Eurovision.tv nuotr.
Eurovizija 2015 (dalyviai)

Suomijos viltis „Eurovizijoje“ – neįprasta grupė „Pertti Kurikan Nimipäivät“

Anton Sucksdorff (YLE) nuotr.
Anton Sucksdorff (YLE) nuotr.

Suomijai 2015 metų „Eurovizijoje“ atstovaus neįprastų muzikantų pankroko grupė „Pertti Kurikan Nimipäivät“ (PKN) su daina „Aina mun pitää“ (liet. „Aš visada privalau“). Grupės nariai serga Dauno ir autizmo ligomis, tačiau tai jiems nesutrukdė patekti į „UMK 2015“ nacionalinę atranką ir joje nugalėti. Finalinėje laidoje dėl bilieto į „Euroviziją“ kovojo įvairių muzikos stilių atstovai. Žiūrovai galėjo pasimėgauti regio, panko, operos, roko, populiariosios, folkmuzikos ir kitų stilių dainomis. Laidos pabaigoje buvo paskelbti tiek komisijos, tiek žiūrovų balsai. Nors komisija palaikė kolektyvą „Satin Circus“, jų balsai lėmė tik 10 proc. viso rezultato, tad to neužteko aplenkti aiškių žiūrovų favoritų – PKN.

„Pertti Kurikan Nimipäivät“ savo šalyje yra gan populiarūs muzikantai. 2011 metais grupė išleido debiutinį albumą ir surengė gastrolių turą Vokietijoje ir Norvegijoje. 2012 metais režisierius Jukki Karkkajnen nufilmavo apie juos dokumentinį filmą, pavadinimu „Panko sindromas“, kuris pelnė kelis apdovanojimus tiek Suomijoje, tiek už jos ribų. Verta paminėti, jog Suomijos pasirodymas greičiausiai taps trumpiausiu šių metų „Eurovizijoje“, kadangi šalies konkursinė daina, kurioje dainuojama apie kasdienius rūpesčius, trunka mažiau nei dvi minutes. Tiesa, grupės nariai yra įsitikinę, kad tiek laiko užteks priversti pasaulį atkreipti dėmesį į Dauno sindromu sergančius žmones ir palaikyti naujas socialines programas, skatinančias sutrikusio intelekto žmonių kūrybiškumą.

Suomiai pasirodys gegužės 19 dieną pirmajame 2015 metų „Eurovizijos“ pusfinalyje. Ką manote apie grupę PKN ir jų dainą?

Kviečiame įvertinti:

[starrater tpl=10]

Grupės pasirodymas „UMK 2015“ atrankoje:

„Aina mun pitää“ vaizdo klipas:

 

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

22 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Laimis
Laimis
prieš 8 metus

nustebsiu, jeigu suomiai nepateks į finalistų top 10ką. Daina- puiki, gaila, kad trumpoka, nes norisi klausytis ir klausytis. Nepriklausomai nuo to, kad atlikėjai- neįgalūs, jie puikiai valdo instrumentus ir, kaip matryti iš pasipylusių komentarų, lietuvos statistiniam vartotojui nelabai tas suvokiama, kad mūsų „labai sveiki” lietuvaičiai retai kada sugeba ką tai panašaus išgroti. Reziume:- Lietuvos scenos princams- cicinams, radžiams, žvaguliams iki šitų daunų dar šimtą metų brūžinti gitaras. Ir tai kažin ar gautūsi 🙂 Suomiams- respect! (Y)

Austėja
Austėja
prieš 9 metus

Man Suomija nepatiko. Čia juk dainų konkursas. Jų daina pati blogiausia iš visų šių metų dainų. Jie tikrai neverti pergalės. Jiems duočiau paskutinę vietą.

Brat2va
Brat2va
prieš 9 metus

Kosmaru kosmaras, Lazybu kontorose tai ESC 2015 favorite po italijos?

Hebra kas vyksta?

Nesusilaikiau nuo komentaro, bet gerai jeigu jau taip. Yra vaiku eurovizija,

Kodel nerengti tada kasmet Eurovizijos zmonems su negelia?

skaistusia
skaistusia
prieš 9 metus

Man Suomių daina nelabai

KVAILYS
KVAILYS
prieš 9 metus

Tegu siunčia nors ir armija neįgaliūjų, bet su daina kurie griebtų už širdies ar šiaip keltų kokią emociją,.Negaliu pakęsti kai bandoma paimti gailesčiu,..liūdna ir žema

pelikanas
pelikanas
prieš 9 metus

beje…. lietuvių atstovai jau dalyvavo eurovizijoje Austrijoje Graz mieste ir buvo geriausiųjų ketvertuke (tik tai vyko 2005 metais ir konkuravo lygiaverčiai atlikėjai…).
Netikėta , bet lietuvaičių komentarai rodo, kad tolerancijos savybė mums svetima…
Ar mes bijome tokios konkurencijos?
Nemanau, kad suomiai pergyvena, dėl neišsiųstos geresnės dainos???
Jie tiesiog žino ką daro ir ne kiekvienam tai suprasti…

plikas eziukas
plikas eziukas
prieš 9 metus

Na ką mano požiūriu eurovizijos nugalėtojas aiskus sveikinam Suomiją su orginaliu pasirinkimu. Eurovizija 2016 vyks vėl Suomių žemėse.

