse).

Vaidas ir Monika – „This Time“  (pasirodymas finale):

Primename, jog Švedijai fortūna šypsojosi 2012-aisiais metais. Šalies atstovė Loreen su kūriniu „Euphoria“ tuomet tiesiog pakerėjo „Eurovizijos“ gerbėjus. Praėjus vos dvejiems metams, pergalė vėl neaplenkė švedų.

Lietuvos skirti balai:

12 balų – Latvija
10 balų – Švedija
8 balai – Estija
7 balai – Belgija
6 balai – Gruzija
5 balai – Norvegija
4 balai – Slovėnija
3 balai – Australija
2 balai – Azerbaidžanas
1 balas – Italija

Lietuvai skyrė:

7 balus – Airija ir Latvija
6 balus – Norvegija
4 balus – Jungtinė Karalystė
3 balus – Gruzija
2 balus – Estija
1 balą – Danija

Galutinių rezultatų lentelė:

finalorezultatai

Išsamią visų finale skirtų taškų lentelę galite pamatyti paspaudę čia, o kaip kiekvienoje šalyje skyrėsi komisijos ir žiūrovų nuomonė – čia.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

21 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Mr. Miau
Mr. Miau
prieš 8 metus

Kitaip tariant, reveransai sodomitams nepadėjo…. 😀

Monika
Monika
prieš 8 metus

Šaunuolis Månsas! Tikėjau, kad iki paskutinės akimirkos, kad išplėš pergalę. SUPER.

Cybersig
Cybersig
prieš 8 metus

Rusija buvo ciniška, todėl gavo 0. Putinas sako: ‘Davai, dainuojam apie taiką! Cha cha cha!”.

liutauras
liutauras
prieš 8 metus

ukraina ir lietuva nuo seno buvo draugai.nieko tuoj atkursim ldk.ir vel eisim iki maskvos ir juodosios juros.

liutauras
liutauras
prieš 8 metus

taip ir reikia ruskiams.lietuva saunuole kad nedave balu.tegyvuoja lietuva ir ukraina.o tu raiki esi meslo kruva kad dergi lietuva kurioja gyveni.nepatinka varyk pas putina huilo tau jis darba duos dar ir hata parupins.zmones rusijoj tuoj netures ka valgyt,o tu sakai kad jie gerai gyvena.kryme vandens neturi.ruskiai propaganda varo.

wow
wow
prieš 8 metus

Bet…bet…kas buvo su Austrija ir Vokietija?

Vita
Vita
prieš 8 metus

Ko RU tridalioja, kai patys LT neskyre nieko, tai ir patys nieko negavo. O, ir per finala ta Gagarina, kaip nudusus dainavo, tik ant priedainio atsiciochino. Italija buvo verta pergales, o ne Svedija ar Rusija. Nuosirdziai gaila Italijos, kad komisija ateme is ju laimejima, kai ziurovai skyre 1 vieta.

zezima
zezima
prieš 8 metus

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Tina
Tina
prieš 8 metus

Aciu dievui, kad bent komisija Lietuvoje buvo surinkta kompetetinga ir dave 20 vieta (tokios tik ir nusipelne!) tai scenoje verkianciai kumelei – tokia slikstyne, o ne dainos atlikimas. Nu bet rusu naglumas beribis – patys Lietuvai nedave ne balso, o kai pamate jog jiems nieko nedave Lietuva, tai pakele toki triuksma – visas pasaulis girdejo. TAI SALDZIAUSIA EUROVIZIJOS AKIMIRKA. :))) Aciu jums, gerbiama komisija. Nes siuo atveju duoti balus butu is tiesu TIK RUSIJAI juos duoti ir todel, kad tai galinga salis, o ne todel, kad daina ar daininke to verti. Tikrai nei daina nei dainininke nesukele jokiu teigiamu emociju, net atvirksciai. Na neziurint i jos bjauria sukuosena, jos amziui netinkancia suknele ir bjauria daina, gal dar butu visa reikala kazkiek isgelbejus jos laikysena. Bet laikysena buvo kaip karviu melzejos, kai ta suzino jog traktoristas, uztaises vaika, jos neves.:)))

Latuf
Latuf
prieš 8 metus

na dax pritariu tau.

