RTCG nuotr.
Eurovizija 2015 (dalyviai)

Pristatyta Juodkalnijos „Adio“ – paskutinioji šių metų „Eurovizijos“ daina

RTCG nuotr.
RTCG nuotr.

Kiek anksčiau buvo skelbta, jog 2015 metų „Eurovizijoje“ Juodkalnijai atstovaus Balkanuose populiarus atlikėjas Knez su daina „Adio“ (liet. „Sudie“).

Knez gimė 1967 metais Juodkalnijoje, o scenoje debiutavo būdamas 6 metų festivalyje „Naša Radost“. Netrukus dainavo keliuose kolektyvuose, o nuo 1992 metų pradėjo solinę karjerą ir išleido savo pirmąjį albumą „Kao Magija“. Šis albumas jam pelnė daug apdovanojimų ir paskatino tęsti muzikinę karjerą užsienyje. 2000 metais nugalėjęs Budvos festivalyje su daina „Vjeruj“, atlikėjas surengė koncertinį turą ne tik Balkanų šalyse, bet ir Vakarų Europoje, JAV, Kanadoje ir net Australijoje. Netrukus turėtų pasirodyti 11-asis atlikėjo muzikos albumas.

Konkursinį šalies kūrinį „Adio“ sukūrė „Eurovizijos“ gerbėjams gerai pažįstomas atlikėjas ir kompozitorius Željko Joksimović, kuris ne tik du kartus pasirodė didžiausiame Europos dainų konkurse (Serbija ir Juodkalnija,  2004 / Serbija, 2012), bet ir sukūrė 2006 metų bosnių dainą „Lejla“ bei 2008 metų serbų „Oro“. Verta paminėti, kad visi Željko kūriniai patekdavo į geriausiųjų dainų dešimtuką. Juodkalnijos dainoje pasakojama istorija apie vyrą, kuris nenori paleisti savo mylimosios, tačiau suteikia jai galimybę pasirinkti – ar pasilikti, ar ištarti „sudie“ ir išnykti rūke.

Primename, jog Juodkalnijos atstovas pasirodys gegužės 21 dieną vyksiančiame antrajame 2015 metų „Eurovizijos“ pusfinalyje. Kaip manote, ar ši daina apie nelaimingą meilę sulauks žiūrovų ir komisijos dėmesio?

Kviečiame įvertinti:

[starrater tpl=10]

Knez – „Adio“:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

0 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus