Eurovizija 2015 (atrankos)

Šįvakar stebėkite Lietuvos, Švedijos, Jungtinės Karalystės ir Portugalijos renginius

Andžejaus Ruso (Eurodiena.lt) nuotr.
Andžejaus Ruso (Eurodiena.lt) nuotr.

21.00 val. tiesiogiai per LRT televiziją bus transliuojamas Lietuvos atstovų Monikos Linkytės ir Vaido Baumilos palaikymo koncertas „Būkime kartu“. Scenoje pasirodys ne tik prieš dvi savaites nacionalinėje atrankoje triumfavęs duetas, bet ir žinomi šalies atlikėjai – Justė Arlauskaitė-Jazzu, Rosita Čivilytė, Donatas Montvydas, Andrius Pojavis ir kiti. Aukoti bus galima trumpaisiais numeriais 1506 – 1,45 Eur, 1507 – 2,90 Eur.

Primename, kad Monika ir Vaidas paskelbė gražiausių bučinių konkursą. Taip pat atlikėjai iš gerbėjų tikisi sulaukt ir geriausio įvaizdžio pasiūlymo. Kostiumų pasiūlymus galima teikti adresu info@atlikejai.com.

Transliaciją galėsite stebėti nuo 21.00 val. LRT internetinėje svetainėje.


SVT nuotr.
SVT nuotr.

21.00 val. Švedijos nacionalinė atranka dar vienu žingsniu priartės prie didžiojo finalo. 3–4 vietą pusfinaliuose užėmė dalyviai šiandien kovos poromis, o kiekvienos dvikovos nugalėtojas keliaus tiesiai į finalą. Poros buvo sudarytos remiantis dviem taisyklėmis – vienoje dvikovoje negali būti tame pačiame pusfinalyje pasirodę arba tokią pat vietą užėmę atlikėjai. Tarp dvikovų savo pasirodymus žiūrovams taip pat dovanos 2012 metų „Eurovizijos“ nugalėtoja Loreen, kuri pirmą kartą atliks savo naują kūrinį „Paperlight“. Taip pat jau tradiciškai išvysime ir renginio vedėjų Sannos Nielsen bei Robin Paulsson numerį.

Antrojo šanso ture susikaus šios dalyvių poros:

  • Andreas Weise („Bring out the fire“) prieš Linus Svenning („Forever starts today“)
  • Hasse Andersson („Guld och gröna skogar“) prieš Kristin Amparo („I see you“)
  • Dolly Style („Hello hi“) prieš Dinah Nah („Make me (La la la)“)
  • Behrang Miri feat. Victor Krone („Det rår vi inte för“) prieš Samir & Viktor („Groupie“)

Internetinę transliaciją galėsite stebėti SVT puslapyje, paspaudę šią nuorodą.


RTP nuotr.
RTP nuotr.

23.00 val. Portugalijoje prasidės „Festival da Canção“ finalas, kuriame pasirodys pusfinalius įveikę 6 atlikėjai. Pirmas pusfinalis buvo skirtas „Festival da Canção“ istorijai prisiminti, antras pusfinalis – „Eurovizijos“ istorijai, o finale bus kalbama apie sausio mėnesį anapilin iškeliavusį portugalų muzikantą Zé da Ponte. Koncertą ves Júlio Isidro ir Catalina Furtado. Šalies atstovą „Eurovizijoje“ šiemet rinks tik žiūrovai.

Finale pasirodys:

  • Leonor Andrade – „Há um mar que nos separa“
  • Yola Dinis – „Outra vez primavera“
  • Gonçalo Tavares – „Tu tens uma mágica“
  • Teresa Radamanto – „Um fado em Viena“
  • Simone de Oliveira – „À espera das canções“
  • José Freitas – „Mal menor (Ninguém me guia à razão)“

Visus kūrinius jau galite išgirsti čia, o internetinę transliaciją galėsite stebėti nuo 23.00 val. RTP1 puslapyje.


united__flag23.40 val. Lietuvos laiku savo atstovą bei dainą pristatys Jungtinė Karalystė. BBC dar rudenį paskelbė paraiškų priėmimą ir sulaukė daug įvairių muzikos stilių kūrinių. Pasak atrankos prodiuserio Guy Freeman, atrinkta daina iš karto išsiskyrė savo galingumu bei greitai įsimenančiu motyvu. Dainos pristatymą bus galima stebėti oficialiame „Eurovizijos“ dainų konkurso puslapyje.

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

1 komentaras
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
VVV
VVV
prieš 9 metus

Ou mai gad. Bus įdomus vakaras!!!