Raikis
Raikis
prieš 8 metus

Zinoma, kad Europa uz Rusija, o kodel ne? Kas ta Ukraina – tiesiog valkatu cigonu, atmatu, dykaduoniu vieta, ne visa aisku. Kur rusai gyvena, tai ten viskas puiku, gerai isvystyta, yra darbo. O kur tie banditai benderovcai, ten ten juoda klaikybe. Galvojat Europa nemato?! Viska ji mato. Na o lietuviai neturi jokiu prioritetu ir vertybiu. Jiems bile koki nors uzpakali laizyt. Kazkada rusus sutiko su duona ir druska ir savo dukras po visais rusais gulde, istikimai pas kegebistus 50 metu tarnavo. O dabar nubego i Europa ir ten subines laizo. Bet europieciai ne rusai, jie geru darbu kumeciams neduoda, jie tik sikinykus leidzia valyt ar zuvi skrost, cha cha cha. Kai ta Europa nuo jusu nusisuks, tada gris rusai ir tada jau nebegausit ponisku darbu, tada visi tik sikinykus valysit, nes uteles esat. Ir didzioji dauguma bus i visokius kazachstanus isiusti, nes reikia ismarint ta isigimusia tauta, kuri jau visai i zmogbezdziones pavirto.

dax
dax
prieš 8 metus

Matos, kad Lietuva gyvenime nelaimes eurovizijos su tokiu mastymu, rusija antra o nei tasko negavo, o mes norim kazka is rusijos? uz ka? Nera uz ka mum duoti, kaip ir visa europa, mum nieko niekada nedave, tik patys lietuviai uz save subalsave, blt kai kazka nusiusit gero tada ir gausit lochai jus blt

Žinanti
Žinanti
prieš 8 metus

Pažiūrėkit split votes oficialioj Eurovizijos svetainėje ir suprasit. Čia vien dėl komisijos nedavėm balsų Rusijai, lb Rusiją numušo mūsų ale labai politiška komisija. Šaip daug žmonių balsavo už Poliną, ji mūsų televotinge trečia buvo 😉

Sofr
Sofr
prieš 8 metus

Ir gerai, kad nedavėm. Iš solidarumo ukrainiečiams.
Vienaip ar kitaip, nors ir dainų konkursas, jausmų nepaslėpsi, tad iš to ir politika išeina. O ukrainiečiams šokas ir nuoskauda, kad visa Europa už Rusiją.
Daina nėra superinė, kad jau net antros vietos verta, tai ką galvot? Tik, kad Europa už Rusiją.
Bet kokiu atveju Polina šaunuolė. Matosi, kad labai nuoširdus žmogus.

limpopo
limpopo
prieš 8 metus

ko cia triedziat del tos rusijos. Ar mum dave Rusija daug tasku?? niekada jie mums neduoda urodai. Tegu turi daba suda

Latuf
Latuf
prieš 8 metus

:D:D:D::D: Sweden!!! bapkiu pilna puoda winninau is kart po melodifestivalen pastaciau ant 6cof kuris veliau nukrito iki 2.50! YE!

uhu :D
uhu :D
prieš 8 metus

viskas ore mums nedave ir mes nedavem ko jie nori 😀 meile tik abipuse buna

romas
romas
prieš 8 metus

negaliu patiketi kokie suskiai lietuviai….kurie is politiniu paziuru neskyre ne vieno balo Rusijai………. apsurdas !!!!!!!!!!!

dood
dood
prieš 8 metus

12 points from Russia go to Russia XAXA

...
...
prieš 8 metus

Gal SIKART bus Stokholmas?

uhu :D
uhu :D
prieš 8 metus