KVAILYS
KVAILYS
prieš 9 metus

Kartais stebiuosi žmonių siauru mąstymų,..tą prasme žmonių, kurie iš prigimties gali pilnavertiškai mastyti ir suvokti, bet to daryti nenori,..ir dar priima tokius kvailus sprendimus,.Jeigu praeitais metais laimėjo vyras apsirengęs moterimi tai sorry tai nėra „liga”,tai buvo tik šou,kuri darė pilnavertiškai suvokiantis pasaulį žmogus,.O suomiai šiemet gerokai peržengė ribas,.Gal kažkas dabar pradės komentuot,kad tai diskriminacija,.tai ble gal kitais metais išvis išsiūs vargšą nuplikusį vaiką sergantį ankologinę liga ir prikaustyta prie vėžymėlio ar geležinės lovos,..Svarbu, kad bent šešiolika pase būtų suėje,..Žmonės aiškiai neskiria ribų,.Kaip galima tuos nekaltus žmones, kurie mąsto kitaip ir ne visada susigyvena su realiais įvykiais ir juolab nesuvokia realaus pasaulio siūsti į tokį pilną mėšlo konkursą,..ir dar kas visoje šitoje situacijoje blogiausia daryti iš jų pasirodymo parodiją,………………Šūdų kruvos visi tie žmonės, kurie šitaip pasielgė ir tie kurie palaikė šią idėją,..

wow
wow
prieš 9 metus

Jeigu jie butu paprasti atlikejai, t.y. be ligos, daina nesurinktu nei tasko, bet tokiu atveju jie neturetu likti paskutiniai..

Vaidas
Vaidas
prieš 9 metus

ohh the sympathy voting… 😀

Tomas
Tomas
prieš 9 metus

Ir kaip veliau juos vertint? Aisku jog daina nieko verta , bet jie turi lyga , ir mes visi zmones suprantam , tiesiog nesazininga kitu atzvilgiu , Eurovizija ne tam skirtas konkursas , gaila , kad taip atsitiko

wow
wow
prieš 9 metus

Dabar ir suomiai pradeda uzmirsti kad cia DAINOS konkursas?

satyr
satyr
prieš 9 metus

Cmon Satin Circus lazybuose prognozavo pergale kaip Estam ir Italam jie ten buvo top 5 o ka dbr? Nu gi cia dainu konkursas kas darosi?

LTU
LTU
prieš 9 metus

Dauno sindromu?
Nu tai jau aišku kas laimės euroviziją ;D
Dainos neklausiau ir neklausiu, kad vėliau būtų įdomiau žiūrėti euroviziją, bet kad ir kokia daina tan bebūtų, už juos balsuos iš gailesčio.
Antra vertus, bentjau tiek jiems gyvenimas padovanojo – dalyvaus eurovizijoj, o gal ir…

Tautvydas
Administratorius
Tautvydas
prieš 9 metus

Siaubingiausia daina, kokia tik kada nors buvo išrinkta į „Euroviziją“ per iš ties ilgą konkurso istoriją… 0/10.

Aiste
Aiste
prieš 9 metus

Išrinko, nes šios grupės žmonės turi negalią, bet… užjaučiu šiemet suomius, kurie norėjo išsiųsti į Euroviziją gerą dainą :/

gab
gab
prieš 9 metus

baisuma..

Gabrielius
Gabrielius
prieš 9 metus

Ne nu čia rimtai juodas humoras…

Fyjerverk'as
Fyjerverk'as
prieš 9 metus

Tokios prastos dainos šiemet, dar niekad nemačiau, kad išrinktų vat, kad ir tokį pasirodymą. Joke vn ždž xD
Lietuva laimės šiemet, jei taip ir toliau :DD

latuf
latuf
prieš 9 metus

Turejo tiek geru dainu.. Satin Circus dainai labai auksta vieta lazybuose prognozavo bet nebutu suomiai jei nesugebetu issiust kazko tokio..

Tomas
Tomas
prieš 9 metus

Zinot kas juokingiausia? kad suomija sitikruju turejo gal 3-4 dainas , tikrai vertos didelio demesio , o cia isrinko 😀 , net Lietuviai ir tai tokiu bajeriu nedaro 😀

Setrauk
Setrauk
prieš 9 metus

Kąąąąąąąąą??? Rimtai Suomija? Baisu……