KPBS.org nuotr.
Eurovizija 2015 (dalyviai)

Italijos garbę jubiliejinėje „Eurovizijoje“ gins grupė „Il Volo“ [papildyta]

KPBS.org nuotr.
KPBS.org nuotr.

Šiąnakt Italijoje baigėsi net penkias dienas trukęs kasmetinis San Remo festivalis. Jo finale pasirodė net šešiolika dalyvių, kovojusių dėl nugalėtojo vardo ir galimybės atstovauti šaliai jubiliejinėje „Eurovizijoje“. Po dviejų komisijos ir žiūrovų balsavimo etapų paaiškėjo, jog pergalė atiteko favoritais laikytai vaikinų grupei „Il Volo“. Jie festivalyje atliko kūrinį „Grande Amore“. Visgi kol kas nėra aišku, ar būtent šį kūrinį kolektyvas atliks Vienoje. Per plauką nuo pergalės liko Nek, o trečiąją vietą užėmė Malika Ayane.

Grupę „Il Volo“ sudaro trys vaikinai: tenorai Piero Barone (21 m.) ir Ignazio Boschetto (20 m.) bei baritonas Gianluca Ginoble (20 m.). Populiariosios operos žanro muziką dažniausiai atliekantys vyrai į grupę susibūrė 2009 metais, po dalyvavimo Italijos muzikiniame projekte „Ti lascio una canzone“. Iki šiol vaikinai yra išleidę keturis albumus, kurie sulaukė didelio populiarumo tarp klasikos mėgėjų. 2010 metais grupės nariai buvo vieni iš atlikėjų, įrašiusių naują kūrinio „We Are The World“ versiją, skirta nukentėjusiems nuo žemės drebėjimo Haityje. Tarp kitų grupės pasiekimų – pasirodymas Nobelio premijos teikimo ceremonijoje 2012 metais, kur jų klausėsi Norvegijos karalius, taip pat galimybė vienoje scenoje dainuoti su Barbara Streisand.

Primename, jog Italija, kaip „didžiojo penketo“ narė, pasirodys dainų konkurso finale, gegužės 23 dieną. Pernai šaliai atstovavusi Emma užėmė tik 21 vietą.

Papildymas: vasario 19 dieną RAI paskelbė, jog grupė  „Il Volo“ dainų konkurse atliks San Remo festivalyje triumfavusį kūrinį „Grande Amore“. Tiesa, daina turės būti sutrumpinta iki 3 minučių trukmės, kad atitiktų „Eurovizijos“ taisykles.

Kviečiame įvertinti kūrinį „Grande Amore“, kurį jau gegužę išgirsime ir didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje:

[starrater tpl=10]

Prenumeruoti
Pranešti apie
guest

18 komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Giedre
Giedre
prieš 8 metus

trys vaikinai labai graziai atlieka sia daina griebanti uz dusios 10 balu

Feniksas
Feniksas
prieš 9 metus

Pergalė garantuota!
ITALIJA tai mados šalis, madingi, gražūs, puikūs balsai, nuostabu, griebia už širdies apie meilę, tie žmonės, kurie tikrai žino kas yra meilė išbalsuos, asmeniškai minusas, kad ne angliškai,o ispanų ar italų kalba, bet ši kalba graži, užteks laimėti merginoms, leiskime laimėti vaikinams, žinoma Končita, nei tas nei tas, na Končita, tai homoseksualų noru ir laimėjo, už saviraišką ir laisvę, už šiuos vaikinukus, balsuos taip pat homoseksualai, kažkaip mergaitiškai atrodo, Italija mados šalis, vyrai daugiau puošiasi nei merginos.

roma
roma
prieš 9 metus

V

roma
roma
prieš 9 metus

nera lygiu!absoliutus laimetojai!

NASHera
NASHera
prieš 9 metus

Va va va čia tai daina. Tikrai turi but aukštai 🙂 Labai Labai PATIKO

j
j
prieš 9 metus

eikit jūs, El Fuego šitiems kaip iki mėnulio. jauni, gražūs vaikinukai, tikrai aukštą vietą pelnys ne tik dėl dainos, bet ir dėl išvaizdos.

Hideo
Hideo
prieš 9 metus

gal Il Divo labiau o ne el Fuego 😀

Razinka
Razinka
prieš 9 metus

Muzika graži, bet balsas bei kalba nepatiko… El fuego kopijos 🙂

...
...
prieš 9 metus

Man irgi nepatiko… ar tik nebus kaip Prancuzijai 2011 metais

j
j
prieš 9 metus

O VA ČIA TAI KOKYBĖ 🙂 ROMA 2016 TAI JAU TIKRAI

co Men tit Or
co Men tit Or
prieš 9 metus

Sveiki. Is visu isriktu ESC 2015 dainu (so far) (iskaitant ir LT ) yra tik 2 stipresnes dainos tai : Il Volo – Grande amore ir Amber – Worrior . Viso gero. peace.

cLi
cLi
prieš 9 metus

Turetu pasiimt pergale siu metu esc sie vyrukai.

vaida
vaida
prieš 9 metus

nuostabi daina!

Tomas
Tomas
prieš 9 metus

Keista , bet nepatiko

appleobuolys
appleobuolys
prieš 9 metus

Roma 2016! 🙂 puiku.

Vee
Vee
prieš 9 metus

Nors mano favoritas buvo Nek, bet ir ši grupė neprastesnė. Tikiuos bus tikrai aukštai, nes man pergalės reik, jei ne Lietuva, tai Italija. 😀

Brat2va
Brat2va
prieš 9 metus

Roma 2016!!!

Brat2va
Brat2va
prieš 9 metus

italai nustebino,bus aukstai