Eurovizija 2015 (dalyviai)

Moldovai atstovaus meilės trokštantis ukrainietis Eduard Romaniuta

Atlikėjo asmeninio archyvo nuotr.

Šiandien vyko Moldovos nacionalinės atrankos į „Euroviziją“ finalas, kuriame paaiškėjo, kad šalies vėliavą į Vieną veš Eduard Romaniuta su populiariosios muzikos stiliaus daina „I want your love“. Nugalėtojas buvo išrinktas lygiaverčiu komisijos ir žiūrovų balsavimu.

Po visų 16 dalyvių pasirodymų, komisija didžiausią balą skyrė atlikėjai Valeria Pasa, o žiūrovai labiausiai palaikė Eduardą Romaniutą. Kadangi Valeria nesulaukė pakankamai televizijos žiūrovų balsų ir iš jų gavo tik 4 balus, pergale beliko džiaugtis Eduardui. Trečioje vietoje liko 2010 m. „Eurovizijoje“ pasirodžiusi grupė „Sunstroke Project“. Akivaizdu, jog šis finalinis posūkis sulauks daugybės vietinių atlikėjų kritikos strėlių, kadangi daugumos užsieniečių paraiškos buvo atmestos dar atrankos turuose, o pats Eduard rumunų kalba moka pasakyti tik „labas vakaras“ ir „ačiū“. Maža to, įtartinai didžiulis balsavusių už Eduardą žmonių skaičius kelia diskusijas apie nesąžiningą balsavimą ir net komisijos narių papirkimą.

Eduard Romaniuta yra Ukrainos dainininkas, pelnęs daug vietinių ir tarptautinių muzikos konkursų apdovanojimų. Atlikėjas kelis kartus dalyvavo Ukrainos nacionalinėse atrankose, tačiau ten nesulaukė pripažinimo. Eduard tvirtina, jog myli Moldovą ir tikisi, kad moldavai jį pamėgs. Dainos „I want you love“ muziką sukūrė švedas Erik Lewander, o tekstą paruošė australietė Hayley Aitken ir britas Tom Andrews. Šiai komandai teko dirbti su pasaulinio lygio įžymybėmis Sarah Connor, RedOne ir Britney Spears. Galbūt todėl ši daina ne vieną kartą buvo lyginama su Britney repertuaru ar kaltinama atlikėjos Mariah Carey „It’s like that“ dainos plagijavimu.

Moldovos atstovas Eduard pasirodys gegužės 19 dieną vyksiančiame pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje. Kaip manote, ar po praėjusių metų šalies nesėkmingos patirties, Eduardas sulauks taip laukiamos konkurso komisijos ir žiūrovų meilės?

Kviečiame įvertinti:

[starrater tpl=10]

Eduardo pasirodymas nacionalinės atrankos finale:

Studijinė kūrinio „I want your love“ versija:

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

4 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
satyr
satyr
prieš 9 metus

ziauru,

wow
wow
prieš 9 metus

O galejo siusti epic sax guy komanda…

Isfeero
Isfeero
prieš 9 metus

Tą prasme,…..toks jausmas,kad į 2005 euroviziją patekau:DDDD

Tomas
Tomas
prieš 9 metus

Kas darosi su salimis? Kiekviena atranka turi geru dainu , taciau pasirenka beleka..