Eurovizija 2015 (dalyviai)

„Eurovizijos 2015“ dalyvių pristatymas: Lietuva

Jau trečius metus „Eurodiena“ pradeda visų „Eurovizijoje“ dalyvausiančių atlikėjų pristatymus. Per artimiausias 40 dienų sužinosite įdomių faktų apie šių metų dainų konkurso dalyvius, taip pat priminsime šalių pasiekimus ir pateiksime prognozes. Tradiciškai, pradėsime nuo Lietuvos, o vėliau bus pristatyti likę pirmojo ir antrojo pusfinalių, taip pat – finalo dalyviai.

Šalis: Lietuva;
Lietuva_veliavaPasirodymo data: gegužės 21 d., antras pusfinalis;
Pasirodymo numeris: 01
Atlikėja: Monika Linkytė & Vaidas Baumila;
Daina: „This Time“;
Dainos autorius: Vytautas Bikus (m), Monika Liubinaitė (ž).


Monika ir Vaidas
Eurovision.tv nuotr.
  • Šių metų Lietuvos nacionalinės atrankos nugalėtojais tapo prieš finalą susivieniję 22-ejų Monika Linkytė ir 28-erių Vaidas Baumila. Jie finale nurungė antrus metus iš eilės per plauką nuo pergalės likusią Mią.
  • Monika – tikra nacionalinių atrankų veteranė. Mergina iš viso galimybę patekti į „Euroviziją“ bandė net šešerius metus iš eilės, o Vaidui sėkmė nusišypsojo jau iš antro karto.
  • 2005 metais realybės šou „Dangus“ išgarsėjęs Vaidas Baumila yra išleidęs jau tris albumus. Naujausias vaikino dainų rinkinys „Iš naujo“ pasirodė kovo mėnesį.
  • Vaidas Lietuvoje yra mokęsis klasikinio dainavimo, vėliau mokslus krimto Škotijoje, galiausiai Anglijos Gilfordo mieste baigė muzikinio teatro mokyklą.
  • Monika Linkytė yra dalyvavusi daugybėje televizijos projektų, taip pat Lietuvos ir tarptautiniuose muzikos festivaliuose. Praėjusių metų vasarą atlikėja festivalyje „Novaja Volna“ laimėjo specialų Rusijos atlikėjos Alos Pugačiovos vardo prizą.

Kiti faktai:

  • Antrus metus iš eilės LRT rengė atranką, kurios metu pirmiausia buvo išrinktas „Eurovizinis“ kūrinys, o tik vėliau – jį atliksiantys dainininkai.
  • Ketvirtą kartą per dalyvavimo istoriją Lietuvai atiteks garbė pradėti konkursinę programą. Prieš tai šalies atstovai pirmu numeriu dainavo 1999 metais, taip pat 2009 metų finale bei 2010 metų pusfinalyje. Visgi verta paminėti, jog anksčiau pasirodymo tvarka buvo nustatoma burtais, o šiemet tokį pasirodymo numerį mums skyrė renginio prodiuseriai.
  • Nuo 2004 metų Lietuvos atstovai pusfinaliuose dalyvavo iš viso 10 kartų, iš kurių penkis sykius pavyko pateko į finalą.
  • Lietuvos šansai nugalėti šių metų „Eurovizijoje“ yra vertinami silpnai, tačiau manoma, jog kūrinys „This Time“ tikrai turėtų skambėti dainų konkurso finale.

„Eurodiena“ Monikai ir Vaidui linki kuo didžiausios sėkmės Vienoje ir tikisi, jog po metų petraukos Lietuvos vardas vėl nuskambės skelbiant į finalą pateksiančias šalis!

Kviečiame ir Jus įvertinti Lietuvos kūrinį:

[starrater tpl=10]

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

3 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
mexx
mexx
prieš 9 metus

Kur aistra? Kur užsidegimas? Kur velniukai akyse? Gal jiems laikas sugulti drauge?

LT united
LT united
prieš 9 metus

Kažkokiam straipsnyje skaičiau,kad būtent balandžio 1-ąją pasirodys dainos klipas,tačiau jau labai abejoju,kad šitaip atsitiks šiandien,…

Razinka
Razinka
prieš 9 metus

tai kur vaizdo klipas? ?:D