Eimantas Balčiūnas
Eurovizija 2015 (renginys)

Paskutinioji repeticija ir vietoje nenustygstantys Australijos žurnalistai

Tiesiogiai iš Vienos „Eurodienos“ reporteris Eimantas.

Elena Volotova (EBU)
Elena Volotova (EBU)
Elena Volotova (EBU)
Elena Volotova (EBU)

Scenoje – Guy Sebastian iš pirmą (ir tikriausiai paskutinį) kartą konkurse dalyvaujančios Australijos. Šiandien dainą „Tonight Again“ australas Vienoje repetavo pirmąjį kartą.

Pasirodymas pradedamas oranžinėje prietemoje, po kurio laiko išryškėja scenoje stovintys šeši dideli gatvės žibintai ir ekranuose esantys kelio kontūrai. Iki dainos vidurio dominuoja raudona, mėlyna spalvos, vėliau jas keičia geltona, išliekanti iki pat pabaigos. Šios šalies atstovui padeda keturi pritariantieji vokalistai (mergina ir trys vaikinai). Guy Sebastian, labai tikėtina, vilki savo sceninę aprangą – šviesiai rudą skrybėlę, tamsiai mėlyną švarką, baltus marškinius ir tokios pat spalvos kelnes. Atlikėjai scenoje juda nedaug, tačiau itin sinchroniškai, todėl bendras vaizdas gan neblogas.

Trisdešimt minučių trukusios repeticijos metu australas dainavo net penkis kartus. Viskas praėjo gana sklandžiai, išskyrus kelių pasirodymo sustabdymų pačioje dainos pradžioje ir vieno praleisto priedainio, kurio metu Guy Sebastian tiesiog nedainavo.

Pirmoji Australijos repeticija prikaustė ir visų „Wiener Stadthalle“ spaudos centre esančių žurnalistų dėmesį. Dainą atlikus pirmąjį kartą, ši tolima valstybė susilaukė itin gausių žurnalistų aplodismentų ne tik dėl to, kad ši šalis dalyvauja „Eurovizijoje“ pirmąsyk, bet ir todėl, kad repeticija buvo išties sėkminga. Labiausiai džiaugėsi Australijos žurnalistai, kurių nors ir nėra daug, tačiau yra itin matomi. Atvykę iš kito pasaulio kampo, jie savo šalies atstovą palaikė plojimais ir susižavėjimo šūksniais.

Eimantas Balčiūnas
Eimantas Balčiūnas
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus