„Armeec Arena“ / BNT nuotr.
Vaikų Eurovizija

2015 metų „Vaikų Eurovizija“ vyks Bulgarijoje

Junioreurovision.tv nuotr.
Junioreurovision.tv nuotr.

Vakar Europos transliuotojų sąjunga paskelbė, jog tryliktasis „Vaikų Eurovizijos“ dainų konkursas vyks Bulgarijos sostinėje. Skirtingai nuo „suaugusiųjų“ dainų konkurso, šalis nugalėtoja automatiškai netampa kitų metų „Eurovizijos“ organizatore, tačiau jai suteikiama pirmenybė šį statusą įgyti. Šia teise pastaraisiais metais pasinaudojo Ukraina ir Malta, tačiau praėjusių metų nugalėtojai italai atsisakė rengti konkursą savo šalyje. Kai šalis nugalėtoja nenori organizuoti konkurso, žalia šviesa užsidega likusiems konkurse dalyvaujantiems transliuotojams. Dėl 2015 metų „Vaikų Eurovizijos“ organizavimo aršiai kovojo Malta ir Bulgarija. Bulgarija į konkursą grįžo 2014 metais ir Krisios Todorovos dėka iškovojo antrąją vietą. Tarp kitko, Krisia užėmė pirmąją vietą pagal žiūrovų balsavimą, o italas Vincenzo Cantiello triumfavo tik komisijos dėka. Po sėkmingo pasirodymo ir vis daugiau populiarumo gimtinėje įgaunančio dainų konkurso, BNT transliuotojas nusprendė susiremti su Malta dėl organizavimo teisės.

„Armeec Arena“ / BNT nuotr.
„Armeec Arena“ / BNT nuotr.

Apie tai, jog „Vaikų Eurovizija“ vyks Balkanuose buvo kalbama jau kelis mėnesius, tačiau tik šią savaitę oficialiai paskelbta, jog lapkričio 21 dieną vyksiantis renginys bus surengtas Sofijoje. Vaikų muzikos šventė vyks 2011 metais pastatytoje „Armeec“ arenoje, kuri talpina maždaug 12 tūkst. žiūrovų. Šiame pastate koncertus rengė tokios įžymybės, kaip Tom Jones, „Red Hot Chilli Peppers“, Jennifer Lopez, Goran Bregovič, Jessie J, Julio Iglesias ir Lady Gaga.

Dar kartą primename, kad 2015 metų „Vaikų Eurovizija“ vyks lapkričio 21 dieną, tačiau iki šiol nėra žinomos visos konkurse pasirodysiančios šalys. Tiesa, neseniai buvo paskelbta, jog šių metų konkurse planuoja debiutuoti Airija. Lietuvos atstovas „Vaikų Eurovizijos“ scenoje paskutinį kartą pasirodė 2011 metais ir tikėtina, jog eilinį kartą būsime tik stebėtojai ir palaikysime kitų šalių jaunuosius atlikėjus.

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus