Elena Volotova (EBU) nuotr.
Eurovizija 2015 (renginys)

Skaudi Lenkijos atstovės patirtis atsispindi tiek jos balse, tiek žvilgsnyje

Elena Volotova (EBU) nuotr.
Elena Volotova (EBU) nuotr.

Šios dienos repeticijų maratoną užbaigia Lenkijos atstovė Monika Kuszyńska. Jeigu lenkai šįmet planuoja savo pasirodymu sugraudinti žiūrovą, jiems tai puikiausiai pavyks. Šoniniuose ekranuose rodomos Monikos nespalvotos nuotraukos, kurios buvo daromos prieš eismo įvykį, kurį jai teko išgyventi. Centriniame ekrane matome romantišką rausvų ir žalių atspalvių kompoziciją su žydinčiais medžiais ir plevėsuojančiais audiniais. Scenografija nepakito – centre neįgaliojo vežimėlyje sėdi Monika, iš kairės prie fortepijono – jos vyras, o kitoje pusėje jai pritaria trys vokalistai.

Monika visa širdimi išgyvena savo kūrinį, tačiau jaudulys neigiamai veikia vokalo stabilumą. Atlikėja stengiasi švariai išdainuoti visas natas, aktyviai mojuoja ranka, tačiau pasimetusi nesėkmingai pradeda improvizuoti ir visiškai praranda kontaktą su kameromis. Viso pasirodymo metu atlikėja atrodo išsigandusi, o pastangos nenuvilti savo gimtinės atrodo tokios skaudžios, kaip ir tragiškas Monikos likimas. Vis dėlto kūrinio pabaigoje dainavimo išvargintos atlikėjos veide nušvinta šypsena.

Vertinti Lenkijos patekimą į finalą yra sudėtinga. Vokalas yra silpnas, daina – kiek monotoniška ir neįsimenanti, tačiau atlikėjos koziris, graudinanti istorija, gali padėti pakliūti jai į finalininkų traukinį.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus